top of page
Wat te doen op Bonaire

Wat te doen op Bonaire

Wat te doen op Bonaire

Wanneer je aan Bonaire denkt zal je al snel uitkomen op zon, zee en strand. Maar Bonaire heeft zoveel meer te bieden dan de geweldige stranden! Wist je dat je op Bonaire de beste plek voor windsurfen ter wereld kunt vinden? Daarnaast staat Bonaire bekend om de schoonheid onder water. Niet voor niets heeft Bonaire de bijnaam, Divers Paradise.

Wil jij een zon zekere vakantie, dan moet je Bonaire boven aan jou vakantiebestemmingen zetten. Je treft heerlijk weer, het zeewater is lekker warm en het landschap op Bonaire is fascinerend! is een heerlijke strandbestemming, met lekker weer, warm water en een fraai landschap.

 

Wanneer je in de geschiedenis van Bonaire gaat graven zal je niet kunnen ontkennen dat het op Bonaire niet altijd over rozen is gegaan. De sporen van de vroegere slavernij vind je nog overal terug. Gelukkig is hier geen sprake meer van, maar we moeten niet vergeten waar het eiland van origine vandaan komt.

 

De natuur op Bonaire is uniek, gelukkig wordt deze al jaren lang beschermd door mooie initiatieven en draagt elke toerist bij aan het behoud van deze prachtige natuur. Het zou toch zonde zijn wanneer je op Bonaire de baby schildpadjes niet meer geboren kunt zien worden.

Omdat Bonaire een onderdeel is van het Koninkrijk van Nederland zijn de vluchten vanuit Amsterdam rechtstreeks en gaat er elke dag wel een vlucht naar het eiland.
Bonaire, je vind er een ultieme zonvakantie, maar het is nog veel meer dan dat!

Wat te doen op Bonaire
Wat te doen op Bonaire

Bonaire Marine Park

Het Bonaire Marine Park omvat alle 86 duiklocaties rondom Bonaire en Klein Bonaire en er vallen meer dan 360 vissoorten onder de bescherming van het park. Omdat de koralen en dieren dankzij Stinapa zo goed worden onderhouden staat Bonaire wereldwijd bekend als Diver's Paradise en wanneer jij op het eiland bent mag je het echt niet missen om de onderwaterwereld te bewonderen! 

Alle wateren rondom Bonaire en het kleine eiland voor de kust, Klein Bonaire, worden sinds 1979 beschermt. Het Bonaire Marine Park wordt beschermt door een stichting: Stinapa Bonaire. Deze stichting is ontstaan nadat het Marine Park is opgericht met hulp van het Wereld Natuur Fonds. Elke toerist die op Bonaire wilt gaan zwemmen, snorkelen, duiken of een andere wateractiviteit gaat ondernemen is wettelijk verplicht om een Nature Fee te betalen. Zonder deze badge loop je het risico op een hoge boete of zelfs een maand hechtenis. Met deze bijdrage kan de stichting zorgdragen voor de natuur op Bonaire en de onderwaterwereld hiermee blijft het koraal en al het leven boven en onder water beschermt.

Je kunt deze badge tegenwoordig online aanschaffen, het kost $45 dollar en je hebt de badge dan voor een geheel kalender jaar. Ook heb je met deze badge toegang tot het Washington Slagbaai National Park zonder dat je daar extra voor hoeft te betalen.

Wat te doen op Bonaire

Klein Bonaire

We kunnen ons voorstellen dat je van het kleine eiland voor de kust van Bonaire nog nooit hebt gehoord. Het is nu eenmaal niet gigantisch bekend, onbewoond en puur. Het is een eilandje van 700 hectare groot, maar er leven minstens 76 plantensoorten en ongeveer 55 diersoorten op het eiland. Op Klein Bonaire vind je wat ons betreft het allermooiste en mooiste strand van Bonaire. No Name Beach.

 

Naast dat er een prachtig strand is waar je heerlijk kunt gaan genieten, vind je aan de noord- en westkust ook de belangrijkste broedplaatsen voor zeeschildpadden. Rondom Klein Bonaire vind je een prachtig koraalrif en op het eiland vind je meerdere zoutmeren en zoutpannen. Dankzij deze zoutvlakten zie je er ook veel rode flamingo's!

