top of page

Een scooter huren op Bonaire

Beeld je eens in, heerlijk rond rijden met de scooter langs het Pekelmeer, een fotoshoot doen met wilde Flamingo's, vanuit Kralendijk een burgertje pakken bij Kite City, de zuidkust ontdekken en eindigen met een drankje bij Sorobon Beach of je snorkelset in je rugtas en langs de stranden tuffen en een duik nemen waar je maar wilt!

Klinkt onmogelijk? Zeker niet! Huur een scooter op Bonaire! Wij hebben voor jou exact beschreven wat er voor nodig is om bovenstaande roadtrip waar te maken.


De voorwaarden om een scooter te huren

Er zijn een paar voorwaarden waar je aan zal moeten voldoen wil je bij de verhuurder een scooter kunnen huren.

Je moet minimaal een leeftijd hebben van 16 jaar en je moet in het bezit zijn van minimaal een (Europees) AM rijbewijs. Je hoeft in Nederland dus geen internationaal rijbewijs te halen om te mogen rijden op Bonaire!

Scooters Bonaire Kralendijk, Goedkoop scooter huren Bonaire, Vervoer in Bonaire

Wat kost een scooter huren op Bonaire?

Het huren van een scooter is minder duur dan het huren van een auto. Je hebt dan wel iets minder comfort, maar je hebt al een week lang een scooter voor 150 dollar!

Wil je jouw scooter korter dan een gehele week? Of een losse dag?

Wanneer je niet je gehele vakantie een scooter nodig hebt kan je ook een scooter huren voor kortere periodes, huur je een scooter voor een losse dag, kost het je 50 dollar, wil je twee dagen rondtuffen op het eiland kost het je maar 80 dollar! Wanneer je maximaal 2 dagen een scooter huurt zit zelfs de verzekering, benzine en helm bij de prijs inbegrepen.


Wil je een scooter voor langer dan 2 dagen, dan is de verzekering optioneel en zal je zelf netjes moeten tanken, dit is ook de reden dat er sprake is van een prijsverschil tussen de losse dagen scooter huren of huren voor een langere periode.


Wil je een motor met meer vermogen (125cc) dan verdubbelen de prijzen. Je betaald dan je 80 dollar per dag en voor een hele week ben je 300 dollar kwijt.

Hou ook rekening met een borg die je zult moeten betalen (of wordt gereserveerd op je creditcard).

Tip | Neem een action camera mee! Monteer deze op je helm, op je borst of laat jouw reispartner hem vasthouden achterop de scooter! Hiermee krijg je hele mooie beelden van de omgeving en natuur op Bonaire! En een tip in een tip, schaf direct een action camera aan voor onder water, kan je tijdens het snorkelen de camera direct weer gebruiken!


Klik hier: voor 10% korting op je scooterverhuur


Milieuvriendelijk transport op Bonaire

Een scooter huren op Bonaire is niet alleen leuk, geeft het je vrijheid, maar ook milieuvriendelijk. Scooters zijn energiezuinig en stoten geen schadelijke uitlaatgassen uit, wat helpt om de prachtige natuurlijke schoonheid van het eiland te behouden. Als je geeft om duurzaam toerisme en toch jouw steentje wilt bijdragen aan de impact van je reizen op het milieu, is het kiezen voor een scooter een voor jou misschien wel de juiste keuze. Ook geeft Scooters Bonaire jou de mogelijkheid om een elektrische scooter te huren, met zijn 2e op 1 scooter hebben jullie een bereik van ongeveer 50km, echt meer dan genoeg om een (heerlijk stil) rondje over het eiland te maken zonder dat je het milieu belast!

Bij de winkel van Scooters Bonaire kan je jouw gehuurde scooter gratis opladen en ze leveren een oplader mee om de scooter bij jouw gehuurde accommodatie op te laden. Tip | De prijs van een elektrische scooter en een benzine scooter is gelijk! Dus je bent geen tijd en geld kwijt aan het tanken tijdens jouw trip op Bonaire!Scooters Bonaire in Kralendijk

Wanneer je hebt besloten om een scooter te huren tijdens jouw vakantie op het eiland is er 1 scooter verhuurbedrijf die er met kop en schouders bovenuit steekt. Scooters Bonaire in Kralendijk. Zij leveren goed onderhouden scooters en wanneer je een scooter 3 dagen of langer huurt, komen ze je halen vanaf jouw accommodatie.


Mocht je pech hebben onderweg, komen ze direct naar je toe om je te helpen. Dat is nog eens een service! Rijdt je bijvoorbeeld je band lek, kost het je 12,50 dollar voor een nieuwe band en verder niets.


