top of page
Scooter huren Bonaire

EEN SCOOTER HUREN OP BONAIRE

onze beste tips 
(+ kortingslink!)

Een scooter huren op Bonaire

Beeld je eens in, heerlijk rond rijden met de scooter langs het Pekelmeer, een fotoshoot doen met wilde Flamingo's, vanuit Kralendijk een burgertje pakken bij Kite City, de zuidkust ontdekken en eindigen met een drankje bij Sorobon Beach of je snorkelset in je rugtas en langs de stranden tuffen en een duik nemen waar je maar wilt!

Wij hebben het zelf ervaren hoe fijn het gevoel is om Bonaire te verkennen met een scooter. Houd je van het ultieme eiland gevoel, huur een scooter op Bonaire! Wij hebben voor jou exact beschreven wat er voor nodig is om bovenstaande roadtrip waar te maken.

Scooter huren Bonaire

De voorwaarden om een scooter te huren

Er zijn een paar voorwaarden waar je aan zal moeten voldoen wil je bij de verhuurder een scooter kunnen huren.

Je moet minimaal een leeftijd hebben van 16 jaar en je moet in het bezit zijn van minimaal een (Europees) AM rijbewijs. Je hoeft in Nederland dus geen internationaal rijbewijs te halen om te mogen rijden op Bonaire!

Wat kost een scooter huren op Bonaire?

Het huren van een scooter is minder duur dan het huren van een auto. Je hebt dan wel iets minder comfort, maar je huurt al een week lang een scooter voor 150 dollar! Mocht je het nog niet eerder gelezen hebben op onze site, ze betalen met dollars op Bonaire. Lees ook onze blog over wat je moet weten over Bonaire.

Wil je jouw scooter korter dan een gehele week? Of een losse dag?

Wanneer je niet je gehele vakantie een scooter nodig hebt dan kan je er ook voor kiezen een scooter huren voor kortere periodes te huren. Huur je een scooter voor een losse dag, dan kost dit je 50 dollar. Wil je twee dagen rondtuffen op het eiland kost het je maar 80 dollar! Wanneer je trouwens maximaal 2 dagen een scooter huurt zit zelfs de verzekering, benzine en helm bij de prijs inbegrepen. Dit vonden wij een goede deal voor het huren van maar een paar dagen! 

 

Wil je een scooter voor langer dan 2 dagen huren, dan is de verzekering optioneel en zal je zelf netjes moeten tanken. Dit is ook de reden dat er sprake is van een prijsverschil tussen de losse dagen scooterverhuur of huren voor een langere periode.

 

Wil je een motor met meer vermogen (125cc) dan verdubbelen de prijzen. Je betaald dan je 80 dollar per dag en voor een hele week ben je 300 dollar kwijt.

Hou ook rekening met een borg die je zult moeten betalen (of wordt gereserveerd op je creditcard).

Milieuvriendelijk transport op Bonaire

Een scooter huren op Bonaire is niet alleen leuk, geeft je veel vrijheid maar is ook nog eens milieuvriendelijk. Scooters zijn energiezuinig en stoten geen schadelijke uitlaatgassen uit, wat helpt om de prachtige natuurlijke schoonheid van het eiland te behouden. Als je geeft om duurzaam toerisme en toch jouw steentje wilt bijdragen aan de impact van je reizen op het milieu, dan is het kiezen voor een scooter voor jou misschien wel de juiste keuze.

Ook geeft Scooters Bonaire jou de mogelijkheid om een elektrische scooter te huren. Met zijn 2e op één scooter hebben jullie een bereik van ongeveer 50km, echt meer dan genoeg om een (heerlijk stil) rondje over het eiland te maken zonder dat je het milieu belast! Bij de winkel van Scooters Bonaire kan je jouw gehuurde scooter gratis opladen en ze leveren een oplader mee om de scooter bij jouw gehuurde accommodatie op te laden. Houden wij van!

Tip: de prijs van een elektrische scooter en een benzine scooter is gelijk! Dus je bent geen tijd en geld kwijt aan het tanken tijdens jouw trip op Bonaire!

Scooters Bonaire in Kralendijk

Wanneer je hebt besloten om een scooter te huren tijdens jouw vakantie op het eiland dan is er één scooter verhuurbedrijf die er, naar onze mening, met kop en schouders bovenuit steekt. Scooters Bonaire in Kralendijk. Zij leveren goed onderhouden scooters en wanneer je een scooter 3 dagen of langer huurt, komen ze je halen vanaf jouw accommodatie.

 

De service is onwijs fijn en ze denken goed met je mee. Mocht je pech hebben onderweg, dan komen ze direct naar je toe om te helpen. Dat is nog eens een service!
Rijd je bijvoorbeeld je band lek, kost het je 12,50 dollar voor een nieuwe band en verder niets. Zo makkelijk kan het zijn op het eiland. 

