top of page

Tips voor het huren van een goedkope auto op Bonaire!

De vrijheid die je voor jezelf creëert met het huren van een auto is onbeschrijflijk. We hebben voor jou de beste tips voor het huren van een auto op Bonaire beschreven in deze blog.

Wanneer je de perfecte auto hebt gehuurd, vergeet dan zeker niet met regelmaat even te stoppen op de meest onlogische plekken, geniet en bewonder het uitzicht. Of nog beter, gooi de telefoon in de kofferbak, verdwaal op het eiland en geniet, alleen of met zijn allen. Maak herinneringen!

Uitzicht over zee vanuit een huurauto op Bonaire

Voorwaarden om een auto te huren?

Bonaire staat bekend om de fijne relaxte sfeer, dat is één van de redenen waarom je van het eiland gaat houden. De voorwaarden om een auto te huren zijn niet al te streng maar er zijn er wel enkele waar je rekening mee dient te houden.


Internationaal Rijbewijs

Een internationaal rijbewijs heb je op Bonaire niet nodig om een auto te mogen huren. In vergelijking met veel andere landen in de wereld, heb je hier genoeg aan jouw eigen Nederlandse rijbewijs. Vergeet deze dus niet mee te nemen wanneer je je koffer aan het pakken bent.

Tip | Maak van jouw rijbewijs een foto met je telefoon. Mocht je met een beetje pech jouw rijbewijs verliezen, dan heb je altijd nog een foto om op terug te vallen. Uit ervaring kunnen wij zeggen dat het erg handig is, en als je toch bezig bent doe dit ook gelijk van je paspoort en zorgpasje.


Creditcard

Een auto huren op Bonaire zonder creditcard (Let op: op naam van de hoofdbestuurder) is vrijwel onmogelijk. Eerlijk is eerlijk, we hebben meegemaakt dat het een keer geen probleem was maar dat kwam meer door de fijne contactpersoon die we hadden dan dat het een standaard is. Zorg dat je een Visa of een Mastercard creditcard hebt, een American Express kaart willen ze op Bonaire soms niet accepteren. Liever het zekere voor het onzekere nemen!


Leeftijd

De minimale leeftijd voor het huren van een auto op Bonaire wisselt bij iedere autoverhuurder. De autoverhuurder bepaald namelijk zelf de minimale leeftijd. In het algemeen geldt er een minimale leeftijd van 21, 23 of 25 jaar. Er zijn auto verhuurders die hier uitzonderingen op maken, vaak tegen een toeslag. Lees dus goed wat de voorwaarden zijn voordat je jouw auto bevestigd!


Extra’s

Voor een extra bestuurder of een kinderzitje (kinderen tot 4 jaar) wordt bijna altijd een toeslag gerekend. Wanneer je niet betaald voor de extra bestuurder heb je een grote kans dat je niet verzekerd bent bij een onverhoopt incident, mocht de 'extra' bestuurder de auto besturen.


Is een auto nodig op Bonaire?

Het is zeker mogelijk om Bonaire ook zonder auto te ontdekken. Verdiep je ook in het huren van een scooter, hiermee kan je ook op een mooie manier het gehele eiland ontdekken.

Onze voorkeur gaat echter wel uit naar het huren van een auto, hiermee maak je het jezelf toch net even wat makkelijker om de afstanden te overbruggen, boodschappen te doen en snorkelsets, handdoeken etc. mee te nemen naar het strand. Het enige openbaar vervoer op het eiland is de bus, maar de busdiensten zijn niet consequent en vrij beperkt.

Klik hier: voor het huren van een scooter met 10% korting?

Wat voor auto huren op Bonaire?

Om het grootste gedeelte van Bonaire te verkennen heb je aan een kleinere auto meer dan voldoende. Er zullen gaten in het asfalt zijn, maar de wegen zijn redelijk tot goed onderhouden en zeker niet onoverkomelijk voor de kleinere auto. En vergeet niet dat parkeren met een kleinere auto toch net even wat makkelijker is! Mocht een rit door het Washington Slagbaai National Park hoog op jullie bucketlist staan, dan adviseren wij om een grotere (4x4) auto te huren. Een 4x4 is veel beter bestand tegen de hobbelige wegen van het nationaal park.

Lees ook: de 3 wandelroutes van Washington Slagbaai Nationaal Park


Benzineprijzen

Ook handig om te weten, de huidige benzineprijzen staan zo ongeveer tussen de $1,30 dollar en de $1,50 dollar per liter benzine. Dit is toch een stukje leuker dan in Nederland op het moment! Houd er rekening mee dat in principe alle autoverhuurders werken met een vol -> vol beleid. Je krijgt de auto met een volle tank en deze lever je ook weer in met een volle tank.

Hoe duur is het om een auto huren op Bonaire?

Het kost ongeveer € 60,00 per dag om een kleinere auto te huren op Bonaire. En natuurlijk hoe groter de auto hoe hoger de kosten.

Let wel op, de € 60,00 per dag is zonder eventuele extra’s zoals een 2e bestuurder, kinderzitje en benzine.


Autoverzekering op Bonaire

Op Bonaire is het wettelijk verplicht om een autoverzekering af te sluiten bij de huur van een auto. Zorg dus dat je dit zelf regelt of dit laat regelen door de verhuurder.


