top of page

De mooiste snorkelspots op Bonaire

Bonaire, het eiland waar je absoluut een snorkelset in je koffer moet hebben zitten, hier vind je de allermooiste snorkelplekken, koralen en vissen ter wereld. Eigenlijk ben je het jezelf simpelweg 'verplicht' om minimaal 1x per dag even een duik te nemen op 1 van de vele snorkelplekken die het eiland rijk is!

Slagbaai Bonaire Snorkelen, Snorkelspots Bonaire

#1 - 1000 Steps Beach

Waarschijnlijk het meest gefotografeerde strand en de bekendste snorkelplek van Bonaire. Wanneer je vanuit Kralendijk in noordelijke richting vertrekt is er een heerlijk kronkelweggetje langs de westkust van het eiland. Langs deze weg zal je meerdere gele stenen vinden, elke gele steen heeft een betekenis. Namelijk, hier kan je duiken en snorkelen! Zo heeft 1000 Steps ook zijn gele steen.

Rij heerlijk op je gemak richting het noorden, let dan op de stenen, je vind aan de linkerkant van de weg de gele steen 1000 steps. Parkeer de auto of scooter en geniet van het uitzicht dat 1000 steps je biedt. Wanneer je de trap afloopt naar beneden is het mogelijk om over de gehele breedte van het strand te snorkelen.


Lees ook: tips voor het huren van een goedkope auto op Bonaire


Vergeet je vooral geen waterschoenen mee te nemen vanuit Nederland. Het strand is voornamelijk dood koraal, dus het lopen van en naar het water wordt zo een stukje makkelijker!


Tip | Koop jouw waterschoenen aan de net wat kleine kant, hierdoor blijven ze beter zitten onderwater, je hoeft er toch geen kilometers op te wandelen!

1000 steps, Bonaire Snorkelen, Snorkelen op Bonaire

#2 - Coco Beach

Verblijft je in de hoofdstad Kralendijk? Dan zijn de snorkelplekken dichterbij dan jij misschien wel denkt! Rijdt vooral eens naar Coco Beach! Naast dat je hier een van de weinige strandtenten hebt die het eiland rijk is, is het ook een perfecte plek om vanaf je strandbedje zo het water in te lopen voor een mooie snorkelsessie!

Bijkomend voordeel, kom jij net uit het water na een mooie snorkelsessie? Bestel je drankje onder begeleiding van heerlijke house muziek en geniet heerlijk na van al het moois dat je zojuist hebt kunnen bewonderen!

Heb je de snorkel verslaving helemaal te pakken? Onthoudt dan deze plek, vanuit hier vertrekt namelijk de watertaxi naar Klein Bonaire, wederom een geweldige plek voor op jouw snorkel bucketlist!

Tip | Op loopafstand van Coco Beach is een klein afgelegen zandstrandje, hier kan je heerlijk je standhanddoek neerleggen zonder dat je hoeft te betalen voor strandbedjes of zonder dat je gestoord wordt door de muziek.


Lac Bay

De baai van Bonaire, Lac Bay. Bekend door alle windsurfers die hier hun passie kwijt kunnen op de ondiepe wateren van de baai.

Wat minder bekend is, is dat deze baai twee stranden heeft. Sorobon Beach, het paradijs voor de windsurfers en Lac Cai, aan de noord-oost zijde van de baai, het paradijs van de mangroven en schildpadden. Wanneer je aan komt rijden bij Lac Cai en zie je in de verte schelpenbergen verschijnen, dan weet je dat je goed zit. Kijk direct goed over het water heen, de kans dat je schildpadden vanaf de kust al ziet zwemmen is groot.

Voor deze snorkelspot geldt ook, neem waterschoenen mee en let een beetje op de windsurfers.


Tip | Wanneer je naar Lac Cai wilt, zorg ervoor dat je een 4x4 of andere grotere auto hebt. De wegen naar Lac Cai willen nog wel eens slecht bereikbaar zijn.

Snorkelen op Bonaire, Snorkelspots Bonaire, Slagbaai Bonaire Snorkelen

#3 - Wayaka II

Ben je een dag in het Washington Slagbaai National Park? Vergeet dan zeker niet jouw snorkelset mee te nemen! Wayaka II is voor veel meer ervaren snorkelaars een absolute favoriet. Alleen al de weg naar het kleine zandstrand is al een hele ervaring. Zorg ervoor dat je jouw wandelschoenen aan hebt, want het is een stukje klimmen en dalen richting Wayaka II.


Wanneer je in het water ligt begeef je in een natuurlijk aquarium. Zwemmend tussen de rotsen is geen hoekje hetzelfde. Wij beloven je, je valt van de ene in de andere verbazing!

Geen zorgen, ben je geen snorkel expert, zet drie stappen in het water en steek alleen je hoofd onder water, de vissen zijn (gelukkig) nog niet bang voor de mens en zal er niet vandoor gaan! Je begeeft je direct in een paradijs.


Tip | Laat je spullen boven bij de rotsen liggen. Het zeewater wil regelmatig het kleine strandje doen vollopen.


