top of page
Restaurants op Bonaire

Restaurants op Bonaire

Restaurants op Bonaire

Wanneer je op vakantie bent wil je natuurlijk ook gaan genieten van het moment dat er heerlijk voor je wordt gekookt of dat er een geweldige cocktail voor je wordt geshaket! 

Naast de mooie restaurants zijn er op het eiland ook voldoende gelegenheden voor een avondje uit, een verfrissend drankje, ontbijtje buiten de deur of een snelle hap bij één van de foodtrucks die het eiland rijk is!

Restaurants op Bonaire

Ontbijt, Lunch & Koffie

Of je nu zin hebt in een lekker ontbijtje om je dag te starten, op zoek bent naar een uitgebreide lunch na een ochtendje snorkelen, of gewoon wilt genieten van een goede kop koffie, op Bonaire hoef je je hier geen zorgen over te maken! Er is meer dan genoeg keuze om tijdens jouw vakantie elke dag een nieuw restaurant te gaan uit proberen!

The Beach

Restaurants op Bonaire

Een heerlijke strandtent waar je de hele dag terecht kunt, van ontbijt tot diner. Het is een strandtent die aan de duurdere kant van het sigment zit, maar hiervoor krijg je wel gratis toegang tot hun strandbedjes en douches. Ook kan je vanaf het terras zo je snorkelset opzetten, de trap aflopen en de Caribische Zee gaan ontdekken.

​

Naast hun ontbijt en lekkere koffie kan je hier ook terecht voor een heerlijke frisse salade, verse visgerechten, pasta en burgers.

Vegetarisch? Ook dan kan je hier goed terecht!

​

Je kunt elke dag tussen 08:00 uur en 22:00 uur terecht bij The Beach.

Restaurants op Bonaire

Maiky Snack

Restaurants op Bonaire

Zoals ze zelf hebben geschilderd op één van de pilaren wanneer je je auto gaat parkeren: ‘Best local food in town’. Wil jij een echte lokale ervaring, eet dan bij Maiky Snack en laat je onderdompelen in de Caribische vibe!

​

Specialiteit: Geit

Daarnaast nog veel mogelijkheden, wat dacht je van een heerlijk stukje barracuda?

Je vind het menu op het krijtbord bij het restaurant. Zodra een gerecht is uitverkocht, wordt het van het bord geveegd, dus  zorg dat je op tijd bent!

​

Geopend op:
Vrijdag: 11:30 uur - 15:30 uur
Zaterdag: 11:30 uur - 15:30 uur
Zondag: 11:30 uur - 15:30 uur

Restaurants op Bonaire

Sunshine Food & Drinks

Restaurants op Bonaire

Een fijne koffietent gelegen aan de boulevard in Kralendijk met uitzicht op de dolfijnen die hier regelmatig langszwemmen! Je kunt hier terecht voor een lekkere cappuccino, huisgemaakt gebak, vers gebakken broodjes of een heerlijke smoothie. Loop je over de boulevard, neem dan zeker een croissant 'to go' mee, deze zijn een aanrader!

​

Ze serveren hier ook glutenvrij eten!

​

Geopend op dinsdag en woensdag: 
Van 09:00 uur tot 21:00 uur.

Donderdag tot en met zondag:
Van 09:00 uur tot 15:00 uur.

Restaurants op Bonaire

Bagel & Bloom

Restaurants op Bonaire

Een nog jong restaurant dat je kunt vinden 2 straten achter de boulevard van Kralendijk. Wafels, Pannenkoeken, verrukkelijk gebakken eitjes of een Yoghurt Bowl, niets is ze te gek! Een hippe tent met een mooie open keuken en vriendelijke medewerkers!

​

Alle dagen geopend van 08:00 uur tot 16:00 uur.

Restaurants op Bonaire

Boertiek

Restaurants op Bonaire

Op het terrein van Delfins Beach Resort vind je een kleinschalige koffie en lunch restaurant van Jonnie & Thérèse Boer, bekend van de Librije in Zwolle. Hier worden naast koffie en smoothies ook sandwiches, yoghurts en eigen producten van de sterrenkok verkocht.

​

Geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 07:00 uur tot 16:00 uur.

Restaurants op Bonaire
Restaurants op Bonaire

Hotspots voor de hele dag

Zonder op de klok te hoeven kijken een restaurant vinden waar je er zeker van bent dat jij goed verzorgt gaat worden en kunt gaan genieten van een heerlijk drankje, hapje of wilt nagenieten van wat jou een dag op Bonaire heeft gebracht?

