top of page
Windsurfen op Bonaire

Windsurfen op Bonaire

Windsurfen op Bonaire

Zodra je met één teen het hagelwitte strand van Sorobon Beach aanraakt en je gezicht richting de horizon richt weet je het zeker, je bent bij een van de meest geroemde windsurf plekken ter wereld! Laat die laatste zin even op je inwerken. Een van de meest geroemde windsurf plekken ter wereld. Windsurfen op Bonaire moet je hebben gedaan!

Windsurfen op Bonaire

Surfen op de beste plek ter wereld 

In de gehele baai is het water niet dieper dan 1 meter, dit maakt Lac Bay de perfecte en wereldberoemde plek waar de gehele wereld wil komen windsurfen. Daarnaast heb je het water als sporter voor jezelf. Kitesurfen is hier om veiligheidsredenen niet toegestaan, het is anders simpelweg te druk op Lac Bay. Voor het kitesurfen kan je terecht bij Kite Beach (Atlantis Beach).


Ben je een beginner of een professional, hier ben je absoluut op je plek. Naast het ondiepe water maakt de constante passaatwind (ongeveer 15 knopen, +/- 30 kilometer per uur) en de heerlijke watertemperaturen de ideale combinatie voor alle windsurfers. Ook hoef je je niet druk te maken dat je richting de oceaan word getrokken. Door de altijd aanlandige wind is er geen gevaar dat je je ineens op de open oceaan bevindt.

Windsurfen op Bonaire

Perfecte windrichting

Omdat het op Bonaire gemiddeld 300 dagen per jaar waait tref je de perfecte omstandigheden aan om ongeveer het gehele jaar te surfen op de wateren van Lac Bay. Daarbij komt dat de wind eigenlijk altijd aanlandig is. Dankzij de wind vanuit het noord oosten en het ondiepe water is Lac Bay één van s'werelds beste plekken om kunnen windsurfen!

Windsurfen op Bonaire

Hotspot: Lac Bay

Op een klein kwartiertje rijden vanaf Kralendijk vind je Sorobon Beach, dit is de hotspot op Bonaire om te kunnen en mogen windsurfen. Daarnaast vind je hier meerdere windsurfscholen waar je jouw materiaal kunt huren of kunt gaan lessen tijdens jou vakantie op Bonaire.

Windvoorspelling bij Lac Bay

Stranden rondom Lac Bay

Aan Lac Bay bevinden zich 2 stranden, Lac Cai Beach en Sorobon Beach.

Sorobon Beach is een van de vele unieke stranden op Bonaire, hier vind je in tegenstelling tot de andere stranden op het eiland geen koraal, maar heerlijk zacht hagelwit zand. Eigenlijk is het prachtige Sorobon Beach, in combinatie met Lac Bay een prachtig paradijs op Bonaire.

 

Het strand waar je er doordeweeks even helemaal alleen op de wereld voelt, Lac Cai, dat voornamelijk wordt bezocht door de locals, is in het weekend een heerlijk strand waar je perfect kunt zwemmen in het ondiepe water van de lagune Lac Bay.

Het hagelwitte strand wordt omringt door de mangrove en staat bekend om de enorme schelpenberg op dit strand ligt.

Windsurfen op Bonaire

Kosten om te windsurfen op Bonaire

We kunnen ons voorstellen dat jij jouw eigen materiaal niet mee gaat slepen naar jouw vakantieadres, wil jij wel gaan windsurfen moet je wel rekening houden met bijkomende kosten voor het huren van materiaal op het eiland. En ben jij nog helemaal nieuw in de wereld van het windsurfen is het verstandig om eerst wat lessen af te nemen zodat je de basis van het windsurfen onder de knie krijgt.

Wanneer jij wilt gaan leren windsurfen moet je rekening houden met de volgende kosten: (2024)
Gemiddeld kost een beginnersles windsurfen tussen de 50 en 60 euro per les. Er zijn bij Sorobon Beach meerdere surfscholen waar je jouw eerste stappen als surfer kunt gaan leren. De docenten zijn van een zeer hoog niveau & voor je het weet maak je je eerste meters als windsurfer.

Heb jij het windsurfen onder de knie heb en je alleen materiaal nodig? Houdt dan rekening met de volgende kosten, let op, het zijn gemiddelde tarieven, het kan per surf shop verschillen:

Losse tarieven:

  • 1 uur: $35,-

  • 2 uur: $50,-

Prijzen voor volwassenen:

  • 1 week: $430,-

  • 2 weken: $780,-

  • 3 weken: $1060,-

Prijzen voor kinderen per week:

  • 1 kind: $320,-

  • 2 kinderen: $585,-

  • 3 kinderen: $865,-

Ben jij van plan om te gaan windsurfen, houdt dan in jouw vakantiebudget rekening met deze kosten. Heb jij alles in huis om te gaan windsurfen dan is het het overwegen waard om te kijken naar de kosten om dit mee te nemen naar Bonaire.

Jibe City

De leraren van Jibe City leren je alles over het lezen van de wind, hoe je met het materiaal moet omgaan, hoe je op je wind surfboard moet gaan staan, maar ook het heen en weer zeilen, draaien, sturen, de veiligheid op het water voor jezelf en voor anderen en de voorrangsregels die gelden op het water.

