top of page
Te Amo Beach

Alles wat je wil weten over Te Amo Beach

Te Amo Beach

Wil jij een hagelwit prachtig zandstrand waar je heerlijk kunt gaan genieten van de Caribische zon, het heerlijke warme zeewater en de zand tussen je tenen? Rijd dan vooral vanuit Kralendijk richting het zuiden en parkeer je auto langs de weg bij het eerste de beste strand ter hoogte van het vliegveld.

 

Naast dat je kunt genieten van het strand kan je hier ook heerlijk eten en met een beetje geluk kan je hier zwemmen, snorkelen of duiken met zeeschildpadden.

Te Amo Beach

Ontdek Te Amo Beach

Op Bonaire vind je geen overvloed aan zandstranden. Maar Te Amo is hier één van de  uitzondering op. Wanneer je aan komt rijden vind je een prachtig hagelwit strand en mede daardoor is het een geliefd strand voor zowel de toeristen die Bonaire aan doen als de lokale Bonairianen die hier ook graag hun weekenden en avonduren doorbrengen. 

Het water bij Te Amo Beach is kristal helder en de prachtige turquoise maakt het plaatje helemaal af!

360º

Waar ligt Te Amo Beach

Het strand ligt ongeveer tegen het vliegveld aan, alleen een weg scheidt het strand van het vliegveld. Wanneer je bij het vliegveld weg rijdt en je slaat linksaf dan zie je het strand zo ongeveer direct liggen. Als je vanuit Kralendijk naar het zuiden rijdt over de EEG Boulevard is het het eerste strand aan je rechterhand. 

Klik hier voor de locatie van
Te Amo Beach

Te Amo Beach

Nature Fee

Wanneer je gebruik wil maken van de wateren van Bonaire, dus ook het water bij Te Amo Beach ben je verplicht om een Stinapa Nature Fee te kopen, de aanschaf van deze tag helpt de stichtig Stinapa om de natuur op en rondom Bonaire te beschermen en te onderhouden. Wij adviseren je om de Nature Fee direct aan te schaffen als je aankomt op het eiland, zo kan je gelijk vanaf de eerste dag genieten van alles wateren rondom Bonaire, 

Te Amo Beach

Lees meer:
Alles over de Stinapa Nature Fee

Wat zijn de mogelijkheden op Te Amo Beach?

Te Amo Beach is doordeweeks een heerlijk rustig strand waar je vaak de mogelijkheid hebt om een plekje in de schaduw te vinden onder de mooie amandelbomen die je op het strand vind. Naast het fijne plekje in de schaduw, is het een perfecte plek om te genieten van de Caribische zon.

 

Ben je na een poosje toe aan wat activiteit dan kan je in het water heerlijk even gaan zwemmen, snorkelen of als duiker een sprong in het diepe wagen om de geroemde onderwater wereld van het Bonaire Marine Park te gaan bewonderen.

Naast het genieten van de natuur raden wij je ook zeker aan om te genieten van het heerlijke eten wat je op het strand kan halen. Je vind er namelijk twee verschillende foodtrucks die je allebei moet uitproberen, het eten is er echt voortreffelijk!

Snorkelen bij Te Amo

Omdat Te Amo Beach vlakbij het vliegveld ligt zou je bij wijze van spreken zo vanuit het vliegtuig het water in kunnen springen om direct te gaan snorkelen. Je hebt en grote kans om de doktersvissen, pijlstaartroggen en murenen tegen te komen tijdens het snorkelen.Zorg er wel voor dat je waterschoenen aantrekt, er liggen scherpe stenen onder het wateroppervlak.

 

Het koraal is bij het strand is gezond en dankzij het gezonde koraal vind je een prachtige diversiteit aan zeeleven. Je loopt vanaf het strand zo het water in en kunt direct beginnen met snorkelen, het koraal bevind zich dichtbij de kust in ondiep water. Je hoeft hier geen afstanden voor te zwemmen. 

Dus of je nu een ervaren snorkelaar bent of je bent helemaal nieuw in de snorkel wereld, dit strand en het water lenen zich perfect voor een paar uur in het water!

Vliegtuigen spotten vanaf Te Amo Beach

We hebben het natuurlijk al eerder beschreven, maar dankzij de locatie van Te Amo Beach, ten opzichte van Flamingo International, kan je vanaf het strand de vliegtuigen vanaf een afstand zien aankomen. De inkomende vliegtuigen komen eigenlijk altijd vanaf het westen aanvliegen en vertrekken via de oostzijde van het eiland.

 

De kans dat je een vliegtuig ziet opstijgen vanaf dit strand is klein, dit komt doordat de wind eigenlijk altijd vanaf dezelfde kant waait over het eiland heen. Naast de kleinere vliegtuigen van de lokale vliegmaatschappijen landen hier ook de grote vliegtuigen van onder andere KLM en TUI. Wij vinden het toch altijd een waanzinnig gezicht om vliegtuigen van zo dichtbij te kunnen zien landen!

Te Amo Beach

Zeeschildpad nestelstrand

Omdat Bonaire niet heel veel zandstranden heeft en er heel veel schildpadden zijn rondom het eiland wil het wel eens botsen tussen de mens en dier wanneer de schildpadden willen gaan nestelen op de stranden. Te Amo Beach is ook een zo geheten nestelstrand.