​

Wanneer je op Bonaire bent is hiervoor een keuze ten overvloed. Wil je lekker gaan lunchen, de beste cocktail van Bonaire gaan vinden of een avondje heerlijk gaan borrelen met de ondergaande zon? Alles is mogelijk!

Foodies

Restaurants op Bonaire

Een van de weinige restaurants aan de oostkant van het eiland. Bij Lac Bay vind je een gezellige strandtent met een Nederlandse vibe. Of je hier nu wilt gaan lunchen, genieten van een cocktail, lekker dineren met zicht over de baai of wilt gaan borrelen na een dagje windsurfen, hier zit je sowieso goed!

​

Op het menu vind je voortreffelijke sandwiches, soepjes, salades of een shared platter.

​

Geopend voor lunch, diner en borrel, van vrijdag tot en met woensdag van 12:00 uur tot 15:00 uur en van 17:00 uur tot 22:00 uur. 

Restaurants op Bonaire

The Hangout Beach Bar

Restaurants op Bonaire

Misschien wel één van de meest bekende strandtenten op Bonaire. Of je nu wilt gaan windsurfen of een dagje genieten op het strand van Sorobon, deze hippe strandtent is een 'must' visit' als je het ons zou vragen. Een van de bekendste strandtenten van Bonaire. 

​

Regelmatig kan je hier genieten van live muziek en elke donderdag organiseren ze een tafel barbecue avond. Zorg er wel voor dat je voor deze avond reserveert, anders kan je een plekje wel vergeten.

​

Je vind hier toegankelijke maaltijden, denk hierbij aan burgers en een goed stukje vis. Daarnaast kan je genieten van cocktails, koude biertjes of een lekker wijntje!

​

Geopend:
Maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 08:00 uur tot 18:00 uur.

Zaterdag: 09:00 uur tot 18:00 uur

Zondag van 09:00 uur tot 21:00 uur
Donderdag (Tafel BBQ) 08:00 uur tot 23:00 uur
 

Restaurants op Bonaire

Ocean Oasis Beach Club

Restaurants op Bonaire

Terug naar de westkust, een andere strandtent die je tijdens jouw vakantie niet mag overslaan. Bij Ocean Oasis kan je ontbijten, lunchen en dineren en tussen de maaltijden door genieten van de prachtige faciliteiten met een prachtig uitzicht over de Caribische Zee. 

​

Croissants, poke bowl, tonijn, of noodles, ze hebben een mooi gevarieerd menu, waar er voor jou altijd wel wat tussen zit! 

​

Elke dag geopend van 09:00 uur tot 22:00 uur.

Restaurants op Bonaire

Pasada Para Mira

Restaurants op Bonaire

Ben je in de buurt van Rincon, of onderweg naar het Washington Slagbaai National Park en wil je een keer het echte Bonaire proeven?

​

Je vind op het menu onder andere geitenstoof, leguanenstoof, maar ook pannenkoeken, kabeljauw en broodjes kip. Voor ieder wat wils kunnen we wel zeggen. Zorg er voor dat wanneer je rondom lunchtijd wilt komen een reservering echt nodig is, het is een druk bezocht restaurant!

​

Gesloten op dinsdag en donderdag, overige dagen geopend van 11:00 uur tot 18:00 uur.

Restaurants op Bonaire

Jungle Bar

Restaurants op Bonaire

Jungle Bar is een restaurant dat niet te missen is, het ligt naast het Art Hotel in Kralendijk, een gebouw dat er echt uitspringt in het straatbeeld. Je kunt hier terecht voor een goede koffie, goed bereide broodjes en voortreffelijke smoothies. Ben je toe aan een opkikker tijdens een dag op Bonaire, dan sluit deze tent hier perfect op aan!

​

Alle dagen geopend van 08:00 uur tot 15:00 uur

Restaurants op Bonaire

Bari's Beach Bar

Restaurants op Bonaire

Op het resort van Chogogo Bonaire vind je een prachtige strandtent waar je heerlijk kunt ontbijten, lunchen, dineren bij ondergaande zon of borrelen met goede cocktails, verfrissende soda of koud wijntje.

​

Pizza's, shared dining, entrecôte of vis, de keuze is reuze.

​

Rondom deze strandtent zijn ook mooie faciliteiten waar je een dagpas voor nodig hebt om hier gebruik van te mogen maken. 

​

Dagelijks geopend van 08:00 uur tot 00:00 uur

Restaurants op Bonaire
Restaurants op Bonaire

Diner en avondje uit

Na een activiteit of een dagje strand de dag afsluiten met een goed verzorgd bord eten dat voor je wordt uitgeserveerd? Of een dag op Bonaire romantisch afsluiten samen met je geliefde? Je hoeft je geen zorgen te maken dat je lang hoeft te zoeken naar het perfecte restaurant, er zijn veel goede restaurants op Bonaire waar je alleen maar hoeft te genieten!

