top of page

Vervoer naar Schiphol

Hoe mooi is het contrast, een klein land als Nederland met één van de grootste luchthavens ter wereld met 200.000 reizigers per dag. Daar moet jij als reiziger toch ook onderdeel van zijn? Om jouw weg richting Schiphol zo makkelijk mogelijk te maken hebben we beschreven wat jouw opties zijn om op Schiphol te komen!

Vervoer naar Schiphol, Met auto naar Schiphol, met trein naar Schiphol

Met de auto naar Schiphol

Je hebt de keuze, wil jij je laten afzetten bij een van de drie vertrekhallen op Schiphol, of vind je het toch makkelijker om jouw auto op het vliegveld te hebben geparkeerd? Allebei is het mogelijk!


Het vliegveld is via meerdere snelwegen te bereiken, kijk maar eens op Google Maps, je zult zien dat je er via de A4, de A9 en de A5 ongeveer langsrijdt! Dus vanuit alle hoeken van Nederland kom je gemakkelijk bij het vliegveld terecht!


Laat je afzetten

Laat je je afzetten bij de Kiss & Ride, houd er dan wel rekening mee dat er geen tijd is voor een uitgebreid afscheid, of dat de chauffeur de tijd heeft om mee naar binnen te lopen om je uit te zwaaien. Het concept Kiss & Ride is er niet voor niets, hiermee blijft de doorstroming hoog en kunnen er veel mensen worden afgezet. Geef elkaar een kus of een knuffel, pak je koffers uit de kofferbak en loop richting de check-in balies.


Wil je toch graag dat je wordt afgezet en dat er op het vliegveld nog voldoende tijd is om afscheid te nemen voor aanvang van jouw heerlijk vakantie naar Bonaire? Zorg dan dat je de auto parkeert bij P1 - Kort Parkeren. Hier kan je (betaald) parkeren en hebben jullie alle tijd om afscheid te nemen van vrienden en/of familie.

Parkeren bij Schiphol

Dan is er nog de optie om zelf met de auto naar Schiphol te gaan, je kunt dan je auto

parkeren op P3 Lang Parkeren of op P6 Valet Parking. Ook heb je dan nog de optie om de auto in een parkeergarage te zetten of op een parkeerplek in de buitenlucht.


Let op dat het parkeren in de garage wel iets meer kost dan de auto niet overdekt parkeren. Wanneer je je auto hebt geparkeerd, loop je naar de bussen die klaarstaan bij de entree van de parkeerplaats, met de bus sta je binnen 5 minuten bij de entree, Schiphol Plaza. Benieuwd naar de prijzen voor het parkeren bij Schiphol?

Tip | Mocht je nu na een lange vakantie terugkomen bij jouw auto en start hij niet? Geen zorgen, de ANWB heeft bij P3 een eigen kantoor & zorgt dat je in no time weer onderweg bent!

Vervoer naar Schiphol, Parkeren bij Schiphol

Met de trein naar Schiphol

Afhankelijk vanuit wel deel van Nederland (of Belgie) je richting Schiphol moet komen kan de trein ook een perfect alternatief zijn om met je koffers richting de check-in balie te komen! Je hoeft geen parkeerplek te reserveren vooraf, en je stapt uit onder het Schiphol Plaza! Je loopt dus zo vanaf jouw treinstoel richting jou vliegtuigstoel!

Een eventueel nadeel is dat je afhankelijk bent van jouw vliegtijden, vlieg je midden in de nacht, rijden er geen treinen. Kijk dus van te voeren goed op 9292.nl, hier kan je jouw reis plannen van jouw voordeur tot aan Schiphol.


Tip | Pak een trein eerder dan je eigenlijk wil. Hiermee verzeker je jezelf dat je op tijd bent op het vliegveld. Mocht er vertraging zijn of andere problemen op het spoor, geeft het jou de tijd om wat anders te kunnen regelen!


Met de bus naar Schiphol

Wil je met de bus naar het vliegveld, is dat uiteraard ook mogelijk. Op Schiphol is het een komen en gaan van 24 verschillende buslijnen. Plan jou busreis dus wel goed voordat je zomaar een willekeurige bus instapt.


KLM zorgt voor haar eigen passagiers voor een extra service, heb je een hele vroege vlucht richting Bonaire, zijn er bussen die rijden vanuit Maastricht, Eindhoven, Rhenen, Veenendaal, Arnhem en Nijmegen. Dit kan je gratis bijboeken wanneer je jouw vliegticket boekt!


Schiphol voorziet zelf ook in snelbussen. Deze snelbussen rijden tussen Amsterdam, Badhoevedorp, Amstelveen en Aalsmeer. Controleer voor deze bussen de vertrektijden via de site van Connexxion.


Met de Taxi naar Schiphol

Vervoer naar Schiphol, Taxi naar Schiphol

Schiphol Taxi Amsterdam Airport, de eigen taxiservice van Schiphol Airport.

Hier kan je vanuit het hele land voor een vaste prijs jouw taxi boeken richting het vliegveld. Je bent niet afhankelijk van treintijden of beschikbaarheid van parkeerplekken.


De taxi's, vaak zijn het busjes, die meerdere mensen oppikken onderweg richting Schiphol. Je kunt jouw taxi boeken via Sneleentaxi.

Geef bij het boeken aan vanaf waar je naar het vliegveld wilt, met hoeveel koffers je en natuurlijk met hoeveel personen je richting Schiphol wilt reizen.

Overnachten op of in de buurt van Schiphol

Wil je je vakantie ontspannen beginnen, geen files, geen vertragingen met de trein of simpelweg geen gestress om op tijd op Schiphol aan te komen? Dan kan het handig zijn om de avond van tevoren te slapen in de buurt van de luchthaven.


Rond en op Schiphol wemelt het van de hotels en er komen steeds meer hotels bij in de buurt van Schiphol. We hebben voor jou hieronder alle hotels in een map staan. Kijk zelf in welke prijsklasse jouw ontspanningsnachtje past en je bent al relaxed voordat je überhaupt op Schiphol aankomt!


Wat vooral het belangrijkste is, is dat je jouw keuze baseerd op het feit dat jij zonder stress richting Schiphol kunt gaan. Niets zo vervelend om met hartslag 200 op het vliegveld aan te komen en op die manier jouw vakantie te moeten beginnen. Neem even de tijd om jouw vervoer naar Schiphol te regelen, het levert je veel plezier en weinig zorgen op!


Veel voorpret op jouw vakantie naar Bonaire gewenst! We vinden het geweldig om je te volgen tijdens jouw vakantie! Vergeet ons daarom niet te taggen op de socials! @intobonaire

bottom of page