top of page
Donkey Beach

Alles wat je wilt weten over Donkey Beach

Donkey Beach

Op zoek naar een strand waar je doordeweeks bijna geen andere toeristen tegenkomt, waar je heerlijk met je tenen in het zand kunt lopen maar wel genoeg plek hebt om de schaduw op te zoeken? Dan is Donkey Beach een 'must visit' tijdens jouw vakantie op Bonaire. Vlakbij het vliegveld van Bonaire ligt een prachtig strand met hagelwit zand, kraakhelder water en een koraalrif dat nog net niet boven het wateroppervlak uit steekt!

Donkey Beach

Ontdek Donkey Beach

Donkey Beach is een prachtig wit zandstrand, waar de mogelijkheid om het water in te gaan zonder waterschoenen een smallere doorgang geeft. Zorg er dus voor dat je wel even jouw waterschoenen meeneemt wanneer je naar dit strand gaat. Het is een populair strand voor zowel toeristen als de lokale bewoners van Bonaire. Vooral in het weekend zal dit strand druk bezocht zijn, wordt er druk gebarbecued, met hele gezinnen bij elkaar.

 

Laat de drukte je niet afschrikken, onze ervaring heeft ons geleerd om juist wel het strand op te gaan bij Donkey Beach. De inwoners van Bonaire zijn enorm vriendelijk, zijn over het algemeen blij met de toeristen die het eiland komen bezoeken en praten graag een eind met je weg.

Wil jij meer rust wanneer je op het strand wilt liggen, zorg dan dat je in de weekenden dit strand overslaat en het bij een bezoek houd op een doordeweekse dag.

Waar ligt Donkey Beach

Wanneer je vanuit Kralendijk richting het vliegveld rijd en je deze aan je linkerhand laat liggen, zal je eerst lang Te Amo Beach rijden, vervolgens kan je al snel je auto of scooter parkeren langs de kant van de weg en loop je zo het strand van Donkey Beach op.

Het strand ligt dus vlakbij het vliegveld, zo dichtbij zelfs dat het eigenlijk een verlengstuk is van de landingsbaan. Vliegtuigen komen hier dus zeer laag over, echt bijzonder om een keer mee te maken! Het blijft imposant hoe zo'n groot vliegtuig in de lucht kan blijven hangen toch?

Klik hier voor de locatie van
Donkey Beach

Donkey Beach
Donkey Beach

Nature Fee

Als toerist ben je op Bonaire verplicht om een betaling te doen aan de Stichting van Stinapa, deze hoef je alleen te betalen wanneer je gebruik wilt maken van de wateren rondom Bonaire. Of dit nu zwemmen is, snorkelen, duiken of een andere watersport, je zult moeten betalen om hier gebruik van te mogen maken. Het geld dat deze Nature Fee oplevert wordt rechtstreeks terug gestopt in de verzorging van alle planten en dieren op het eiland en al het zeeleven onder het zeeoppervlak.

Dankzij hun inspanningen heeft Bonaire nog steeds één van s'werelds mooiste onderwaterwereld!

Donkey Beach

Lees meer:
Alles over de Stinapa Nature Fee

Snorkelen bij Donkey Beach

Omdat je bij Donkey Beach relatief gemakkelijk het water in kunt lopen maak dit strand een ideaal strand om te gaan snorkelen!

Het koraal loopt zover door richting het strand dat wanneer je gezicht onderwater doet je eigenlijk direct al de mooiste tropische vissen zult zien zwemmen.

Dus twijfel niet, zet je snorkel op, flippers aan en begin met het ontdekken van het zeeleven voor de kust van Donkey Beach.

Faciliteiten bij Donkey Beach

Er zijn bij Donkey Beach verder geen faciliteiten, zorg dus dat je goed voorbereid naar dit strand gaat, zorg voor bescherming tegen de zon, je strandhanddoek of neem de stoeltjes mee die jouw accommodatie je eventueel kan aanbieden! Voordeel is wel dat Te Amo Beach zo ongeveer tegen dit strand aanligt, hier vind je twee foodtrucks waar je heerlijk kunt eten.

Accommodaties in de buurt van Donkey Beach

Wil jij elke ochtend een wandeling kunnen maken over het strand van Donkey Beach? Wij hebben voor jou de accommodaties verzameld waardoor jij binnen een paar minuten op het strand van Donkey Beach kunt staan!

Donkey Beach

Ocean Breeze Bonaire 

7 dagen
v.a. €934,-

Donkey Beach

Van de Valk Bonaire

Donkey Beach

Favoriet
van

7 dagen
v.a. € 1.662,-

Donkey Beach

Resort Bonaire

7 dagen
v.a. € 801,-

Bereikbaarheid van Donkey Beach

Je kunt je auto zo langs de kant van de weg parkeren, kleding uittrekken en het zeewater inspringen! Parkeren kost niets. Wees wel zo verstandig om je auto zo te parkeren dat de stoelen uit de zon staan, dit scheelt na een dagje strand je billen branden op de zitting!

Toch vergeten? Leg dan even je handdoek op de autostoel.

bottom of page