La Cantina

Restaurants op Bonaire

Misschien wel ons favoriete restaurant op het gehele eiland. La Cantina, je vind dit restaurant in het midden van Kralendijk op de Kaya Grandi. Wanneer je hier aan komt lopen en hartelijk wordt ontvangen door de medewerkers kom je in een prachtige binnentuin. Het gaf ons direct een gevoel van thuiskomen. Een gezellig restaurant waar je goed kunt eten!

​

Je kunt hier gaan genieten van risotto, een vissalade, een goed bereide ossenhaas en nog veel meer.

​

Zorg er wel voor dat je hier reserveert, het is een populair restaurant, je maakt weinig kans wanneer je hier spontaan komt aanlopen.

​

Openingstijden zijn dagelijks van 18:00 uur tot 00:00 uur.

Restaurants op Bonaire
Restaurants op Bonaire

Stadscafe het Consulaat

Restaurants op Bonaire

Een parel van een restaurant midden in Kralendijk, de inrichting van het Consulaat is hip en echt van deze tijd. Je kunt hier terecht voor een kleine gerechten, het shared dining is hun specialiteit. 

​

Naast het shared dining concept zijn ze tijdens de lunchuren ook geopend en hebben ze een grote diversiteit aan ciabatta broodjes, van buikspek tot tonijnsalade.

​

Geopend van maandag tot en met vrijdag van 11:00 uur tot 01:00 uur.

Sebastian's Restaurant

Restaurants op Bonaire

De perfecte plek voor een romantisch diner voor twee op hun exclusieve pier. Met zijn internationale keuken, inclusief een mediterrane touch, bezorgt de chef jou een onvergetelijke avond. Het restaurant biedt welke week op de woensdag en de zondag een 'special night' aan. De woensdagen zijn voor Kitchen Night, tijdens deze avond serveert de chef een 4-gangen verrassingsmenu. Op de zondagen is het Italian Night, en geniet je van de beste pizza’s of verste pasta’s! Absoluut een aanrader dus.

 

Wil je de experience volledig maken, bekijk dan vooral hun mogelijkheden voor een 'Fly and Dine'. Een geweldige combinatie tussen een vlucht over de highlights van Bonaire in een Cessna propeller vliegtuig, en een culinair diner op hun pier. Uniek!

​

Elke dag geopend van 17:30 uur tot 23:00 uur.

Restaurants op Bonaire

Chef's Bonaire

Restaurants op Bonaire

Het restaurant maakt zich uniek op het eiland doordat het ruimte heeft voor maximaal 16 gasten. Nadat de twee chefs (long time school friends) je persoonlijk welkom hebben geheten, neem je samen met de andere gasten plaats aan dezelfde U-vormige tafel.

 

Zonder twijfel een geweldige plek om te genieten van de culinaire hoogstandjes die de chefs persoonlijk bij jou aan tafel serveren. Maak je op voor een avond vol fantastisch eten én het uitgelezen moment om nieuwe mensen te ontmoeten en elkaar tips & ervaringen te delen. De intieme setting & de fijne sfeer van het restaurant dragen hier zeker aan mee!

​

Open van woensdag tot en met zaterdag van 19:00 uur tot 23:00 uur.

Restaurants op Bonaire

Brass Boer

Restaurants op Bonaire

Heerlijk eten, in een ongedwongen sfeer met een prachtig uitzicht. Brass Boer Restaurant, bekend van de Nederlandse variant de Librije in Zwolle, biedt 2 settings aan onder 1 dak.

 

Geniet van de mooie gerechten en goede wijnen bij Brass Boer of ga voor de heerlijke vibe bij Club Tropiciana waar voor ieder wat wils is. Je kunt hier terecht voor ontbijt, lunch & diner en ook de echte klassiekers vanuit de Librije staan op de menukaart. Geniet van alles wat Brass Boer te bieden heeft, je gaat geheid genieten!

 

Je kunt voor ontbijt hier terecht op donderdag, vrijdag en zaterdag van 09:00 uur tot 11:00 uur.

 

Lunchen kan van donderdag tot en met zaterdag van 12:00 uur tot 14:00 uur.

 

Wil je hier heerlijk dineren kan je terecht van maandag tot en met zaterdag van 17:30 uur tot 22:00 uur.