 

De enige manier om op Klein Bonaire te komen is per boot. Je zult dus ofwel een bootje moeten huren of je kunt met een watertaxi naar het eiland!

Wat te doen op Bonaire

Zeeschildpadden spotten

Wil jij de mogelijkheid hebben om te kunnen zwemmen samen met zeeschildpadden? Dan is Bonaire bij uitstek de plek om dit te gaan ondernemen. Dankzij de lokale mensen op het eiland, en de verschillende organisaties wordt er erg goed gezorgd dat de leefgebieden van de zeeschildpadden en de dieren zelf worden beschermd. Als voorbeeld, wanneer er een nest wordt gevonden zal deze worden afgezet zodat de jonge zeeschildpadden niet worden bedreigd. Ook zullen tijdens het nestel seizoen de nestel stranden worden beschermd tegen toerisme.

 

Naast de bescherming van de nesten is er voor de zeeschildpadden rondom Bonaire een overvloed aan eten, dit helpt natuurlijk mee met het aantrekken van deze prachtige dieren! Combineer dit met het feit dat Bonaire één van de mooiste duik- en snorkellocaties ter wereld is, een perfecte combinatie om te gaan snorkelen en duiken op Bonaire! 

Ben jij nieuwsgierig welke activiteiten je kunt gaan ondernemen op Bonaire? Er is veel te beleven op het eiland! Of je nu graag wilt leren suppen, graag wilt gaan zeevissen of met de kayak de mangroven wilt gaan ontdekken. Je kunt het zo gek niet bedenken.
Klik hier verder voor alle activiteiten op Bonaire >>

tip

Wat te doen op Bonaire

Dagje mee met Sea Turtle Conservation Bonaire

Ben jij benieuwd hoe de Sea Turtle Conservation Bonaire zorgt voor de toekomst van zeeschildpadden op Bonaire? Je kunt met ze mee om samen de nieuwe nesten te controleren, of je ervaart hoe het is wanneer een nest uitkomt met baby schildpadjes! Kortom, je kunt mee op Nest Patrol.

Mocht dit de reden voor jouw bezoek aan Bonaire zijn, zorg er dan voor dat je tussen mei en december op vakantie gaat. In deze periode gaat de Sea Turtle Conservation Bonaire drie keer per week (maandag, woensdag en vrijdag) naar Klein Bonaire om te zoeken naar nieuw gegraven nesten of uitgekomen schildpad eieren. 

De kans dat je een nestje ziet uitkomen is het grootst wanneer je vanaf eind juni jouw tripje boekt naar Klein Bonaire.

Wil jij mee met de STCB op Nest Patrol? Stuur ze dan een
mailtje.

Je gaat dan samen met de medewerkers van de organisatie naar het onbewoonde eiland, een prachtige ervaring!

Wat te doen op Bonaire

Washington Slagbaai National Park

Éen van de mooiste bezienswaardigheden van Bonaire, Washington Slagbaai National Park. Het park is een beschermt natuurgebied van meer van 6000 hectare. Het is een groot contrast tot de rest van het eiland. De prachtige kleur groen, het heuvelachtige landschap, bossen vol van cactussen, rotsformaties, blowholes, stranden, prachtige duik en snorkel locaties en een hobbelige rit met jouw 4x4 auto. 

De meeste mensen gaan met hun huurauto door het park en kiezen dan tussen de lange of de korte route door het park. Houdt er rekening mee dat je, wanneer je kiest voor de lange route, je ongeveer 2,5 uur nodig hebt om de route af te leggen. Kies je voor de korte route, ben je 1,5 uur onder de pannen.

Naast dat je met de auto door het park kunt gaan zijn er meerdere wandelroutes en kan je met een mountainbike het park ontdekken. 

Wat te doen op Bonaire
Wat te doen op Bonaire

Goto Meer

Wanneer je vanuit Kralendijk richting het noorden rijdt vind je het Gotomeer. Een zoutwaterlagune waar je de prachtige roze flamingo's zult vinden. Dit is echt een uniek plaatje omdat Bonaire nog maar één van de weinige plaatsen is waar je deze soort flamingo's zult tegenkomen.