Een ideale start voor een beginnend windsurfer!

Bij Jibe City kost een beginnersles 50 euro per les. Je krijgt dan windsurfles in groepjes van maximaal 5 personen. Hierdoor blijft de begeleiding persoonlijk en kan je de beste tips ontvangen om het windsurfen snel onder de knie te krijgen!

Naast dat je kunt leren windsurfen bij Jibe City is het ook een absolute aanrader om heerlijk bij het restaurant te gaan genieten van de surf sfeer, de lekkere verkoelende drankjes en alle windsurfers op het water.

Windsurfen op Bonaire

360º

Bonaire Windsurf Place

Bonaire Windsurf Place heeft een net wat andere benadering van het leren van windsurfen dan Jibe City. De leraren van Bonaire Windsurf Place hebben hun expertise in het windsurfen omgezet naar effectieve en boeiende lessen. Hier volg je dus meer programma's die er voor zorgen dat je het windsurfen zo snel mogelijk onder controle kunt hebben.

Hier leer je dus snel en veilig windsurfen op één van de allermooiste windsurf plekken ter wereld.

Windsurfen op Bonaire

Tip: Vergeet je ook niet jouw verplichte Nature Fee te kopen? Zonder deze Tag is het niet toegestaan om watersporten te beoefenen in de wateren rondom Bonaire.
Met de aanschaf van deze Tag help je ook mee de natuur rondom Bonaire te beschermen.
Je kunt deze Tag kopen bij alle duikshops of online via bovenstaande link.

Eten en Drinken bij Sorobon beach

Na een paar uur knallen op het water of na jouw eerste lessen om te gaan windsurfen is het absoluut tijd om even bij te komen en jouw energiepijl aan te vullen met het nodige eten en (alcoholische) drankjes. Gelukkig vind je op Sorobon Beach twee heel gezellige tentjes waar ze je met liefde willen voorzien in alles wat je nodig het!

The Hang Out Beach Bar:

The Hang Out Beach Bar is een van de meest hippe strandtenten van het eiland, je vind er verkoelende drankjes, een uitgebreide menukeuze en in de kleurrijke beachbar zijn genoeg plekken om iedereen gedurende de dag te kunnen voorzien van hun drankje of eten. Naast hun dagelijkse menu organiseren ze ook een Full Moon Party, Live muziek en nog veel meer.

Windsurfen op Bonaire
Windsurfen op Bonaire-4.webp

Sebastians's Beach:

Wanneer je na een dagje windsurfen heerlijk wilt ontspannen en genieten van een drankje in één van de zitzakken die op het terras te vinden zijn, uitkijkend over de gehele Lac Bay, dan moet je bij Sebastians's Beach zijn! Gelegen naast The Hang Out Bar is dit ook een fantastische plek om jou maag te vullen na alle inspannende activiteiten op het water!

Windsurfen op Bonaire
Windsurfen op Bonaire

Verblijven bij Sorobon Beach

Wil jij kunnen windsurfen wanneer je maar wilt, zonder dat je hiervoor het eiland hoeft te doorkruizen? Sorobon Luxury Beach Resort is een van de weinige accommodaties die je gaat vinden aan de oostzijde van het eiland. De keuze voor een accommodatie is hier dus beperkt.

 

Gelukkig tref je met Sorobon Beach Resort wel direct een pareltje van een locatie. Wordt heerlijk wakker terwijl je de zon ziet opkomen, het is er rustige en de natuur om je heen is adembenemend en vergeet zeker jouw uitzicht over het turquoise water van Lac Bay.

 

Bij het resort kan je nadat je uren op het water hebt doorgebracht terecht voor een heerlijke massage of een yogales. Ook vind je er uitstekende restaurants en kunnen ze zelfs jou diner in jouw accommodatie verzorgen.

Windsurfen op Bonaire

sorobon beach resort

Windsurfen op Bonaire

Favoriet
van

per nacht
v.a. € 432,-

Andere watersporten op Bonaire

Naast windsurfen is het ook mogelijk om andere watersporten te beoefenen op de wateren van de Caribische zee. Je zou elke dag een andere watersport kunnen gaan doen!

Windsurfen op Bonaire

Kitesurfen

Kitesurfen op Bonaire doe je op het water voor Atlantis Kite Beach. Een ideale locatie om te kiten dankzij de aflandige wind die het hele jaar door waait over Kite Beach. Dit zorgt voor de ideale omstandigheden voor jou als gevorderde kiter of wanneer je het kiten wilt gaan leren!

Windsurfen op Bonaire

Duiken

Divers Paradise, niet voor niets dé bijnaam van Bonaire. Of je nu een gevorderde duiker bent of je wilt het voor het eerst proberen tijdens jouw vakantie, je vind prachtige koralen, vissen, schildpadden en nog veel meer zeeleven onder het wateroppervlak!

Windsurfen op Bonaire

Snorkelen

Wist je dat er op Bonaire meer dan 50 locaties zijn waar jij vanaf de kust kunt gaan snorkelen? Je hoeft op Bonaire niet meters onder water te gaan om te kunnen genieten van alles wat de onderwaterwereld te bieden heeft!

bottom of page