top of page

De beste duikplekken van Bonaire!

Duiken en Bonaire, een betere match ga je nergens vinden! Hier ga je de beste duikplekken niet alleen vinden, ze zijn eigenlijk niet te missen wanneer je over het eiland rijdt. Niet voor niets staat Bonaire bekend als Divers Paradise, een geweldige onderwaterwereld met 86 verschillende duiklocaties. Wees niet bang om je hart te verliezen aan het onderwater leven, want wat je hier gaat zien en meemaken, tref je nergens anders in de wereld!

Duiken Bonaire Beginners, Duiken Bonaire Tips

Hoeveel duiklocaties zijn er op Bonaire?

Zoals hiervoor al genoemd, maar om de hoeveelheid maar even te benadrukken: Bonaire kent 86 officiële duiklocaties, van deze 86 duiklocaties zijn er 51 te bereiken vanaf de kust. Voor de andere 35 duiklocaties heb je dus een boot nodig.


Wanneer je rondrijdt op het eiland zal je langs de kant van de weg gele stenen vinden. Deze stenen geven aan waar de duiklocaties zijn die vanaf de kust kunt bereiken. Ben je met een boot op het water? Dan herken je de duiklocaties aan de gele boeien. Ben je op zoek naar een duiksport? Rij dan vooral langs de westkust van het eiland, hier vind je namelijk zestig van de officiële duiklocaties.


Let op! | Het is streng verboden om in de zee rondom Bonaire zomaar het anker in het water te laten. Dit om het kwetsbare koraal te beschermen.


Waar kan je het beste duiken op Bonaire?

We snappen dat je met zoveel duiklocaties misschien door de bomen het bos niet meer ziet. Gelukkig hebben we hier een oplossing voor, een duikgids.

Duiken Bonaire Beginners, Duiken Bonaire Tips

Doordat Bonaire bekend staat als een van de beste duikparadijzen ter wereld zijn er tal van boeken en gidsen die jou helpen om de mooiste plekken te vinden. Bestel snel deze duikgids, dit is een van de weinig Nederlands geschreven duikgidsen. (Hou rekening met een wat langere levertijd, bestel dus op tijd). Neem de duikgids mee in het vliegtuig en droom tijdens de vlucht vast weg met de beste duikplekken voor een nachtduik, de mooiste scheepswrakken en ga vast op zoek naar de duikplekken met de mooiste koraalriffen ter wereld!


Tip | Bestel als snorkelaar ook deze duikgids. In deze gids vind je ook de beste snorkelplekken rondom Bonaire.


Wat kost het om te duiken op Bonaire?

Om de medewerkers van het National Park te kunnen betalen en de koraalriffen te beschermen betaald iedere toerist die gebruik wilt maken van de wateren rondom Bonaire (Bonaire Marine Park) een Nature Fee van 25 dollar.

Wil je naast zwemmen, surfen of snorkelen ook duiken? Dan betaal je 45 dollar. Deze 45 dollar betaal je een keer per jaar. Dus wees niet bang, niet iedere duik kost je 45 dollar. Wil je gaan duiken in het Bonaire Marine Park? Dan ben je verplicht om een oriëntatie cursus te doen voordat je zelf het water in mag. Deze cursus kan je doen bij iedere duikschool, zoals onder andere bij Buddy Dive. Ben je al in het bezit van een PADI dan kan je na het halen van je Nature Fee gelijk het water in!


1000 steps, Duiken Bonaire, Wat kost duiken op Bonaire

Duiktips Bonaire

(Beginnend) Duikfanaat en binnenkort op het prachtige eiland Bonaire?

  • Ga niet zomaar alleen het water in, ga duiken met een buddy.

  • Koop een duikgids, het scheelt je een hoop zoekwerk.

  • Blijf van het koraal af, koraal is kwetsbaar en we willen kunnen blijven genieten van de prachtige onderwaterwereld.

  • Zorg dat je nadat je aankomt op het eiland eerst 24 uur acclimatiseert. Daarna kan je volle bak genieten van de onderwaterwereld.

  • Houdt afstand van de vissen en schildpadden. Jij betreedt hun wereld, niet andersom.

  • Betaal vooraf jouw Nature Fee, dan hoef je dit niet meer te regelen op het eiland zelf.


Clean Up Dive

Op verschillende momenten gedurende het jaar wordt er op Bonaire een prachtig evenement georganiseerd: The Clean Up Dive. Dit evenement wordt georganiseerd door 'Dive Friends Bonaire'. Tijdens The Clean Up Dive is het doel om zoveel als mogelijk afval uit de uit de Caribische Zee halen. Dive Friends Bonaire bepaald een locatie in de wateren rondom Bonaire en zal daar dan een dag lang het afval worden verzameld. Wanneer het afval is verzameld en de dag op zijn einde loopt is het tijd voor een gezellige bbq. Een perfecte dag onder water, je helpt de natuur en je krijgt er een bak gezelligheid voor terug. Wat wil je nog meer?


Tip | Wanneer je een auto wilt huren op het eiland, houdt dan rekening met alle duikaccessoires? Het kan handig zijn om, wanneer je wilt gaan duiken, een pickup te huren. Hiermee heb jee mooie ruime auto waar alle accessoires met gemak inpassen! We adviseren om altijd de prijzen van onze verschillende partners met elkaar te vergelijken. Dit omdat de prijzen nog sterk kunnen fluctueren per periode voor Sunny Cars en AB Carrental.


Vergeet je ons niet te taggen met de mooiste koralen, scheepswrakken en jouw selfie met een zeeschildpad? @intobonaire.

bottom of page