top of page
Wat kost een vakantie naar Bonaire

Wat kost een vakantie naar Bonaire

Wat kost een vakantie naar Bonaire

Op vakantie naar een tropische bestemming, wordt een gemiddeld mens toch best gelukkig van? En dan vooral wanneer de winter maanden weer in het zicht komen. Het idee om vooruit te kijken naar elke dag zon, zee, strand, duiken, snorkelen, kiten, heerlijk eten, die ene cocktail, you name it!
 

Nu komt er bij een dergelijke vakantie wel een kostenpost kijken. Om jou enig inzicht in wat het gaat kosten, en verschillende tips te geven om naar Bonaire te gaan, hebben wij de gemiddelde kosten opgedeeld per dag en uitgesplitst in verschillende onderwerpen.

Wat kost een vakantie naar Bonaire

Wat kost Bonaire per dag?

We kunnen er omheen draaien, maar zijn liever direct tegen je. Bonaire is geen goedkoop eiland. De gemiddelde salarissen op Bonaire liggen weliswaar lager dan die in Nederland, de kosten om te wonen op Bonaire zijn echter een stuk hoger. Een reis naar Bonaire is dan ook een stuk duurder dan naar vergelijkbare eilanden als Jamaica of Nicaraqua.
Natuurlijk kan je op je reisbudget letten door verschillende keuzes te maken in luxe, maar ga uit van ongeveer €100,00 euro per persoon, per dag.

Waar kan jij op besparen?

Natuurlijk zijn er veel mogelijkheden om mee te bewegen met jouw budget voor een vakantie naar Bonaire. Wel heb je dit volledig zelf in de hand. 

Wil jij persé een accommodatie pal aan het strand? Of wil jij de grootste pick-up truck die er op Bonaire te vinden is? Dan wordt een vakantie naar Bonaire gegarandeerd prijzig.

Maar wanneer je je meer openstelt voor alternatieve opties, kan het verschil tussen een vakantie naar Italië, Spanje of naar Bonaire maar 200 of 300 euro per persoon schelen.
En voor dat geld ben je wel verzekerd van zon, stranden en een prachtig eiland!

De Accommodatie

Uiteraard heb je zelf de volledige controle over hoe duur of hoe goedkoop je jouw vakantie maakt. De accommodatie kan je wel echt zo gek maken als je zelf wilt. Je kunt een accommodatie vinden voor €70,00 euro per nacht, maar er zijn ook accommodaties van €300,00 euro per nacht. Kijk dus kritisch naar wat jouw wensen zijn voor een vakantiewoning, en neem dit mee of het past binnen jouw budget. Het is, naast je vliegtickets, de grootste kostenpost!


De gemiddelde prijs van een accommodatie ligt tussen de €100,00 en €150,00 per nacht voor hotelkamers en appartementen. Ga je op zoek naar een vakantiewoning dan is de gemiddelde prijs rond de €150,00 per nacht.

Wil jij de beste tips over de accommodaties op Bonaire?
Lees verder >>

Jouw Vliegticket

Hoe snel wil jij €550 euro verdienen? Er valt ook veel geld te winnen op de reisperiode, dus wanneer zou je naar Bonaire willen gaan? Ga je volledig in het hoogseizoen, dan moet je niet schrikken van een retourticket van rond de €1000 euro per ticket. Maar ben je wat meer flexibel in wanneer je je vakantiedagen opneemt, kijk dan vooral buiten de schoolvakanties om. Soms kan je al voor €450 euro retour naar Bonaire! Goed om te weten, naast onze schoolvakanties om zijn de maanden december t/m maart hoogseizoen op Bonaire!

Wil jij weten hoe je de goedkoopste vliegtickets kunt vinden?
Lees verder >>

Wat kost een vakantie naar Bonaire

Een huurauto en/of scooter

Ga je voor een auto of voor een scooter? Budget-technisch een belangrijke vraag. De keuzes in vervoer op Bonaire is niet extreem groot. Verwacht geen grote netwerken van Ubertaxi's of OV-fietsen. Je bent aangewezen op een auto, scooter, fiets of jouw eigen benenwagen. Er zijn wel bussen op het eiland, alleen, en dit is geen grap, rijden deze alleen wanneer je belt voor een afspraak. Ach, daarom houden we juist zo van het eiland leven!

Een huurauto

Het eiland verkennen met de auto is ideaal. De wegen zijn voor een auto goed onderhouden, de mensen in het verkeer zijn erg vriendelijk en verdwalen zou oprecht een hele prestatie zijn. Wanneer je de hoofdweg blijft volgen, rij je uiteindelijk altijd Kralendijk weer in. Tuurlijk er zijn een aantal kuilen her en der in de weg, maar met een auto is dit beter te doen dan met een scooter.

