top of page

De 5 leukste tips voor Kralendijk

Gevels in alle kleuren van de regenboog, jachthavens en een levendige waterkant tegen een achtergrond van de glinsterende Caribische Zee... Het wacht allemaal op je in Kralendijk, de kleurrijke hoofdstad van Bonaire.

Verwacht in Kralendijk geen grote kledingwinkels, shoppingcentra of XL supermarkten. Wel vind je in de hoofdstad kleinschalige boetiekjes, uitstekende restaurants en verschillende souvenirshops.

Kralendijk, Bonaire, Tips

Ga winkelen in Kaya Grandi

Koloniale gebouwen, geschilderd in elke kleur die je je kunt bedenken, vormen het centrum van Kralendijk, en grote muurschilderingen - de meeste van flamingo's - hebben bijna elke hoek omgetoverd tot een Instagram momentje. Maar als je dan toch op zoek bent naar een gebied om te wandelen in Kralendijk, dan raden we Kaya Grandi aan. Dit is de hoofdstraat en het winkelgebied met souvenirwinkels, woon- en kledingboetieks, cafés en restaurants.

Wanneer er een cruiseschip aanmeert in de cruise haven van Kralendijk, zal je er ook diverse markten vinden met souvenirs, deze markten vind je op het grote plein, voor het restaurant Cuba Compagnie.

Bezoek het historische gedeelte

Wanneer je geïnteresseerd bent in de geschiedenis van Bonaire, ben je in Kralendijk zeker op de juiste plek, met prachtig bewaard gebleven bezienswaardigheden. In het VVV kantoor in Kralendijk vind je genoeg tips voor een wandeling die de hoogtepunten van Kralendijk en Bonaire laat zien. Ga zeker even langs Fort Oranje met zijn gele vuurtoren en de Welcome Seat, dit is een bankje waar de locals hun familie en vrienden opwachtten die aankwamen per boot vanuit Curacao.

Kralendijk, Bonaire, Activiteiten, Tips

Maak een boottocht vanuit de haven van Kralendijk

Een boottocht vanaf de kust van Kralendijk, je kunt kiezen tussen een boot met glazen bodem of een watertaxi, brengt jou naar Klein Bonaire, een ongerept, onbewoond en beschermd eiland met broedplaatsen voor schildpadden.


Er zijn hier geen voorzieningen en dat maakt Klein Bonaire juist zo mooi, verwacht hier geen restaurantjes of duikscholen, maar wel vind je hier het zonovergoten strand No Name Beach met sprankelend wit zand, of snorkel in het kristalheldere water en kijk uit naar adelaarsroggen, schildpadden en maanvissen.

Het is echt even een dagje weg van de huidige tijd, de snelheid van het leven. Meer ontspannen en genieten van het hier en nu, wie wilt dit nu niet?

Houdt jij van duiken of snorkelen? Dan vind je ook dichtbij Kralendijk voldoende locaties! Op minder dan een kilometer van de kustlijn liggen tal van ongerepte riffen zoals Andrea I, Cliff Dive Site en Bari Reef met een overvloed aan tropische vissen en schildpadden.


Tip | Regel vooraf vast jouw snorkel, of snorkelmasker hierdoor weet je zeker dat je de juiste maat snorkel hebt en heb je geen last van zeewater dat door je snorkel heen sijpelt.


Lees ook: goedkope vliegtickets naar Bonaire


Terramar Museum

Terramar Museum is een nieuw historisch museum op Bonaire. Tijdens een bezoek wordt je meegenomen op een reis door de tijd en beleef je de geschiedenis zoals nooit tevoren! Binnen vind je een spectaculaire tentoonstelling die je door 7.000 jaar Caribische en Bonairiaanse geschiedenis leidt. Betreed een wereld van fascinerende artefacten, luister naar lang vergeten verhalen en ontdek het verleden vanuit een ander perspectief.

Terramar Museum, Bonaire, Kralendijk, Tips

Geniet van een spectaculair uitzicht op Kralendijk

Wil je een indrukwekkend panorama op de kleurrijke hoofdstad van Bonaire? Dan moet je met jouw huurauto een stukje rijden. Rijd naar Seru Largu, een heuvel dat geldt als een van de vier uitzichtpunten op het eiland. Van hieruit heb je het beste zicht op Kralendijk én het zuidelijke gedeelte van het eiland.

En wist je dat je, bij helder weer, de bergen van Curacao kunt zien?


Lees ook: de mooiste snorkelspots op Bonaire


Wanneer je in Kralendijk bent, vergeet niet voldoende foto's te maken! Hierdoor kan je steeds teruggrijpen op de mooie herinneringen die je absoluut zult maken! Vergeet je ons ook niet te taggen op de socials? #intobonaire
bottom of page