top of page

Een scooter huren op Bonaire

Beeld je eens in, heerlijk rond rijden met de scooter langs het Pekelmeer, een fotoshoot doen met wilde Flamingo's, vanuit Kralendijk een burgertje pakken bij Kite City, de zuidkust ontdekken en eindigen met een drankje bij Sorobon Beach of je snorkelset in je rugtas en langs de stranden tuffen en een duik nemen waar je maar wilt!


Klinkt onmogelijk? Zeker niet! Huur een scooter op Bonaire! Wij hebben voor jou exact beschreven wat er voor nodig is om bovenstaande roadtrip waar te maken.


De voorwaarden om een scooter te huren

Er zijn een paar voorwaarden waar je aan zal moeten voldoen wil je bij de verhuurder een scooter kunnen huren.

Je moet minimaal een leeftijd hebben van 18 jaar en je moet in het bezit zijn van minimaal een (Europees) AM rijbewijs. Je hoeft in Nederland dus geen internationaal rijbewijs te halen om te mogen rijden op Bonaire!

Scooters Bonaire Kralendijk, Goedkoop scooter huren Bonaire, Vervoer in Bonaire

De kosten voor een scooter op Bonaire

Het huren van een scooter is minder duur dan het huren van een auto. Je hebt dan wel iets minder comfort, maar je hebt al een week lang een scooter voor 150 dollar!

Wil je jouw scooter korter dan een gehele week? Of een losse dag?

Wanneer je niet je gehele vakantie een scooter nodig hebt kan je ook een scooter huren voor kortere periodes, huur je een scooter voor een losse dag, kost het je 25 dollar, wil je drie dagen rondtuffen op het eiland kost het je maar 65 dollar!


Wil je een scooter met meer vermogen (125cc) dan verdubbelen de prijzen. Je betaald dan je 50 dollar per dag en voor een hele week ben je 300 dollar kwijt.

Hou ook rekening met een borg die je zult moeten betalen (of wordt gereserveerd op je creditcard).

Tip | Neem een action camera mee! Monteer deze op je helm, op je borst of laat jouw partner hem vasthouden achterop de scooter! Hiermee krijg je hele mooie beelden van de omgeving en natuur op Bonaire! En een tip in een tip, schaf direct een action camera aan voor onder water, kan je tijdens het snorkelen de camera direct weer gebruiken!


Scooters Bonaire in Kralendijk.

Wanneer je hebt besloten om een scooter te huren tijdens jouw vakantie op het eiland is er 1 scooter verhuurbedrijf die er met kop en schouders bovenuit steekt. Scooters Bonaire in Kralendijk. Zij leveren goed onderhouden scooters en wanneer je een scooter 3 dagen of langer huurt, komen ze je halen vanaf jouw accommodatie.


Mocht je pech hebben onderweg, komen ze direct naar je toe om je te helpen. Dat is nog eens een service! Rijdt je bijvoorbeeld je band lek, kost het je 12,50 dollar voor een nieuwe band en verder niets.


Wil je toch een dagje Bonaire met de fiets ontdekken, klop dan ook vooral bij Scooters Bonaire aan. Ze verhuren elektrische fietsen & mountainbikes, daarmee ontdek je Bonaire weer op een volledig andere en lekker actieve manier.

Tip | Hou je er wel rekening mee dat je met een scooter Washington Slagbaai National Park niet kunt ontdekken? Het is verboden om het park te betreden met scooters, motoren of quads. Wil je wel een dagje naar het National Park? Regel dan voor een losse dag een huurauto.

Scooters Bonaire Kralendijk, Goedkoop scooter huren Bonaire, Vervoer in Bonaire

Verzekering & diefstal

De bedragen die we hierboven hebben genoemd zijn inclusief een WA-Verzekering. Let wel op, mocht er onderweg toch wat gebeuren met de scooter, dan heb je wel een eigen risico van 150 dollar.

Wil je er absoluut zeker zijn dat jouw niets kan gebeuren?

Het is mogelijk om de scooter all-risk te verzekeren, dit kost je dan wel 12,50 dollar per dag, bovenop de eerder genoemde kosten. Omdat het ook op Bonaire soms nog wel eens gebeurt dat een scooter ineens is verdwenen (criminaliteit is er weinig, maar helaas is het er wel), is het verstandig om voor 6 dollar per dag een diefstalverzekering af te sluiten.

Wil je geen diefstalverzekering afsluiten? Dan neem je wel het risico dat het je 2000 dollar gaat kosten voor de gestolen scooter. Huur je een scooter met een contante betaling of een bankoverschrijving? Dan is het afsluiten van een diefstalverzekering verplicht.


Wanneer je van plan bent om meer dan een maand een scooter te huren, dan betaal je 100 dollar per maand aan diefstalverzekering en kost een all-risk verzekering 200 dollar per maand.


Helmplicht op Bonaire

Het is hele lange tijd niet het geval geweest maar sinds een nieuwe verkeerswet, die per 1 augustus 2019 is ingegaan, is het verplicht om tijdens het rijden op een scooter of motor een helm te dragen. Vergeet deze dus niet op te zetten voordat je op de scooter springt voor jouw roadtrip!


Huur op tijd

Nog een laatste tip, zorg dat je er vroeg bij bent wanneer je een scooter wilt huren, het is een populair vervoersmiddel. Dus loop jouw scooter avonturen niet mis en regel het voordat je op vakantie gaat.

Kortom, een uitstekend alternatief voor de auto is het huren van een scooter, je kunt bijna overal op het eiland komen en je kunt meer genieten van het vrije gevoel! Geen dak boven je hoofd, je kunt bij elk strand makkelijk jouw scooter kwijt en de soms smallere wegen zijn geen enkel probleem! Veel voordelen dus, een scooter huren op Bonaire.


Wil je toch de comfort van een huurauto? Lees dan onze blog over het huren van een auto op het eiland.


Geniet van jouw roadtrip, maak de mooiste foto's en video's en vergeet ons uiteraard niet te taggen. #intobonaire We zijn benieuwd naar al jouw ervaringen!

bottom of page