De beste periode om de flamingo's te zien, is in de maand juni. De flamingo's zijn er dan met hun jonge pluizige baby flamingo's. Wij vonden het echt een prachtig gezicht, vergeet dus vooral jouw fotocamera niet om dit bijzondere plaatje vast te leggen.

 

Ook is er een hoger gelegen uitzichtpunt waar je het gehele meer kunt overzien. Waneer je over de verharde weg langs het Gotomeer rijdt komt je een parkeerplaats tegen, waar je rustig kunt gaan genieten van het uitzicht over het Gotomeer en het Washington Slagbaai National Park!  

Wat te doen op Bonaire
Wat te doen op Bonaire

Rincon

Rincon, het oudste dorp van Bonaire dat vroeger de hoofdstad was van het eiland. Omdat dit dorp echt nog los staat van Kralendijk heeft het dorp echt zijn eigen karakter en is het niet te vergelijken met Kralendijk.

Je vind in het centrum van het dorp geen uitgebreide winkelstraat, je moet het er echt hebben van een lokaal supermarktje, een paar restaurantjes en twee kerken.

 

Het dorp Rincon bestaat sinds 1527, opgebouwd door Spanje, toen het nog een kolonie was van de Spanjaarden. Omdat Bonaire van alle kanten aangevallen kon worden, vonden de Spanjaarden dit de best strategische plek om zichzelf te kunnen verdedigen tegen de vijanden.

Stranden Bonaire

Hoeveel dagen heb je nodig op Bonaire

De ideale duur van je verblijf op Bonaire hangt af van je interesses. Voor een ontspannen vakantie kun je 7 dagen in overweging nemen. Dit geeft je genoeg tijd om de hoogtepunten van het eiland te verkennen, te snorkelen en te ontspannen op de prachtige stranden. Als je echter een fervent duiker bent of van plan bent om uitgebreid te watersporten, kun je gerust 10-14 dagen plannen om alles te ervaren wat Bonaire te bieden heeft.

Wat te doen op Bonaire

Zoutpannen

Wanneer je vanuit Kralendijk richting het zuiden rijdt, vind je een wel heel bijzonder plaatje. De prachtige zoutpannen, niet te missen. Deze pannen vind je al sinds wij, de Nederlanders in de 17e eeuw de macht kregen op Bonaire. Toen, terug in de tijd, werkten de Nederlandse slaven op deze zoutpannen. Toen de slavernij stopte, stopte eigenlijk ook de volledige productie van het zout op Bonaire.

Tegenwoordig is er een Canadees bedrijf die zorgt dat de zoutwinning weer volledig wordt benut, wat weer zorgt voor werkgelegenheid op Bonaire.

 

Omdat op Bonaire de zoutpannen op een natuurlijke manier ontstaan vanuit het zeewater is het een ideaal eiland om hier zout te winnen.  Om het zout te kunnen winnen vanuit de zee zijn de volgende voorwaarde nodig: ondiepe meren, de zon en de wind, 3 ingrediënten die elke dag van het jaar aanwezig zijn op Bonaire.

Om het zout uit het zeewater te halen moeten de ondiepe meren vollopen met het zeewater, de zon moet het water vervolgens verdampen, en de laatste stap is dat het zout droogt dankzij de wind vanuit oostelijke richting.

Wat te doen op Bonaire
Wat te doen op Bonaire

Slavenhuisjes

De slavenhutjes stammen nog uit de tijd van de Nederlandse slavernij die er heerste op het eiland. De slaven moeten werken in de zoutindustrie in de 17de en 18de eeuw. Je vind de slavenhuisjes wanneer je langs het pekelmeer rijdt. Vroeger waren er witte en rode slavenhuisjes. Helaas heeft de Bonairiaanse overheid de verkeerde kleur besteld, waardoor de rode slavenhuisjes nu okergeel zijn.

 

Wanneer je bij de slavenhuisjes bent, bedenk dan dat er soms wel tot 6 man in 1 huisje moest slapen, na elke dag werken op de zoutpannen.