Restaurants op Bonaire
Restaurants op Bonaire

Cuba Compagnie

Restaurants op Bonaire

Of je hier nu alleen komt voor een drankje of je wilt hier een hapje gaan eten, gezellig is het hier altijd. De typische cubaanse muziek komt je tegemoet en zorgt dat je een gewelidge avond hebt! 

​

Je waant je echt even op Cuba, het menu en de sfeer van het restaurant is niet anders te noemen dan cubaans!

Burrito's, Stoof van kip, of een garnalen curry, je kunt hier erg goed eten!

​

Geopend van zondag tot en met dinsdag, vrijdag en zaterdag van 17:00 uur tot 00:00 uur
Donderdag geopend van 17:00 uur tot 02:00 uur.

 

Restaurants op Bonaire

Foodtrucks op Bonaire

Heerlijk aan het genieten op een van de stranden die Bonaire rijk is, dan heb je natuurlijk niet altijd zin om alles in te moeten pakken, kleding aan te trekken en te rijden naar een restaurant, gelukkig zijn er geweldige foodtrucks op Bonaire die je bij verschillende stranden gaat vinden! Je zit dan wel niet in een fancy restaurant, maar het eten bij deze foodtrucks is in één woord: Geweldig!

King Kong

De foodtruck die je vind bij Bachelor's Beach. Ze verkopen burgers, hotdogs en patat. Houdt er wel rekening mee dat ze niet alle dagen in de week aanwezig zijn, dus plan je een snorkel of duik in het water bij het strand van Bachelor's Beach, zorg dat je dit afstemt op de openingstijden van King Kong. 

 

Je vind de foodtruck bij Bachelor's Beach van woensdag tot en met zaterdag van 11.30 uur tot 16.00 uur.

Restaurants op Bonaire
Restaurants op Bonaire
Restaurants op Bonaire

Kite City

Restaurants op Bonaire

Een foodtruck die je niet mag overslaan, Kite City, heeft zijn naam te danken aan zijn oude standplaats bij Kite Beach. Ondertussen verhuist naar Te Amo Beach, maar los van de verhuizing is er aan deze foodtruck niets veranderd.

 

Wil jij vers gevangen vis, van barracuda tot tonijn, bereidt met heel veel liefde, zorg dat je hier dan langsrijdt!

 

Je vind de foodtruck bij het strand van maandag tot en met zaterdag, van 11.00 tot 16.00 uur.

Stoked

Restaurants op Bonaire

De tweede foodtruck bij Te Amo Beach, de niet te missen rode dubbeldekker van Stoked. De enige foodtruck die ook in de avonduren open is op het eiland.

​

De bezoekers van TripAdvisor heeft Stoked uitgeroepen tot nummer 1 in hun segment!

​

Je kunt hier terecht voor verschillende wraps, salades en burgers

 

Elke dag aanwezig op het strand van 12:00 uur tot 20:00 uur

Restaurants op Bonaire
Restaurant op Bonaire

Cactus Blue

Restaurants op Bonaire

Wanneer je bij Donkey Beach bent zal je de Cactus Blue Foodtruck al snel spotten, een mooie kleurrijke foodtruck met op het menu: Burgers, Wraps en als enige op heel Bonaire de Lion Fish.

 

Deze vis serveren ze om het koraalrif te helpen, de vis moet worden beperkt in zijn ontwikkeling omdat ze anders het onderwater leven rondom Bonaire verwoesten.

 

Van maandag tot en met vrijdag staan ze bij Donkey's Beach tussen 11:00 uur en 15:00 uur.

Restaurants op Bonaire

Cocktails met een view

Restaurants op Bonaire

Midden in Downtown Kralendijk, aan de boulevard, vind je op de pier Karel’s Beach Bar. Dit is de perfecte plek om te relaxen én om je ogen de kost te geven. Wat een waanzinnige plek om te genieten van je ontbijt, lunch, diner of om gewoon even een verkoeld drankje te nuttigen. Wanneer je vanaf de pier het azuurblauwe water in kijkt zal je gegarandeerd de vissen rondom de pier zien zwemmen. Ook erg vermakend voor de kids!

 

Karel’s menu is heel divers, de keuze gaat van hamburgers tot aan sushi en alles wat hier tussenin valt. Zeker de moeite waard om even een kijkje te gaan nemen en te genieten van één van de meest unieke plekken van Bonaire!

Vergeet ook zeker niet om hier tussen 17.00 uur en 19.00 uur langs te gaan, elke dag is er dan Karel’s Happy Hour. Geniet van de lekkerste cocktails tijdens de ondergaande zon, een betere eiland gevoel ga je toch bijna niet krijgen!