Hou er rekening mee, dat je bij bijna alle verhuurbedrijven 21, 23 of 25 jaar moet zijn en in het bezit bent van een creditcard op naam van de hoofdbestuurder. Een auto huren, afhankelijk van de grote van de auto, begint bij ongeveer €29 euro per dag

Hier lees je alles wat je moet weten over het huren van een auto op Bonaire
Lees verder >>

Een scooter huren

Met een scooter kan je zeer goed uit de voeten op Bonaire, de wegen op het eiland zijn vrij goed onderhouden. Al blijft het na een regenbui wel oppassen voor eventuele kuilen in de weg.

 

Minimale leeftijd voor het huren van een scooter is 16 jaar, je zult jouw rijbewijs moeten kunnen laten zien en een borg moeten betalen.

 

Reken voor de borg ongeveer op €300,00 euro. Wanneer je netjes met de scooter omgaat, en geen brokken maakt, krijg je deze €300,00 euro weer netjes terug bij het inleveren van jouw scooter.
Hou bij het huren van een scooter rekening met een bedrag van ongeveer €25,00 euro per dag.

Nog meer besparen? Je kunt een scooter met 10% korting huren op Bonaire! Weten hoe? 
Lees verder >>

Tip: Huur een scooter van bijvoorbeeld maandag 12.00u tot vrijdag 12.00u. Dit kan je een dag huur schelen. Huur jij de scooter van maandag 12.00u tot vrijdag 13.00u, dan betaal je een extra dag huur.

Wat kost een vakantie naar Bonaire

Uit eten en Boodschappen

Om je een kleine richtlijn te geven wat de kosten zijn voor de innerlijke mens hebben we een opsomming gemaakt. Ga er vanuit dat het leven op een eiland als Bonaire een stukje duurder is dan dat wij in Nederland gewend zijn.

De boodschappen op Bonaire moeten allemaal worden geïmporteerd, voornamelijk vanuit Nederland & Venezuela, hierdoor zijn de prijzen ongeveer 40% duurder dan we de producten in Nederland in de supermarkt hebben liggen.


Houd ongeveer per 2 personen rekening met €130 euro aan boodschappen per week. Je kunt het natuurlijk nog veel gekker maken dan dat, maar dat hangt van jezelf af. Er is een Albert Heijn (Van der Tweel supermarkt) op het eiland. Geweldig, want je hebt alles wat je maar kan wensen in handbereik. Maar vergis je er niet in, hier zijn de prijzen er ook naar.

Er zijn ook zeker goedkopere varianten op het eiland aanwezig, zoals Warehouse, Bondrigo en vele Chinese winkels.

 

Om je een klein idee te geven van wat algemene prijzen:

  • Een lokaal ontbijtje kost ongeveer €4,50 tot €9,00

  • Een lokaal biertje kost je ongeveer €3,50

  • Een lunch/diner bij een lokaal restaurant €17,50 - €27,50

  • Een klein flesje water is €1,30

  • Een kwart van een meloen is ongeveer €4,00

Activiteiten op Bonaire

Er zijn genoeg activiteiten die je kunt gaan doen op het eiland. Je kunt begeleid gaan duiken, met een gids een fotografie wandeling maken door Washington Slagbaai National Park, windsurfen, kitesurfen, snorkelen, landzeilen en ga zo door. Omdat we gokken dat je ook vast wat wilt ondernemen op het eiland, is het handig om een gevoel te krijgen bij de kosten voor een activiteit.

Benieuwd naar de activiteiten die je kunt gaan doen op Bonaire?
Lees verder >>

Betaalmogelijkheden op Bonaire

Op Bonaire wordt voornamelijk betaald met de Amerikaanse Dollar of de Antilliaanse Gulden. Je kunt gewoon pinnen met jouw pinpas of betalingen doen met een creditcard op het eiland.

Naast het digitaal betalen kan je natuurlijk ook overal met cash betalen!

Tip: Vergeet niet om je pinpas vooraf al in te stellen op 'Buiten Europa' of 'Wereld'.

Tip: Ga op Schiphol langs een GWK Travelex loket, en wissel een paar euro's om in dollars of gulden, of regel dit tegenwoordig alvast online bij, bij hetzelfde GWK Travelex. Dan heb je altijd vast contant geld op zak, just in case.

Wat kost een vakantie naar Bonaire

Ga erop uit en geniet!

Bonaire is een eiland waar je zelf de keuze hebt om het heel gek te maken. Overnachten in een luxere accommodatie, de grootste auto huren en alle activiteiten te ondernemen. Maar het fijne, mooie en relaxte aan het eiland is, dat het ook niet perse allemaal hoeft. En dan nog heb je een geweldige vakantie, waar je echt volledig van gaat genieten. Maak het dus echt zo duur als je zelf wilt. Want uiteindelijk ervaar je toch al veel rijkdom wanneer je met je blote voeten in het zand zit, het zonnetje op je hoofd schijnt, goed gezelschap om je heen hebt en dat heerlijke drankje tegen je lippen aan kan zetten. Meer heb je niet nodig!

bottom of page