 

Ook vind je bij de witte slavenhuisjes een groter huis. Dit huis is gebouwd voor de opzichter. Deze verbleef vlakbij de slaven om ze in de gaten te kunnen houden.

Wat te doen op Bonaire

Benieuwd naar de mooiste hotspots van Bonaire? Er gaat toch niets boven een lunch met prachtig uitzicht of de dag afsluiten bij één van de vele mooiste en lekkere restaurants op Bonaire.
Wij hebben alle hotspots op Bonaire voor je bezocht >>

tip

Wat te doen op Bonaire

Donkey sanctuary Bonaire

De aller snelste manier om vrienden te maken wanneer je op Bonaire bent. Een bezoekje aan het Donkey Sanctuary.

Wanneer je aankomt bij het Donkey Sanctuary en je entree tickets hebt gehaald, haal vooral ook wat voer voor de ezels. Wanneer je dit geregeld hebt rijdt jij vervolgens met je eigen huurauto door de uitgestrekte weide van de ezels. Alle ezels (ondertussen al 800!) zullen even bij je auto komen kijken en hun hoofd naar binnen steken of er nog wat lekkers te halen valt voor ze! Het levert de ezels niet alleen een gevulde maag op, maar jou een hoop plezier. Neem ook je fototoestel mee, want prachtige plaatjes zijn gegarandeerd!

Naast de route die je door de weide kunt rijden is er een speciale zorgweide, hier zijn de ezels die extra zorg nodig hebben van de vrijwilligers van de Sanctuary. Denk hierbij aan veulens zonder moeder, of een ezel met een ziekte. Deze weide mag je alleen lopend betreden. Echt een uitje voor op je bucketlist!.

Wat te doen op Bonaire
Wat te doen op Bonaire

Lac Bay

Een uniek stukje natuur, Lac Bay. Een ondiepe beschermde baai van 8 vierkante kilometer, waar de Mangroven onderdeel van zijn en waar de stranden Sorobon Beach en Lac Cai aangrenzen.

Dankzij een dam van koraal aan de rand van de Caribische Zee, is het water in Lac Bay altijd heel rustig, in tegenstelling van de regelmatig ruwe Caribische Zee.
De aanwezigheid van de Mangroven en het zeegras zorgt ervoor Lac Bay van levensbelang is voor het onderwaterleven rondom Bonaire. Zonder dit stuk natuur zou er geen koraal zijn in de wateren van Bonaire.

Omdat de wind hier altijd, 365 dagen per jaar, aanlandig is, is dit één van s'werelds meest beroemde windsurf hotspots. Je kunt hier zowel als beginner als gevorderde surfer je volledig verliezen aan de prachtige mogelijkheden die Lac Bay jou biedt!

Wat te doen op Bonaire
Wat te doen op Bonaire

De hoofdstad van Bonaire: Kralendijk

Kralendijk, de hoofdstad van het voor ons zo geweldige Bonaire. In deze kleurrijke stad, vind je een mix van geschiedenis, natuur en ontspanning waarvan wij zeker weten dat ook jij geen genoeg van gaat krijgen!

Heerlijk wandelen langs de boulevard, een lunch bij Karel's Pier of een verkoelend ijsje bij Gio's. Wanneer je door Kralendijk loopt of rijdt, komt de gezelligheid je tegemoet. Of je nu zin hebt om een terrasje te pakken of heerlijk wilt genieten van het uitzicht op de azuurblauwe Caribische Zee,  het is de perfecte plek om de sfeer van deze Caribische stad in je op te nemen.

 

Wil jij meer weten over het verleden van Bonaire, schiet dan bij het Terramar museum naar binnen, of wanneer je een stap terug in de tijd wilt doen, loop langs het Fort van Oranje. Het historische fort, wat werd gebouwd door de West-Indische Compagnie en later de gevangenis was van Bonaire.

Tegenwoordig kan je genieten van de architectuur en van shoppen op de Kaya Grandi. en zorg dat, wanneer er een cruiseschip ligt aangemeerd, een middagje Kralendijk op jouw planning staat, je vind er dan leuke marktjes waar de lokale mensen hun producten aanbieden!

