top of page
Uitzicht over zee op het eiland Bonaire

TIPS VOOR EEN GOEDKOPE AUTO OP BONAIRE

De vrijheid die je voor jezelf creëert met het huren van een auto is onbeschrijflijk.

GENIET VAN HET EILAND

Wanneer je de perfecte auto hebt gehuurd, vergeet dan zeker niet met regelmaat even te stoppen op de meest onlogische plekken, geniet en bewonder het uitzicht. Of nog beter, gooi de telefoon in de kofferbak, verdwaal op het eiland en geniet, alleen of met zijn allen. Maak herinneringen!

We adviseren om altijd de prijzen van de verschillende partners met elkaar te vergelijken. Dit omdat de prijzen nog sterk kunnen flucteren per periode voor Sunny Cars en AB Carrental.

WAT VOOR SOORT AUTO?

Om het grootste gedeelte van Bonaire te verkennen heb je aan een kleinere auto meer dan voldoende. Er zullen gaten in het asfalt zijn, maar de wegen zijn redelijk tot goed onderhouden en zeker niet onoverkomelijk voor de kleinere auto. En vergeet niet dat parkeren met een kleinere auto toch net even wat makkelijker is!

Mocht een rit door het Washington Slagbaai National Park hoog op jullie bucketlist staan, dan adviseren wij om een grotere (4x4) auto te huren. Een 4x4 is veel beter bestand tegen de hobbelige wegen van het nationaal park.

Wanneer je met eigen duikspullen alle duik hotspots wil gaan verkennen, dan raden wij - naast het lezen van onze blogs over de beste duikplekken - ook aan om een pickup te huren. Dan kan je alle spullen makkelijk achterin de laadbak kwijt. 

AUTO NIET OP SLOT?

Hou er wel rekening mee op Bonaire vaak geadviseerd wordt om de auto niet op slot te doen. Er is niet veel criminaliteit op het eiland maar de meeste autobedrijven melden dit bij het ophalen van je auto om eventuele diefstal schade te voorkomen. 

Benieuwd naar andere tips? lees onze blog met onder andere welke voorwaarden er zijn om een auto te huren op het eiland.

bottom of page