Restaurants op Bonaire

Waar eet je het lekkerste ijs op Bonaire

In het klimaat en dus de warmte die je op Bonaire ervaart is een verfrissend ijsje natuurlijk nooit een overbodige luxe, nu kun je natuurlijk naar de supermarkt om daar een doos ijs te halen en in je vriezer te leggen wanneer je terug komt bij jouw accommodatie, maar wanneer je door Kralendijk aan het dwalen bent zijn er meerdere mogelijkheden om even af te koelen!

Gio's Gelateria & Caffe

Restaurants op Bonaire

Wanneer je in Kralendijk bent, of simpelweg zin hebt in een heerlijk ijsje, moet je zeker even stoppen bij Gio’s. Het ijs is hier altijd van uitstekende kwaliteit en de keuze is reuze. Als je wil, en geloof ons dat wil je, dan kan je elke dag van je vakantie een nieuwe smaaksensatie proberen.

 

En precies, het is vakantie dus waarom ook niet. Kom je zojuist vanaf het strand of ben je gewoon toe aan een welverdiende break, verwen jezelf & Go Gio!

Restaurants op Bonaire

IJssalon Luciano

Restaurants op Bonaire

Naast Gio's is er een bijzonder goede tweede optie om een ijsje te scoren. Wanneer je over de boulevard van de stad rijdt, loopt of fietst vind je bij Luciano's precies wat je nodig hebt.

​

Ook kan je wanneer je je ijsje hebt kan je genieten van een prachtig uitzicht over de Caribische Zee. Hoe verleidelijk het ook lijkt, maar eet je ijsje binnen in de airco op, het smelt in de buitenlucht zo snel dat er niet tegen aan te eten is.

​

Alle dagen geopend van 07:30 uur tot 23:00 uur

Restaurants op Bonaire
Restaurants op Bonaire

Waar kan je goedkoop uiteten op Bonaire

Op Bonaire zijn er gelukkig ook genoeg restaurants te vinden die vriendelijk zijn voor jouw portemonnee. Of je nu zin hebt in vis, spare ribs of lekkere burgers, Bonaire heeft voor ieder wat wils. Om te zorgen dat je geen zonnestraal hoeft te missen op het prachtige eiland & niet naar de restaurants hoeft te zoeken, hebben we vast de beste in hun specialisme onder elkaar gezet.

Julian's Cafe & Restaurant

Een van de goedkopere opties op Bonaire is Julian's Cafe, ze hebben lekkere sandwiches, mahi-mahi, burgers en twee soorten pasta op het menu staan.

​

Wil je even niet je portemonnee hoeven om te keren is dit een goed alternatief!

​

Openingstijden:
Maandag: 12:00 uur tot 21:30 uur
Dinsdag, woensdag en donderdag van 06:30 uur tot 21:30 uur
Vrijdag: 08:00 uur tot 20:30 uur
Zaterdag van 07:00 uur tot 21:30 uur

Restaurants op Bonaire
Restaurants op Bonaire

Beer & Burgers

Ben jij toe aan een goede en goedkope (vis) burger? Stop dan zeker even bij Beer & Burgers. De naam verklapt het natuurlijk al, maar naast koude biertjes en burgers kan je hier ook terecht voor vis en een frietje!

​

Geopend van dinsdag tot en met donderdag van 17:00 uur tot 22:00 uur

Restaurants op Bonaire
Restaurants op Bonaire

Holy Smoke Bonaire

Als je spareribs wilt eten op Bonaire moet je bij Holy Smoke zijn, je krijgt een flinke rib, patat en de keuze uit mayonaise of satésaus. De spareribs zijn perfect gerookt en echt zeer goed te eten!

​

Alleen geopend in het weekend, op zaterdag en zondag van 17:00 uur tot 19:30 uur

Restaurants op Bonaire
Restaurants op Bonaire

Geniet van wat het eiland te bieden heeft!

Zoals je nu ondertussen wel geconcludeerd hebt, hoef je geen zorgen te maken dat je zult verhongeren op Bonaire. Er is een ruime keuze uit diverse keukens, in verschillende prijsklasse en niveaus.

​

Geniet van al het culinaire dat Bonaire te bieden heeft en probeer vooral zoveel mogelijk uit. En dan hebben we het echt niet alleen over de heerlijke internationale keukens maar vooral ook de geweldige lokale gerechten. Hier hebben we nu nog niet over gehad maar een uitgebreide blog hierover volgt snel!

Eet smakelijk, of zoals ze hier op het eiland zeggen, Bon Apetit!

bottom of page