Wil je toch een dagje Bonaire met de fiets ontdekken, klop dan ook vooral bij Scooters Bonaire aan. Ze verhuren elektrische fietsen & mountainbikes, daarmee ontdek je Bonaire weer op een volledig andere en lekker actieve manier.

Tip | Hou je er wel rekening mee dat je met een scooter Washington Slagbaai National Park niet kunt ontdekken? Het is verboden om het park te betreden met scooters, motoren of quads. Wil je wel een dagje naar het National Park? Regel dan voor een losse dag een huurauto.


Lees ook: Ontdek Washington Slagbaai Nationaal Park

Scooters Bonaire Kralendijk, Goedkoop scooter huren Bonaire, Vervoer in Bonaire

Verzekering & diefstal

Bij Scooters Bonaire werken ze met 1 verzekering, namelijk hun servicepakket, deze kost 7,50 dollar per dag dat je de scooter huurt. Mocht er dan iets gebeuren met jouw gehuurde scooter, of het nu je eigen schuld is, of de schuld van een ander, jij bent hiervoor gedekt en kost het je niet meer dan de al betaalde servicekosten, nee, ook geen eigen risico! Heb je een service pakket afgesloten heb je road priority en komt Scooters Bonaire direct jouw kant op wanneer je bijvoorbeeld een lekke band hebt! (Deze wordt gratis voor je vervangen met dit pakket). Omdat het ook op Bonaire soms nog wel eens gebeurt dat een scooter ineens is verdwenen (criminaliteit is er weinig, maar helaas is het er wel), kost het je maximaal de borg die je moet betalen bij het ophalen van de scooter.

Lees ook: Wat je moet weten als je naar Bonaire gaat


Helmplicht op Bonaire

Het is hele lange tijd niet het geval geweest maar sinds een nieuwe verkeerswet, die per 1 augustus 2019 is ingegaan, is het verplicht om tijdens het rijden op een scooter of motor een helm te dragen. Vergeet deze dus niet op te zetten voordat je op de scooter springt voor jouw roadtrip!


Huur op tijd

Zorg dat je er vroeg bij bent wanneer je een scooter wilt huren, het is een populair vervoersmiddel, veel toeristen boeken een scooter tegelijk met hun vliegticket. Dus loop jouw scooter avonturen niet mis en regel het voordat je op vakantie gaat.


Tips voor een succesvolle scooter ervaring op Bonaire

  1. Controleer de vereisten: Voordat je een scooter huurt, is het belangrijk om de vereisten en voorwaarden van het verhuurbedrijf te kennen. Zorg ervoor dat je voldoet aan de leeftijds- en rijbewijs vereisten en dat je op de hoogte bent van eventuele beperkingen binnen de regels die de verhuurder stelt.

  2. Draag geschikte kleding en bescherming: Veiligheid staat voorop bij het rijden op een scooter. Draag altijd een helm en overweeg het dragen van beschermende kleding zoals een lange broek en stevige schoenen om jezelf te beschermen in geval van een val, wij begrijpen als geen ander dat het verleidelijk is om lekker met een zwembroek of bikini even naar het strand te rijden, maar het hoeft maar één keer mis te gaan.

  3. Oefen eerst:


Ben je niet bekend met het rijden op een scooter, is het aan te raden om even wat oefenrondjes te doen op de parkeerplaats van de betreffende verhuurder. Kweek wat vertrouwen en help jezelf om te wennen aan de scooter.

  1. Plan je route: Hoewel juist wij van spontane avonturen houden en van de gebaande paden af te wijken, is het ook slim om je route van tevoren te plannen, vooral als je net bent aangekomen op het eiland en je al bepaalde bezienswaardigheden of bestemmingen wilt bezoeken. Dit helpt om tijd te besparen en ervoor te zorgen dat je niets belangrijks mist.

  2. Wees bewust van verkeersregels: Houd je aan de verkeersregels en -voorschriften van Bonaire. Rij defensief, let op andere scootersbonaire.com/intobonaire en houd je aan de snelheidslimieten om jezelf en anderen veilig te houden.

Kortom, een uitstekend alternatief voor de auto is het huren van een scooter, je kunt bijna overal op het eiland komen en je kunt meer genieten van het vrije gevoel! Geen dak boven je hoofd, je kunt bij elk strand makkelijk jouw scooter kwijt en de soms smallere wegen zijn geen enkel probleem! Veel voordelen dus, een scooter huren op Bonaire.


Wil je toch de comfort van een huurauto? Lees dan onze blog over het huren van een auto op het eiland.


Geniet van jouw roadtrip, maak de mooiste foto's en video's en vergeet ons uiteraard niet te taggen met #intobonaire. We zijn benieuwd naar al jouw ervaringen!

bottom of page