Bekijk ook: andere activiteiten op Bonaire


#4 - Klein Bonaire

We zeiden het natuurlijk al even bij Coco Beach, vanaf Coco Beach kan je met de watertaxi naar Klein Bonaire. Een onbewoond bounty eiland en een nog mooiere onderwaterwereld! Zorg ervoor dat je op de boot al klaar zit met jouw snorkelset en zwemkleding aan. Laat je voor de kust van Klein Bonaire in het water vallen en zwem al snorkelend richting de kust van Klein Bonaire. Maak je geen zorgen, de bemanning van de watertaxi zorgt ervoor dat jouw spulletjes netjes voor je klaar staan op het strand. Wil je eerst het eiland ontdekken? Dat kan natuurlijk ook, struin heerlijk het eilandje af, geniet van dit paradijs en loop richting het zuiden. Onder water bevind zich hier de ingang van het koraalrif. (Mocht de bemanning je het nog niet hebben verteld onderweg, Vraag vooral waar je de ingang kunt vinden). Laat je heerlijk meevoeren met de stroming en geniet van wat de Caribische Zee jou te bieden heeft!


En misschien overbodig om te zeggen, maar de ervaring leert helaas anders. Blijf met je handen en voeten van het koraal af. We hopen natuurlijk dat wij als mensheid nog tot in de eeuwigheid van dit stukje natuur kunnen blijven genieten. Daar hebben we ook jou voor nodig.


Tip | Neem een onderwatercamera met de juiste accessoires mee. Het koraal en de vissen zijn zo mooi, die moet je op de gevoelige plaat vastleggen!

#5 - Salt Pier

Niet te missen wanneer je richting het zuiden van Bonaire rijdt met jouw auto of scooter. De Zoutpier. Omringt door het roze water een bijzonder plaatje. Dat bijzondere plaatje ga je ook ervaren wanneer je hier met jouw snorkelset in het water duikt. De fundering van de pier loopt (logischerwijs) onder water door. Hierdoor zie je de combinatie van de mens en dier samen komen. Meters lange staanders van de pier zijn bedekt met sponzen en koralen. Een perfecte kweekvijver voor vissen, zwemmende schildpadden of luierende barracuda's. Rijdt je dus langs de zoutpier, zet jouw voertuig even aan de kant en neem een duik!

Let op | Ligt er een boot aangemeerd aan de pier? Dan is het verboden om hier te snorkelen. Kom dan de dag later terug!

Salt Pier Bonaire, Bonaire snorkelen vanaf het strand

Nature Fee

Zoals het overal op Bonaire geldt, wil jij gebruik maken van de wateren rondom Bonaire zal je een Nature Fee Tag moeten aanschaffen, dit is verplicht. Met de aanschaf van deze Tag zorg jij ervoor dat er geld beschikbaar is om de medewerkers van het National Marine Park betaald kunnen worden en de koralen rondom Bonaire onderhouden kunnen worden.


Ga je snorkelen, maar niet duiken? Dan kost deze tag je 25 dollar. Ga je later in de vakantie ook nog duiken, koop dan direct de juiste Tag voor 45 euro. Bijkomend


De tag is te kopen bij elke duikschool op het eiland, en voor de vooraf-planners onder ons, de Tag is ook online te regelen.


Tip | Vergeet je rug niet extra in te smeren voordat je gaat snorkelen, je hebt het misschien niet in de gaten, wanneer je in het water ligt, maar de zon zal je niet sparen! (Waterproof zonnebrand!)

Nog nooit gesnorkeld?

Heb je nog nooit gesnorkeld, lijkt het eng om via een plastic pijpje adem te moeten halen? Boek dan een snorkelexcursie, hierbij zal er altijd een gids aanwezig zijn die jou de kneepjes van het snorkelen kan leren. Je kunt de gids ook altijd vragen om dichtbij jou in het water te blijven.


Mocht je nog niet beschikken over een eigen snorkelset, kan je deze bij een excursie ook altijd lenen, hierdoor hoef je geen snorkelset te kopen, je moet het dan niet erg of vies vinden dat er al honderden andere mensen deze snorkelset op hun gezicht en in hun mond hebben gehad. Natuurlijk wordt alles goed gereinigd, maar bij het idee.. Persoonlijk zouden wij een snorkelset kopen, een beetje goede, lees, iets duurdere, snorkelset gaat jaren mee en sta je niet iedere vakantie weer te passen en meten met een snorkelset van een ander.


Een andere optie is het aanschaffen van een snorkelmasker. Een snorkelmasker bedekt jouw volledige gezicht en hoef je de snorkel niet in je mond te houden. Tip | Heb je een snor en wil je die niet afscheren? Schaf een snorkelmasker aan i.p.v. een snorkelbril. Door de snor is de bril vaak niet vacuum, hierdoor loopt er constant zeewater in je neus.


Vergeet je ons niet te taggen bij jouw mooiste snorkelfilmpjes, foto's of gewoon de mooiste verhalen? #intobonairebottom of page