 

Fiets huren op Bonaire

Wil je toch een dagje Bonaire met de fiets ontdekken, klop dan ook vooral bij Scooters Bonaire aan. Ze verhuren elektrische fietsen & mountainbikes, daarmee ontdek je Bonaire weer op een volledig andere en heerlijke actieve manier.​

Scooter huren Bonaire

Korting op je scooterhuur op Bonaire

Hier kunnen we heel veel woorden aan kwijt, maar we zullen het kort houden: Wil jij een scooter huren met korting? Wij mogen jou 10% korting aanbieden als je de scooter huurt via de volgende unieke link.

Verzekering & diefstal

Bij Scooters Bonaire werken ze met 1 verzekering, namelijk hun servicepakket, deze kost 7,50 dollar per dag dat je de scooter huurt. Mocht er dan iets gebeuren met jouw gehuurde scooter, of het nu je eigen schuld is of de schuld van een ander, jij bent hiervoor gedekt en kost het je niets meer dan de al betaalde servicekosten. En er is dus ook geen eigen risico!

Omdat het ook op Bonaire soms nog wel eens gebeurt dat een scooter ineens is verdwenen (criminaliteit is er erg weinig, maar helaas is het er wel), kost het je maximaal de borg die je moet betalen bij het ophalen van de scooter.

Helmplicht op Bonaire

Het is een hele lange tijd niet het geval geweest maar sinds een nieuwe verkeerswet, die per 1 augustus 2019 is ingegaan, is het verplicht om tijdens het rijden op een scooter of motor een helm te dragen. Vergeet deze dus niet op te zetten voordat je op de scooter springt voor jouw roadtrip! 

Moeten wij er ook eerlijk erbij zeggen dat we dit ook wel aanraden. Niet dat we verwachten dat je direct een ongeluk krijgt maar het is wel een eiland waar de wegen niet altijd elke dag optimaal zijn. Let dus goed op waar je rijdt!

Huur jouw scooter op tijd

Zorg dat je er vroeg bij bent wanneer je een scooter wil huren, het is een populair vervoersmiddel, veel toeristen boeken een scooter tegelijk met hun vliegticket. Dus loop jouw scooter avonturen niet mis en regel het voordat je op vakantie gaat.

Scooter huren Bonaire

Tips voor een succesvolle scooter ervaring op Bonaire

#1  Controleer de vereisten: Voordat je een scooter huurt, is het belangrijk om de vereisten en voorwaarden van het verhuurbedrijf te kennen. Zorg ervoor dat je voldoet aan de leeftijds- en rijbewijs vereisten en dat je op de hoogte bent van eventuele beperkingen binnen de regels die de verhuurder stelt.

 

#2  Draag geschikte kleding en bescherming: Veiligheid staat voorop bij het rijden op een scooter. Draag altijd een helm en overweeg het dragen van beschermende kleding zoals een lange broek en stevige schoenen om jezelf te beschermen in geval van een val, wij begrijpen als geen ander dat het verleidelijk is om lekker met een zwembroek of bikini even naar het strand te rijden, maar het hoeft maar één keer mis te gaan.

#3  Oefen eerst: Ben je niet bekend met het rijden op een scooter, dan is het aan te raden om even wat oefenrondjes te doen op de parkeerplaats van de betreffende verhuurder. Kweek wat vertrouwen en help jezelf om te wennen aan de scooter.

 

#4  Plan je route: hoewel wij juist van de spontane avonturen houden en om van de gebaande paden af te wijken, is het ook slim om je route van tevoren te plannen. Vooral als je net bent aangekomen op het eiland en je al bepaalde bezienswaardigheden of bestemmingen wilt bezoeken. Dit helpt om tijd te besparen en ervoor te zorgen dat je niets belangrijks mist.

 

#5  Wees bewust van verkeersregels: Houd je aan de verkeersregels en -voorschriften van Bonaire. Rij defensief, let op andere en houd je aan de snelheidslimieten om jezelf en anderen veilig te houden.
 

Kortom, een uitstekend alternatief voor de auto is het huren van een scooter, je kunt bijna overal op het eiland komen en je kunt meer genieten van het vrije gevoel! Geen dak boven je hoofd, je kunt bij elk strand makkelijk jouw scooter kwijt en de soms smallere wegen zijn geen enkel probleem! Veel voordelen dus, een scooter huren op Bonaire.

Tip: Hou je er wel rekening mee dat je met een scooter Washington Slagbaai National Park niet kunt ontdekken? Het is verboden om het park te betreden met scooters, motoren of quads. Wil je wel een dagje naar het National Park? Regel dan voor een losse dag een huurauto.

Geniet van jouw roadtrip, maak de mooiste foto's en video's en vergeet ons uiteraard niet te taggen met @intobonaire. We zijn benieuwd naar al jouw ervaringen!

bottom of page