top of page
Atlantis Kite Beach

Alles wat je wilt weten over Atlantis Kite Beach

Atlantis Kite Beach

Het strand bij uitstek om te gaan kiten over de wateren van Bonaire. Je kunt hier gemakkelijk het water in en je hebt hier altijd 365 dagen per jaar, aflandige wind. Dit zorgt ervoor dat je nooit met je kite het land op word geblazen.

Ook vind je hier 2 verschillende kitescholen waar jij je eerste stappen kunt zetten als kiter of het materiaal kunt huren zodat je heerlijk over het water kunt knallen!

Atlantis Kite Beach

Ontdek Atlantis Kite Beach

Wanneer je vanuit Kralendijk komt aanrijden zie je dankzij de vele kitesurfers het strand al vanaf een afstand je tegemoet komen! Het is simpelweg niet te missen wanneer jij bij Atlantis Kite Beach bent! 

Nu kun je hier natuurlijk naartoe om zelf te gaan kiten, maar het is ook een prachtig schouwspel om vanaf de kust te gaan bewonderen. Naast de activiteiten op het water zijn er mogelijkheden om heerlijk in de kite-sfeer te komen en te genieten van een hapje en een drankje. De omstandigheden zijn hiervoor voortreffelijk!

360º

Waar ligt Atlantis Kite Beach

Wanneer je vanuit Kralendijk richting het zuiden rijd, kom je voorbij de zoutpier en de zoutpannen en Pink Beach aan je rechterhand. Rijd vervolgens voorbij de witte slavenhuisjes en dan na een paar minuten ben je bij Kite Beach. Ook kan je het strand herkennen aan de twee schoolbussen die geparkeerd staan op het strand.

Klik hier voor de locatie van
Atlantis Kite Beach

Atlantis Kite Beach

Stinapa Fee

Om te mogen kitesurfen op Bonaire ben je verplicht om een betaling te doen aan het natuurfonds van het eiland. Dit geld gaat naar de Stichting Stinapa, deze zorgen ervoor dat de natuur op het eiland behouden blijft en het zeeleven, zowel de vissen als de koralen genoeg aandacht krijgen om te blijven groeien.

Atlantis Kite Beach

Lees meer:
Alles over de Stinapa Nature Fee

Kiten bij Atlantis Kite Beach

We durven wel te zeggen dat je nergens ter wereld een zelfde plek gaat vinden voor een geweldige kitesurf ervaring. De wind op Bonaire is er eigenlijk altijd, waardoor je niet het weerbericht hoeft te blijven bestuderen om de perfecte dag te gaan vinden! En het water? Nou, dat is perfect helder, warm en ondiep, perfect om je trucs te oefenen of gewoon lekker urenlang te gaan cruisen over de wateren van de Caribische Zee.

Maar naast de perfecte omstandigheden is er meer, Bonaire heeft ook enkele zeer goede kitesurfscholen waar je de basisprincipes van het kitesurfen onder de knie kunt krijgen. Of je nu een beginner bent of zijn je kitesurf skills wat verroest, er is altijd een vriendelijke instructeur die je graag helpt.

 

Na een dag op het water kun je ontspannen en chillen met jouw mede kitesurfers bij een van de twee schoolbussen die je hier gaat vinden. Of misschien wil je genieten van een adembenemende zonsondergang terwijl je nageniet van jouw kitesurf avonturen.

Atlantis Kite Beach

Horeca bij Atlantis Kite Beach

Bij de twee kitescholen, de schoolbussen, die je op het strand vind kan je ook terecht om genoeg energie naar binnen te krijgen om te kunnen blijven kiten! Daarnaast kan je hier ook aan het einde van de dag terecht om te genieten van de zonsondergang en een dag vol kiten met een lekker drankje in je hand. Mogelijkheden genoeg om er een dagje vol te maken! 

Bereikbaarheid van Atlantis Kite Beach

Het makkelijkste om Atlantis Kite Beach te bereiken is per auto, maar je kunt er ook met een scooter goed komen! Het is een beetje afhankelijk of je je eigen materiaal mee moet nemen of niet. Bij het strand kan je gratis parkeren. Je stapt uit je auto, of van je scooter af en je loopt zo het strand op!

bottom of page