top of page
Pink Beach Bonaire

Alles wat je wilt weten over Pink Beach

Pink Beach

Pink Beach, is een strand waarbij je weg bent van de menigte en echt even de rust kunt vinden om te genieten van het moment waar je bent! Het is atypisch strand, je vind er grote stukken vol met aangespoeld koraal en tussen deze koraal zijn stukken wit zandstrand. 

Ook is er bij Pink Beach de mogelijkheid om te gaan snorkelen, eerlijk is eerlijk, er zijn mooiere plekken rondom het eiland om het onderwaterleven te gaan ontdekken, maar de kans dat je zeeschildpadden treft is dan wel weer groot!

 

Ben je op zoek naar rust, is dit het strand waar jij naar toe moet gaan!

Pink Beach Bonaire

Ontdek Pink Beach

Helaas doet het strand zijn naam geen eer meer aan, sinds 1999 is de roze gloed die over het strand was verdwenen. De storm die toen Bonaire aan deed heeft het strand letterlijk doen veranderen. Het strand is tegenwoordig minder lang en de roze gloed is verdwenen. Toch blijft het een stukje paradijs, de wuivende palmen geven een klein beetje schaduw en de afwezigheid van toeristen is een grote plus!

Wanneer je het strand op komt lopen en je loopt naar rechts, vind je een plek waar je gemakkelijk het water in kunt lopen, ook heb je hier geen waterschoenen nodig. Ga je op een andere plek het water in, houd dan rekening met zee-egels tussen de rotsen onder het wateroppervlak, deze beestjes hebben stekels, die je liever niet uit je voet wilt hebben.

Ook kan je op deze plek gemakkelijk het water in om te gaan snorkelen of duiken!

360º

Waar ligt Pink Beach

Rijd vanuit Kralendijk richting de zuidkant van het eiland, eerst kom je langs Te Amo Beach en Donkey Beach, vervolgens zie je de Salt Pier en de witte bergen van de zoutpannen in de verte zien verschijnen. Vanaf daar is het nog een klein stukje doorrijden en vind je het strand tegenover de roze pekelmeren.

Klik hier voor de locatie van
Pink Beach

Pink Beach Bonaire

Nature Fee

Of je nu wilt gaan zwemmen, pootje baden, duiken of snorkelen bij Pink Beach, je zult zodra je gebruik maakt van de wateren een Nature Fee moeten aanschaffen. Deze bijdrage zorgt ervoor dat de onderwaterwereld en de natuur op het eiland behouden blijft en zich hopelijk nog verder verbeterd en zo nog mooier wordt voor jou als toerist.

Neem het risico niet om deze fee niet af te nemen, de boetes zijn hoog!

Pink Beach Bonaire

Lees meer:
Alles over de Stinapa Nature Fee

Duiken bij Pink Beach

Wat ons betreft is de kantduik het niet de allermooiste duikspot van Bonaire, vind je het niet erg om een stuk te moeten zwemmen, zal de moeite absoluut beloond worden.
 

Wanneer je bij Pink Beach het water inloopt heb je een grote kans om zeepaardjes, schildpadden of ander prachtig zeeleven te zien, om bij een prachtig koraal te komen zal je een stuk moeten zwemmen richting de boei. Daar begint de dropoff en is het een fascinerend plaatje onder het wateroppervlak! 

Ons advies is om dit koraalrif te ontdekken met een bootduik. Houdt er rekening mee dat de stromingen in de wateren matig tot sterk zijn, ben je een beginnende duiker willen we adviseren deze plek over te slaan en eerst nog wat ervaring op te doen bij de meer gemakkelijkere plekken rondom het eiland!

Faciliteiten bij Pink Beach

Op het strand van Pink Beach vind je naast een klein beetje schaduw van de palmbomen verder geen faciliteiten. Zorg er dus voor dat je goed voorbereid richting dit strand gaat. Neem je waterschoenen mee en vergeet vooral de zonnebrand niet in je tas te stoppen. Het zou zonde zijn dat je het strand moet verlaten omdat je anders verbrand door de zon!

Pink Beach Bonaire

Bereikbaarheid van Pink Beach

Wanneer je aan komt rijden bij Pink Beach kan je je auto gemakkelijk langs de kant van de weg parkeren, je hoeft niet te betalen, je kunt zo uitstappen en het strand opwandelen. Zorg er wel voor dat je je waardevolle spullen uit je auto haalt en dat je de deuren van je huurauto niet op slot doet. Criminaliteit op het eiland is laag, maar je kunt beter voorkomen dan genezen!

bottom of page