Wat te doen op Bonaire

Wat is het mooiste deel van Bonaire

Het is moeilijk om slechts één mooi deel van Bonaire te kiezen, aangezien het hele eiland doordrenkt is met schoonheid. De zuidelijke kustlijn is beroemd om zijn ongerepte koraalriffen en onderwaterleven. Sorobon Beach aan de oostkant is een rustige lagune met kristalhelder water en perfect voor windsurfers.

 

De zonsondergangen aan de westkust, zoals die bij Pink Beach, zijn adembenemend en een 'must see'. Het Nationaal Park Washington Slagbaai in het noorden biedt een schat aan natuurlijke schoonheid, waaronder cactussen, zoutpannen en adembenemende uitzichten.

Wat te doen op Bonaire

Seru Largu - de grote heuvel

In één oogopslag het volledige uitzicht hebben over Kralendijk? Vanaf Cruz Seru Largu heb je een van de mooiste uitzichten over de hele stad, Klein Bonaire en de zoutpannen. Wanneer je op Bonaire bent is het iets waar je simpelweg even moet stoppen. 

Mocht je bij Seru Largu zijn en je ziet de tekst, die in het Papiaments is geschreven, Kristu Ayera Awe Semper, hebben wij vast de betekenis voor je: Christus, Gisteren, Vandaag en voor altijd.

Los van het prachtige uitzicht over Bonaire is de rit naar de heuveltop ook de moeite waard! Je hebt prachtige uitzichten over de zee, een mooie groene omgeving en volledige cactusbossen! Wat ons betreft is er geen reden om hier niet even langs te rijden!

Wat te doen op Bonaire
Wat te doen op Bonaire

Cadushy Distellerie

Wanneer je door Rincon rijdt, stop dan bij de Cadushy Distillerie. Ze maken lokale likeur met als basis het sap van de Cadushy-cactus. Verwacht geen likeur dat smaakt naar cactus, want ze werken met allerlei verschillende fruitsmaken. 

 

Wanneer je de tijd neemt om de Cadushy Distellerie te bezoeken leer je hoe ze deze unieke likeur maken en wanneer je alles hebt gezien en ervaren sluit je je bezoek af met een heerlijke proeverij van de likeurtjes.

Ook is deze likeur een leuk souvenier voor de familie thuis! Er is een simpel winkeltje waar je de likeur kunt kopen. Houdt je wel rekening met de regelgeving van hoeveel alcohol je mee mag nemen op je vlucht terug naar Nederland? 

Wat te doen op Bonaire
Wat te doen op Bonaire

Duiken op Bonaire

Bonaire staat internationaal bekend als een paradijs voor duikers. Dankzij alle moeite die er door de lokale gemeenschap en verschillende organisaties in wordt gestoken betaald zich zeker uit. Wij durven wel te zeggen dat, wanneer jij graag wilt duiken, je jouw bezoek naar Bonaire niet tot 1 keer beperkt blijft. De onderwaterwereld is simpelweg fantastisch! Wanneer je rondrijdt op Bonaire zal je op elke hoek van de straat wel duiker of snorkelaars tegenkomen. 

Heb jij nog nooit gedoken, en heb je dus nog geen duikbrevet, geen zorgen, op Bonaire zijn er meer dan genoeg mogelijkheden om dit op het eiland te halen. Dit kan vaak bij gespecialiseerde duikcentra of bij het resort waar je verblijft. Deze voorzien ook vaak in hun eigen

Vergeet je geen Nature Fee aan te schaffen, hiermee help je mee met de bescherming van de natuur op en rondom Bonaire. Dit is een verplichting vanuit de overheid. Zonder deze Nature Fee loop je het risico op hoge boetes.

Wat te doen op Bonaire

Snorkelen op Bonaire

Liefhebber van snorkelen? Ook dan is er veel moois te zien. Met in totaal 51 officieel erkende snorkelspots is er tijdens jouw vakantie meer dan genoeg te ontdekken onder het wateroppervlak! Met een beetje geluk zwem je zeeschildpadden, roggen en honderden soorten vissen en natuurlijk het prachtige koraal.

Blijf voornamelijk aan de westkust om de snorkel-spots af te gaan, hier is de zee rustig en kan jij rustig blijven snorkelen zonder dat de golven over je heen slaan.