Kleine waarschuwing | Wanneer je een huurauto boekt zit er bijna altijd al een volledige all-in verzekering bij, ook het eigen risico. Soms wil het wel eens voorkomen dat een lokale verhuurder je een extra verzekering probeert te verkopen. Ga hier niet in mee, dit is echt niet nodig.


Waar huur je een auto op Bonaire?

Onze tips om het goedkoopst, een kwalitatieve goede huurauto te regelen met de beste voorwaarden & service:

AB carrental bonaire autoverhuur
Autoverhuur Bonaire

De belangrijkste verkeersregels op Bonaire

Wanneer je aankomt op Bonaire wil je niets liever dan zo snel mogelijk naar jouw accommodatie, de spullen in de kamer zetten en de benen op het strand strekken met een heerlijk koud drankje in de hand.

Dus, voordat je vertrekt, check vooral onderstaande informatie zodat je bij aankomst op het eiland zo snel mogelijk kan genieten van de welverdiende vakantie.

uitzicht over het groene Bonaire
 • Het gebruik van een telefoon achter het stuur is verboden op het eiland.

 • Kinderen onder de 4 jaar zijn verplicht om in een kinderstoel plaats te nemen.

 • Verkeer dat zich al op de rotonde begeeft heeft te allen tijde voorrang.

 • Buiten de bebouwde kom is een maximale snelheid van 60km per uur toegestaan.

 • Binnen de bebouwde kom is de maximale snelheid van 40km per uur.

 • Voetgangers die slecht ter been zijn en/of blind/slechtziend hebben altijd voorrang!

 • De autogordel is uiteraard ook verplicht voor alle inzittenden.

 • De maximale toegestane promillage is 0.5% (gemiddeld 1 glas voor de vrouwen / 2 glazen voor de man).

 • Drugs in het verkeer is te allen tijde verboden.

 • Het is verboden te parkeren aan de linkerkant van de weg (tegen de richting in).

 • Stilstaan of parkeren is verboden bij een geel doorgetrokken streep.

 • Een bestuurder op een verharde weg heeft altijd voorrang op een bestuurder op een onverharde weg.

Valt alles mee toch?


Verkeersveiligheid:

 • De kwaliteit van de wegen op Bonaire wil nog wel eens verschillen. Hou rekening met onverwachte gaten in de weg.

 • Rij voorzichtig bij een eventuele regenbui, de wegen kunnen dan glad zijn.

 • Pas op voor overstekende wilde ezels (geweldig toch!) en eventuele andere dieren.

 • Er is geen tot weinig verlichting aanwezig bij de wegen, dus pas s’ avonds en s’ nachts goed op.

Pech onderweg:

 • Bij ongelukken: bel 911

 • Heb je een huurauto? Bel de verhuurder, zij kunnen je verder helpen.

 • Op Bonaire heb je ook een ‘Wegenwacht’: HB Road Service Bonaire: +599 785 2604.

Betaald parkeren op het eiland?

Het antwoord is vrij simpel, op het gehele eiland is er maar 1 plek waar je moet betalen om te parkeren. Dat is bij het vliegveld, bij ieder andere plek op het eiland kan je de auto netjes parkeren in de aangegeven parkeervakken zonder dat het je ook maar iets kost. Best fijn toch! Zo houd je meer Caribische guldens over voor die ene (alcoholvrije) cocktail die oh zo heerlijk is, dat geweldige restaurant of voor die indrukwekkende duiktrip.


Lees ook: culinair Bonaire, uiteten op het eiland!

Een huurauto op Bonaire door Washington Slagbaai National Park

Navigeren op Bonaire

Met een beetje geluk heb je na een paar rondjes op het eiland geen navigatie meer nodig, (het eiland is heerlijk overzichtelijk) maar wanneer je net geland bent is het verstandig om vast via Google Maps of Maps.me de kaarten van Bonaire offline te downloaden. Hierdoor word je niet op de kosten gejaagd door jouw telefoonprovider in Nederland en weet je de supermarkt of het centrum van Kralendijk in een handomdraai te vinden.


Onze voorkeur gaat uit naar Maps.Me. Deze app is een community van reizigers die alle hot-spots op, in dit geval Bonaire, delen op de app. Zo vinden jullie de allermooiste bezienswaardigheden, de meest unieke stranden en met een beetje speurwerk de meest afgelegen plekken!


Download Maps.Me direct hieronder.

Budgetvriendelijke opties en besparingen

Vaak is de grootste zorg voor het huren van een auto het kostenplaatje, er zijn natuurlijk manieren om een huurauto voor een relatief goedkoop bedrag te realiseren:

 • Vergelijk prijzen: Onderzoek verschillende autoverhuurbedrijven en vergelijk hun tarieven.

 • Kijk naar kortingen: Sommige autoverhuurbedrijven bieden kortingen voor vroege boekingen, langere huurperioden of lidmaatschappen bij bepaalde organisaties.

 • Houd rekening met brandstofefficiëntie: Kies een auto die zuinig is in brandstofverbruik om je kosten op lange termijn te verminderen.

 • Afwegen tegen andere vervoerskosten: Overweeg alle vervoerskosten, inclusief taxi's, airport pickup, en de bus, voor zover deze op Bonaire rijdt, en bereken welke optie het meest kosteneffectief is voor jouw reisplannen.

Ready to go!

Voor jullie zit er nu nog maar een ding op, huur die auto en geniet van wat Bonaire je allemaal te bieden heeft. Vergeet ons niet te taggen in je eiland avonturen met #intobonaire

bottom of page