top of page

Alles wat je moet weten over Klein Bonaire

Klein Bonaire is een onbewoond eiland vlak voor de kust van Kralendijk, wanneer je hier voet aan land zet, stapje echt op een stukje paradijs op aarde. Het is een van de mooiste locaties in de Caraïben en niet alleen omdat het de thuisbasis is van verschillende soorten zeeschildpadden en vogels, maar ook vanwege de uitgestrekte stranden en het azuurblauwe water. De bestemming is dan ook een populaire duik- en snorkel locatie dankzij de indrukwekkende onderwaterwereld.

Klein Bonaire, No Name Beach, Wat te doen op Bonaire, Stranden Bonaire

Over Klein Bonaire

Klein Bonaire maakt deel uit van Bonaire Marine National Park hierdoor is het een beschermd natuurgebied. Dit komt mede doordat het rondom het eiland krioelt van prachtige koraalriffen en het een broedplaats is voor zeeschildpadden.


Lees ook: een scooter huren op bonaire - met een link voor 10% korting op je scooterhuur


Hoe kom je op Klein Bonaire?

Er is maar één manier om op Klein Bonaire te komen, dat kan namelijk alleen per boot. Hiervoor zijn er drie verschillende manieren. Je kunt de watertaxi nemen vanaf de boulevard in Kralendijk (25 minuten varen). Deze varen meerdere keren per dag uit en brengen je altijd naar No Name Beach, een prachtig strand. Dit omdat Klein Bonaire geen aanlegsteigers heeft waardoor je als passagier moeilijk je voeten droog houdt. Je moet namelijk het laatste stukje door ondiep water.


Een tweede optie is om een duik- of snorkel excursie te boeken waarbij alles is inbegrepen. De laatste optie is om een boot te huren voor jezelf en jouw familie, gezien of gezelschap. Houd er wel rekening mee dat dit vaak een dagdeel betreft en niet een gehele dag.


Wat is er te zien en doen?

Klein Bonaire is een bezienswaardigheid die vooral snorkelaars en duikers aantrekt. Dit komt door de kleurrijke koraalriffen die rondom Klein Bonaire te vinden zijn. Daarnaast heb je ook een goede kans om diverse zeeschildpadden te zien, deze zijn vaak in grote getalen aanwezig. Hou er rekening mee dat om te snorkelen en duiken je een tag nodig hebt die je kunt kopen bij meerdere locaties in Kralendijk, ook kan je deze tag tegenwoordig online aanschaffen bij Stinapa. Let wel op: een tag voor duikers is duurder dan een tag om te mogen snorkelen, geef dus wel duidelijk jouw juiste activiteit aan wanneer de de tag aanschaft.


Naast snorkelaars en duikers komen er ook wandelaars naar Klein Bonaire die een rondje rond het eiland maken te voet. Dit duurt ongeveer vier uur. Onderweg zie je enkele ongerepte, parelwitte stranden die uitnodigen op enkele uurtjes te luieren in de zon. Het eiland heeft ook drie kleine zoutmeertjes waar je vaak flamingo´s zult vinden. Op het eiland zijn er geen voorzieningen, dus voorzie zelf water en eten als je van plan bent hier een hele dag te blijven.


Bekjk ook: andere activiteiten op Bonaire

Klein Bonaire, No Name Beach, Wat te doen op Bonaire, Stranden Bonaire

Wat zijn de beste snorkel locaties?

Het koraalrif begint al meteen vanaf het strand waardoor het erg toegankelijk is, ook wanneer je zelf je snorkel- of duik plannen maakt. Houd er rekening mee dat het Bonaire Marine National Park een regel heeft dat je niet mag zwemmen bij of naar het ondiepe rif vlak naast de kust, er is een uitzondering, let hierbij op de gele markeringen. Wij vinden het misschien wel een betere optie om de https://www.intobonaire.nl/post/scooter-huren-op-bonaireje af te laten zetten in het water waarna je naar de kust kunt zwemmen/snorkelen.


Als je wat verder naar het zuiden wordt afgezet, zijn de snorkel en duik locaties voor de iets meer gevorderden onder ons. Wanneer je dichter bij het strand komt, zwem je langs een muur van koraal die bijna tot aan de oppervlakte reikt en je kunt het rif langs de hele kustlijn volgen.


Wij zijn uiteraard benieuwd naar jullie ervaringen op dit prachtige gedeelte van Bonaire. Tag vooral #intobonaire in je foto's en hou ons op de hoogte! Enjoy!


tui vliegticket bonaire ticket

bottom of page