Ook voor het snorkelen geldt, regel vooraf een Nature Fee, ze nemen deze verplichting op Bonaire zeer serieus, dit voorkomt hoge boetes of zelfs een eventuele celstraf.

Wat te doen op Bonaire

Roadtrip: Rondje Zuid

Heb jij een auto of een scooter gehuurd? Ga dan absoluut de zuidkant ontdekken van Bonaire. Het is een mooie afwisselende route, onbewoonde verlaten stukken landschap roze meren, zoutpannen, de ruige kustlijnen en een mooie vuurtoren.

Voor ons, een van de meest belangrijke bezienswaardigheden op deze route zijn de witte en gele slavenhuisjes, ook wel bekend als White Slave en Red Slave. Dit is een stukje geschiedenis die laat zien hoe de slaven vroeger moesten leven en slapen op Bonaire.

Eindig de trip bij Sorobon Beach, en geniet van een heerlijke borrel met uitzicht over Lac Bay. 

Is Bonaire leuk voor een vakantie?

Hier kunnen we heel kort en krachtig over zijn.... JA! Bonaire is een fantastische vakantiebestemming, of je nu op zoek bent naar avontuur, ontspanning of een combinatie van beide. De diversiteit aan activiteiten, de gastvrije sfeer en het ongerepte landschap maken het een ideale plek voor iedereen. Van duiken in de diepten van de zee tot wandelen in de ongerepte natuur, Bonaire biedt gegarandeerd een onvergetelijke ervaring voor jou!

Wat te doen op Bonaire

Watersport op Bonaire

Ben jij een windsurfer of een actieve kitesurfer? Dan is Bonaire the place to be. Naast alle actieve activiteiten zoals duiken, landzeilen of kayakken kan je op het water rondom Bonaire jezelf helemaal verliezen met een beetje hulp van de wind.

 

Bij Lac Bay en Sorobon Beach vindt je één van de mooiste windsurfplekken ter wereld de ondiepe baai en de aanlandige wind zorgt ervoor dat jij de hele dag, elke dag en jou gehele vakantie je kunt gaan vermaken op het water! Ook als beginner hoef je je niet te vervelen, de mogelijkheden tot lessen zijn er voldoende.

 

Wanneer je vanuit Kralendijk naar het zuiden rijdt vind je Atlantis Kite Beach, wanneer je aan komt rijden zie je vanaf een afstand al de kites in de lucht zweven. Ook hier zijn er kitescholen aanwezig die jou de kneepjes van het vak leren. En waar kan je het beter leren dan op een tropisch eiland met een heerlijke watertemperatuur?

Wat te doen op Bonaire

Beachclubs op Bonaire

Natuurlijk wil je tijdens of na een dagje vermaak op Bonaire kunnen genieten van de voetjes in het zand, een drankje die voor je geregeld wordt en dat het liefst met een prachtige zonsondergang. Nu zijn de mogelijkheden op Bonaire hiervoor groot! Daarom hebben wij voor jou een tocht gemaakt langs alle beachclubs die Bonaire te bieden heeft. (Een heel vervelend klusje). Vanuit daar hebben wij voor jou onze top 5 gemaakt en deze volledig voor je uitgeschreven!

Geniet van een zorgeloze zonsondergang met een heerlijk koud wijntje, of een fijne Mojito!

Wat te doen op Bonaire

Flamingo's spotten op Bonaire

Het nationale symbool van Bonaire is de flamingo. Waar je ook kijkt, je ziet overal de Flamingo terugkomen. Zodra je landt met het vliegtuig op Bonaire, ben je op Flamingo Airport. Huur je een auto heb je een kenteken met een flamingo erop, Rijdt je een rondje over het eiland, je raadt het al, zie je flamingo's!

 

De meest bekende plekken om Flamingo's te spotten zijn Klein Bonaire, het Gotomeer, de Zoutpannen, Washington Slagbaai National Park of bij het Pekelmeer.

 

Het zijn prachtige vogels om op de foto te zetten, dus vergeet je fototoestel niet!

