top of page

Mangrove & Snorkel Tour

Naast het heerlijk genieten van de stranden, de zee en de restaurantjes zijn er ook nog meer dan genoeg activiteiten die je kunt gaan ondernemen op Bonaire!

Een van de vele activiteiten op het eiland is met een kajak en jouw snorkeltalent de mangroven van Bonaire ontdekken!

Mangrove en Snorkeltour Bonaire

Het is een van de belangrijkste ecosystemen van Bonaire, de Mangroven. De kraamkamer voor vele vissen in de Caribische zee rondom Bonaire en voor de vogels op het eiland.


Een geweldige en tevens de enige manier om de mangroven van Lac Bay te ontdekken is onder begeleiding van een natuurgids. Door in de mangrove alleen mensen toe te laten onder toezicht van een gids, wil het eiland voorkomen dat de planten en dieren beschadigd raken of verstoord worden door de mens.


Wat ook een fijne en ontspannen bijkomstigheid is, de groepsgrootte zal nooit groter zijn dan 10 personen. Hierdoor heeft de gids alle tijd voor de jou en jouw vragen. En al jou vragen kunnen de gidsen in het Nederlands beantwoorden! Hierdoor mis je geen enkel hoogtepunt van wat de mangrove te bieden heeft.

Heerlijk zo'n Nederlandse sprekende gemeente in de tropische zon!


Lees ook: Een scooter huren op Bonaire - met een link voor 10% korting op de scooter!


Al peddelend zal je de 4 verschillende mangroves ontdekken en neem je geregeld een snorkelduik met jouw eigen snorkeluitrusting (vinnen verboden), of de snorkeluitrusting voorzien door de gids.

En wat het extra speciaal maakt, de kajakken hebben een glazen bodem, je kijkt zo vanuit je kajak naar de gehele onderwaterwereld!


Tip 1 | Wanneer je terugkomt van een waanzinnige kajaktour, stop op de terugweg bij het Bonaire Wild Bird Rehab. Een opvang voor gewonde of zieke vogels. De dieren worden verzorgt totdat ze voor zichzelf kunnen zorgen en weer worden uitgezet in de natuur.


Tip 2 | Zorg ervoor dat je contant geld mee

neemt. Bij het Mangrove Info Center is het niet mogelijk om te pinnen of te betalen met een creditcard.


Tip 3 | Vergeet vooral geen onderwatercamera en een petje tegen de zon mee te nemen!


Mangrove en Snorkelen Bonaire

De Mangrove & Snorkel Tour is mogelijk vanaf 5 jaar en ouder, zal starten vanaf 9.15u, de verzamelplaats is bij de schelpenbergen op het strand van Lac Cai.

(Kinderen tot 12 jaar mogen mee voor een gereduceerd bedrag).


Ook voor deze activiteit geldt, net als voor alle andere wateractiviteiten rondom Bonaire, je bent verplicht om een Stinapa Nature Tag te kopen. De wateren rondom het eiland zijn onderdeel van het National Marine Park, met jouw (verplichte) bijdrage help je mee om het koraal en het leven in de oceaan te beschermen.


Mocht je tijdens jouw vakantie nog geen Nature Fee hebben aangeschaft, bij een van de duikshops, ook bij het Mangrove Info Center is deze Tag ook te koop. Vergeet ook niet jouw betaalbewijs mee te nemen van een eerder gekochte Nature Tag, anders is jouw Tag niet geldig.

Inbegrepen

Niet inbegrepen


Al zin om 2 uur lang tussen de mangrove door te kajakken en snorkelen in een onderwater paradijs? Regel het snel hier!
Vergeet je ons op jouw socials niet te taggen @intobonaire? Een foto, filmpje, gifje, het kan niet gek genoeg!
bottom of page