top of page

Kitesurfen op Bonaire

Kitesurfen op Bonaire, op een van de beste plekken ter wereld? Het waait hier bijna het hele jaar met een gemiddelde snelheid van windkracht 4, ongeveer 30 km/u, met uitschieters tot 50 km/u +. En mocht je bang zijn dat het water niet warm genoeg is, de gemiddelde watertemperatuur is ongeveer 28 graden. Kiten zonder wetsuit dus! De wind komt altijd vanuit het noordoosten, de perfecte omstandigheden om jouw kite mee te nemen naar Bonaire en helemaal los te gaan op het water!

Kitesurfen op Bonaire

Wat is kitesurfen eigenlijk?

Voor sommigen van ons is deze fantastisch uitdagende watersport nog niet bekend, of sommigen hebben vast wel eens gedacht, wat leuk al die vliegers in de lucht! We kunnen je vertellen dat kitesurfen vanaf de zijlijn al een geweldig schouwspel is. Iedereen, jong of oud, zou het kitesurfen absoluut eens moeten proberen! Het is een heerlijke sport, vol in beweging en heerlijk op het water!


In plaats van het van oudsher bekende windsurfen maakt een kitesurfer geen gebruik van een plank en een zeil, maar van een board en een vlieger. Door de combinatie van deze 2 attributen en een geoefende kiter kunnen er snelheden behaalt worden van ongeveer 80 kilometer per uur. Door vele uren op het water door te brengen ben je ook vanzelf in staat om steeds hogere en verdere sprongen te maken vanuit het water de lucht in. Sta er niet van te kijken dat je ineens 15 meter ver springt!Waar kun je het beste kiten op Bonaire?

Omdat het op Bonaire niet overal is toegestaan om te kiten, hebben we de kitesurf locaties voor jou hier beschreven. De locaties om te kunnen kiten vind je in het zuidwesten, vlakbij de bekende zoutvlaktes. Hou je er rekening mee dat je minimaal 75 meter uit de kust moet blijven in het donkerblauwe water? Zorg er absoluut voor dat je alle kitespots ontdekt wanneer je op Bonaire bent!


Atlantis / Kite Beach

De perfecte en meest bekende kite locatie van Bonaire is Kite Beach (Atlantis). Het strand is niet te missen, wanneer je richting Kite Beach rijdt zul je al snel de kiteboarders in het water voorbij zien scheren. Wat een fantastisch gezicht! Ben je een beginnend kitesurfer of al een gevorderde, dit is de ideale plek op Bonaire!


Heb je nog behoefte aan kite lessen of wil je voor het allereerst met een kite het water op?

Op Kite Beach staan twee oude Amerikaanse schoolbussen (een gele en een blauwe) in deze schoolbussen vind je twee kitesurf scholen die jou met veel plezier lessen willen geven. Bij de kite scholen is het ook mogelijk om materiaal te kopen, huren of repareren.


Al je energie eruit geknald op het water? Sit down and relax, bij de 2 bussen kan je heerlijk jouw koude drankje bestellen, blijf vooral lekker hangen en genieten van de zonsondergang, en s' avonds is er vaak een barbecue waar je zo kunt aanschuiven!


Laat je niet afschrikken door de aflandige wind of het koraal waardoor je loopt wanneer je het water ingaat. De instructeurs van de kite scholen houden je goed in de gaten. Mocht er ook maar iets gebeuren zullen ze je direct komen halen met hun bootjes.


Ondanks dat je druk bent met het onder controle krijgen van jouw kite, vergeet niet goed om je heen te kijken, voor je het weet ben je aan het kiten tussen de dolfijnen, schildpadden of vliegvissen, beeld je dat eens in!


Tip | Vergeet je niet jouw Nature Fee te kopen? Deze heb je bij iedere wateractiviteit nodig rond de wateren van Bonaire. Deze Nature Fee kun je kopen bij de twee kite scholen.


Tip | Check de wind op Kite Beach!


Kite Beach, Kitesurfen in Bonaire

Klein Bonaire

Voor de gevorderde kiter, Klein Bonaire, de wind is hier minder voorspelbaar en wanneer je aan het kiten bent voor het zandstrand zul je wel moeten oppassen voor de badgasten die soms in grote getalen aanwezig zijn op Klein Bonaire.

Tip | Check de wind op Klein Bonaire!


Red Slave

Ben je een gevorderde kiter en heeft het een paar dagen flink gewaaid? Maak dan vooral een upwinder vanaf Kite Beach, richting de slavenhuisjes. Hier zul je na een paar dagen flinke wind perfecte golven vinden voor de nodige sprongen!


Sorobon Beach / Lac Cai

In Lac Bay is het helaas voor de kite surfers verboden om te kiten. Hier is het uitsluitend voor windsurfers toegestaan om het water op te mogen.


Duurzaam Kitesurfen en Respect voor de Natuur

Terwijl je geniet van het spannende kitesurf avontuur op Bonaire, is het van cruciaal belang dat jullie de natuur en het milieu in en rondom Bonaire te respecteren. Bonaire staat bekend om zijn prachtige zeeleven en delicate ecosystemen. Veel mensen zijn hier dag en nacht mee bezig om dit in stand te houden. Neem je verantwoordelijkheid door geen afval achter te laten, de lokale marine regels te volgen en de natuurlijke schoonheid van het eiland te behouden. Kies milieuvriendelijke uitrusting en houd rekening met de lokale regels om een positieve impact te hebben op het milieu en de gemeenschap.Een dagje geen wind op Bonaire?

Het gebeurt eigenlijk nooit, maar stel, je hebt de pech er een dag geen wind op het eiland is. Ontdek wat er allemaal te doen is op Bonaire! Lees onze blogs met activiteiten op het eiland!


We kunnen jullie nog maar één ding meegeven: Zorg dat je kite spullen meeneemt richting Bonaire; of zorg dat je kite spullen huurt op Bonaire; of zorg dat je kite spullen bij elkaar sprokkelt op Bonaire. Hoe dan ook, zorg dat je gaat kiten op Bonaire! Het is een must! :)


Vergeet je @Intobonaire niet te taggen? Al jouw beste, mooiste, leukste, grappigste kite foto's! Het is fantastisch om jullie te volgen!

bottom of page