Wat te doen op Bonaire

Zonsondergang vanaf het water op Bonaire

De zonsondergang op Bonaire, de welbekende gouden uur, vanaf de westkust kan je eigenlijk elke avond van dit prachtige moment genieten. Nu kan dit natuurlijk heerlijk vanaf jouw hotelkamer of het restaurant. Of wat dacht je van een picknickkleed meenemen, een lekker flesje wijn mee en op het strand gaan genieten van dit  mooie moment van de dag.

 

Maar wil je dit echt uniek maken, aanschouw dan de zonsondergang vanaf het water. Je kunt tijdens de zonsondergang ook vanaf een Catamaran gaan genieten van een heerlijke barbecue terwijl de zon langzaam achter de horizon verdwijnt. Wij hadden het niet verwacht, maar voor ons was het een van onze meest ontspannen en relaxte moment van onze tijd op Bonaire! Een echte aanrader!!

Heb jij een vegetarische voorkeur? Dat is geen probleem!

Wat te doen op Bonaire

Botanische tuin van Bonaire

De botanische tuin van Bonaire is meer dan een botanische tuin alleen. Dit is een geweldige activiteit voor iedereen die met zijn kinderen op vakantie is op Bonaire. Wanneer je van Kralendijk richting Rincon rijdt vind je de Botanical Garden. Een soort van mini jungle die is omgetoverd tot een paradijs voor de kinderen. Het is een echt zintuigen park waar de kinderen kunnen proeven, spelen, ruiken, voelen en nog veel meer! Het is echt een avontuur voor de kleine onder ons! Het is ook nog eens een voordelige activiteit, je betaald maar 5 dollar per kind entree!

Wat te doen op Bonaire
Wat te doen op Bonaire

Bijkomen op de standen van Bonaire

Hier kunnen we natuurlijk niet omheen, voor de meeste de reden om naar Bonaire te gaan, de prachtige stranden, de heerlijk warme zee en de mogelijkheden tot duiken en snorkelen.

 

Op Bonaire is een grote diversiteit in stranden te vinden, van koraalstranden, poederwitte zandstranden, kiezelstanden, afgelegen stranden of stranden met prachtige strandtentjes. Daarnaast kan je bij veel stranden genieten van de zonsondergang, natuurlijk nog een groot pluspunt!

 

Het is wel aan te raden om een auto of een scooter te huren om de stranden af te gaan, Bonaire is geen groot eiland, maar de afstanden zijn te groot en het is vaak te warm om het op een fiets te doen. 

 

Om jou een zo goed mogeljk overzicht te geven over de stranden van Bonaire hebben we ze voor je op een rijtje gezet, hier vind je ook alle plus en minpunten van de desbetreffende stranden!

Wat te doen op Bonaire

De grotten van Bonaire

Bonaire staat natuurlijk bekend als watersport eiland en duikbestemming. maar ook onder het landoppervlak valt veel te zien! Wist je dat er op Bonaire meer dan 200 grotten zijn? Veel van deze grotten staan droog, maar er zijn ook grotten waar je kristalhelder zoet water vind. Ook vind je in sommige grotten de echte tekeningen van de vroegere bewoners van het eiland: de Indianen.

 

De grotten zijn ook het thuis van negen verschillende soorten vleermuizen, die weer belangrijk zijn voor het ecosysteem op Bonaire. Ons advies, neem een zwembroek en snorkel mee, en beleef Bonaire echt eens van een andere kant!

Wat te doen op Bonaire

Fort Oranje

In het centrum van Kralendijk vind je Fort Oranje. Fort Oranje is een klein fort dat vroeger werd gebruikt voor de bescherming tegen de piraten. De eerste delen van het fort werden al in 1639 gebouwd in opdracht van de West-Indische Compagnie.

 

Nadat het zijn dienst had gedaan als fort werd het tijdelijk de uitvalsbasis voor de gouveneur en heeft is het de gevangenis van Bonaire geweest. Pas sinds 1932 werd er een stenen versie van de toren gebouwd. Dit was ter vervanging van een houten versie die totaal vervallen was.

Nu kan je Fort Oranje bezichtigen voor een tentoonstelling van historische voorwerpen die in de tijd der jaren zijn verzameld op het eiland.

Wat te doen op Bonaire
bottom of page