De zeeschildpadden komen hier het strand op om hun eieren te leggen, dus wanneer je een nieuw nest treft op het strand, zorg ervoor dat je hiervan een melding maakt bij het Sea Turtle Conservation Bonaire. Dit is een organisatie die de zeeschildpadden helpt en beschermd.

Ze zetten de nesten af met kooien zodat de dieren alle tijd hebben om rustig en veilig uit hun ei te komen en de zee te kunnen halen zonder dat ze worden vertrapt door ons mensen. den. Om dit te voorkomen worden de net ontdekte nesten direct afgezet met kooien.

Wist je dat je een schildpadnestje kunt adopteren? Wil je hier meer over weten ga dan naar de website van STCB.

Foodtrucks bij Te Amo Beach

Bij het prachtige strand van Te Amo Beach vind je twee voortreffelijke foodtrucks, als je het ons vraagt zijn beide foodtrucks absoluut de moeite waard om uit te proberen. Zowel Stoked als Kite City hebben een verschillende keuze in hun gerechten, of je nu zin hebt in een lekkere burger of een heerlijk visplateau, het is te verkrijgen op het strand, wat wil je nog meer?

Stoked Foodtruck

Wanneer je de parkeerplaats van Te Amo Beach op komt rijden vind je op de rots de foodtruck Stoked. Het is een Engelse dubbeldekker die is omgebouwd tot een restaurant op wielen. Je kunt genieten van hun gerechten terwijl je uitkijkt over de Caribische Zee met een prachtige zonsondergang of je kunt de schepen zien binnenvaren in de haven, de foodtruck staat geparkeerd bij de ingang van de haven, waardoor je ook hier een prachtig uitzicht hebt.

Te Amo Beach

Stoked heeft in 2023 de Travels Choice Award gewonnen bij TripAdvisor. Dit geeft aan dat ze in dit jaar de beste in hun catogorie waren op het eiland Bonaire!

Te Amo Beach
Te Amo Beach

Openingstijden: 

 • maandag: 12:00 uur – 20:00 uur

 • dinsdag: 12:00 uur – 20:00 uur

 • woensdag: 12:00 uur – 20:00 uur

 • donderdag: 12:00 uur – 20:00 uur

 • vrijdag: 12:00 uur – 20:00 uur

 • zaterdag: 12:00 uur – 20:00 uur

 • zondag: 12:00 uur – 20:00 uur

Te Amo Beach

Kite City Foodtruck

Wil jij een fan van verse vis, of je het nu als een visburger wilt, een wrap of een prachtig bord sashimi, bij Kite City ben je bij het juiste adres. Welke vis er geserveerd wordt hangt volledig af van wat de vangst van de dag is. Op het menu zie je voornamelijk Barracuda, Tonijn en Wahoo, deze vissen worden het meest gevangen in de wateren rondom Bonaire.

 

Mocht je bij Te Amo Beach zijn, vraag dan echt of ze de tonijn sashimi hebben die dag, die vonden wij echt geweldig! De Kite City Foodtruck heeft zijn naam te danken aan de locatie waar ze vroeger te vinden waren, Atlantis Kite Beach. Nu vind je ze op het hagelwitte zand van Te Amo, maar hebben ze (en terecht) nooit hun naam opgegeven.

Te Amo Beach

Openingstijden: 

 • maandag: 11:00 uur - 16:00 uur

 • dinsdag: 11:00 uur - 16:00 uur

 • woensdag: 11:00 uur - 16:00 uur

 • donderdag: 11:00 uur - 16:00 uur

 • vrijdag: 11:00 uur - 16:00 uur

 • zaterdag: 11:00 uur - 16:00 uur

 • zondag: Gesloten

Te Amo Beach

Accommodaties in de buurt van Te Amo Beach

Wil jij tijdens jouw vakantie elke dag binnen een paar minuten op het strand van Te Amo Beach kunnen zijn? Dan kunnen we je de volgende accommodaties absoluut aanraden. Of je nu de voorkeur hebt voor een All-Inclusive verzorging of liever een meer kleinschalig vakantieverblijf wilt. Dit zijn onze favoriete accommodaties in de buurt van Te Amo Beach!

Accommodatie op Bonaire

Ocean Breeze Bonaire 

7 dagen
v.a. €934,-

Te Amo Beach

Van der Valk Bonaire

Te Amo Beach

Favoriet
van

7 dagen
v.a. € 1.662,-

Te Amo Beach

Resort Bonaire

7 dagen

v.a. € 801,-

Bereikbaarheid van Te Amo Beach

Of je nu met de scooter, fiets of huurauto naar het mooiste Te Amo Beach wilt gaan, je kunt er makkelijk jouw vervoersmiddel kwijt. Er is een grote parkeerplaats waar je makkelijk kunt parkeren. Er is geen sprake van betaald parkeren, dus zet je auto of ander vervoersmiddel lekker weg, je hoeft niet op zoek naar een parkeermeter, en geniet van de zee, zon en het mooie strand!

bottom of page