top of page

Vliegen van Curaçao naar Bonaire met Divi Divi Air

Divi Divi Air is een lokale luchtvaartmaatschappij die vluchten aanbiedt tussen Curaçao en Bonaire. De luchtvaartmaatschappij is gevestigd op Curaçao en heeft een vloot van kleine turbopropvliegtuigen.

Divi Divi Aire Bonaire, Flamingo Airport

Divi Divi Air: een lokale luchtvaartmaatschappij

Divi Divi Air is een familiebedrijf dat in 2000 is opgericht en vliegt sinds 2001 van en naar Bonaire. De luchtvaartmaatschappij is gevestigd op Curaçao en heeft een vloot van kleine turbopropvliegtuigen. Verwacht dus geen groot met jets gedreven vliegtuig, het is een kleinschalige vlieg maatschappij. Divi Divi Air is de enige luchtvaartmaatschappij die directe vluchten aanbiedt tussen Curaçao en Bonaire, zonder tussenstops dus!


Vluchttijden en vluchtduur

Divi Divi Air biedt directe vluchten tussen Curaçao en Bonaire aan. De vluchten vertrekken vanaf Hato Airport op Curaçao en komen aan op Flamingo Airport op Bonaire. De vluchtduur is ongeveer 25 minuten. In totaal is het 77 keer per week mogelijk om (met verschillende maatschappijen) van Curacao naar Bonaire te vliegen.Wat kost een vliegticket van Curacao naar Bonaire

Omdat Divi Divi Air een kleinschalige maatschappij is, kunnen ze zeer goed concurreren met de prijzen ten opzichte van andere luchtvaartmaatschappijen. Boek je je tickets al ver van te voren kan je soms voor €50 euro per enkele reis al van Curacao naar Bonaire vliegen!

Luchthaven Bonaire, Flamingo Airport

Check-in en bagage

Net zoals jullie waarschijnlijk wel gewend zijn bij het boeken van andere vluchten geldt ook bij Divi Divi Air dat je 2 uur voor vertrek aanwezig zal moeten zijn op het vliegveld van Curacao. Ook kan je rekening houden met het feit dat jouw handbagage maximaal 10 kilogram mag wegen en je eventuele ruimbagage erbij zal moeten bijboeken.

Veiligheidsmaatregelen

Bij het inchecken op de luchthaven moet je je legitimeren met een geldig paspoort of (voor locals) een ID-kaart. Je moet ook door een veiligheidscontrole. Tijdens de vlucht gelden dezelfde regels die je ook treft in de vlucht naar het Caribisch gebied toe: Het dragen van een veiligheidsgordel en het uitschakelen van elektronische apparaten.Tips voor een comfortabele vlucht

Ook al is het een korte vlucht, niets is fijner dan een comfortabele vlucht. Trek comfortabele kleding aan, neem wat drinken mee voor onderweg (koop dit na de beveiliging) en geniet ook vooral van het uitzicht, de eilanden zijn van bovenaf echt prachtig!

Voordelen van vliegen met Divi Divi Air op een rijtje:

Divi Divi Air biedt meerdere voordelen ten opzichte van andere luchtvaartmaatschappijen die vluchten aanbieden tussen Curaçao en Bonaire.

  • De vluchten zijn direct, waardoor je geen tijd kwijt bent aan overstappen of een eventuele tussenlanding op Aruba

  • De vluchtprijzen zijn zeer concurrerend, je moet echt je best doen om een goedkoper ticket elders te vinden.

  • De luchtvaartmaatschappij is gevestigd op Curaçao, waardoor je makkelijker contact kunt opnemen met de klantenservice.

  • Divi Divi Air is een familiebedrijf, echt een kleine onderneming ze hebben hun vloot echt goed op orde.

Tip | Wil je meer weten over Curacao? Check vooral deze blog!

bottom of page