top of page

Dé 3 wandelroutes door het Washington Slagbaai National Park

In onze blog over Washington Slagbaai Nationaal Park, heb je al meegekregen dat het park zeker op jouw to-do-list voor Bonaire zou moeten staan. Mocht je deze nog niet gelezen hebben, 'blader' er vooral nog doorheen voor de tips! In deze blog nemen we je mee naar de 3 wandelroutes die Washington Slagbaai National Park rijk is, aan jou om te bepalen welke route het beste bij jou past. Even alle natuur opsnuiven tijdens jouw ontspannen vakantie op het prachtige Bonaire.

wat te doen op bonaire, wat te doen in bonaire, bonaire tips

Route 1 - Legadishi Walking Trail.

Vlakbij de entree van het Washington National Park begint deze klein 2 uur durende wandelroute. Het is misschien wel de meest afwisselende wandeling van de 3 routes die er in het park te vinden is. De route is voornamelijk een vlakke route, scheelt weer als je hoogtevrees hebt of je kuiten de work-out wilt besparen. Wanneer je deze wandelroute volgt, loop je richting de ‘wildere’ kant van het eiland waar je onder andere de meest indrukwekkende blowhole tegenkomt, de Suplado. Meters hoog wordt het water de lucht in geblazen, kleine tip: neem naast je fototoestel ook een poncho mee! Nee hoor geintje, uiteraard niet nodig. Maar het kan zeker als een kleine regenbui aanvoelen. Naast het adembenemende Seplado, loop je ook langs Playa Chikutu, een heerlijk zandduinen strand waar je even lekker de benen kunt strekken en van de omgeving en het moment kunt genieten. Kijk wel goed om je heen en wees voorzichtig, schildpadden leggen hier regelmatig hun eieren! Pak het moment en neem nog een heerlijke verfrissende (soort van verfrissend, het water blijft natuurlijk tropisch warm) duik in de zee voordat je langs Saliña Matijs wandelt, grote kans dat je bij dit meer flamingo’s aantreft! Samenvattend, een adembenemende wandelroute die zeker de moeite is om 2 uurtjes van jouw vakantie aan te besteden!wat te doen op bonaire, wat te doen in bonaire, bonaire tips

Route 2: Brandaris Klimroute

Dit is voor de meer ervaren wandelaar, een ongeveer 3 uur durende wandeling met een klim van 241 meter om de hoogste berg van Bonaire, de Brandaris, te beklimmen. Om deze route te starten zal je eerst een stukje het park in moeten rijden. De rangers bij de ingang van het park zullen het je precies uitleggen. Vraag deze rangers ook meteen even of de weersomstandigheden goed genoeg zijn om de route te wandelen. Het kan zijn dat na een regenbui de afdaling van de Brandaris glad is.


Het is een leuke en uitdagende wandeling met soms handen en voetenwerk. Maar wanneer je de top van de Brandaris hebt bereikt, heb je een geweldig panorama beeld van het volledige National Park. Nog mooier, op een echte heldere dag is het mogelijk om de contouren van Curaçao & Venezuela te zien. Echt een Must See wat ons betreft. Ons advies voor iedereen die deze wandeling wilt maken, start de wandeling vroeg in de ochtend. Hierdoor heb je minder last van de warmte en is de route zeer goed te wandelen. Na 12 uur is het niet meer toegestaan om deze wandeling te starten in verband met de temperaturen. En een 2e advies, wanneer je hoogtevrees hebt, is deze wandeling misschien niet aan jou besteed ;)

wat te doen op bonaire, wat te doen in bonaire, bonaire tips

Route 3: Kasikunda Climbing Trail

Naast de beklimming van de Brandaris is er ook nog een 2e klimroute. De start van deze wandeling vind je, net als de Lagadischi Walking Trail, vlakbij de ingang van het park. Met deze wandelroute wandel je in 30 minuten naar de Juwa Pas, een vulkanische heuvel. Wanneer je de top bereikt hebt geeft het je een schitterend panoramisch uitzicht over de noordzijde van het eiland. Hou met deze klim rekening met een afwisselend parcours, van vlakke stukken tot het klimmen met handen en voeten over de rotsblokken. Wederom een mooie, uitdagende en adembenemende wandeling. Past deze wandeling in jouw vakantieplannen, sla hem dan absoluut niet over! Regel jouw entreebewijzen vast hier!


Wandeling met een gids

Wil je echt alle in's en out's van het park leren kennen? Er zijn 2 begeleide routes, waardoor je alle tijd en ruimte krijgt om de meest waanzinnige foto's te maken en je te laten onderdompelen in alles wat het park jouw te bieden heeft. Het is wel verstandig om deze vast vooraf te regelen, dat kan online via deze link!


Let us know!

We zijn benieuwd welke route het beste bij jou past. Ga je één van de routes bewandelen, laat het ons vooral weten en tag ons met #intobonaire. Geniet vast en maak de mooiste herinneringen!


Veel plezier!
bottom of page