top of page
Sorobon Beach

Alles wat je wilt weten over Sorobon Beach

Sorobon Beach

Op zoek naar een prachtig wit strand aan een heerlijk rustige baai? Zet Sorobon Beach dan op jouw lijstje! Wanneer je je auto parkeert zal het je opmerken, naast dat het een paradijselijk stukje Caribisch strand is, is het ook s'werelds beste windsurf gelegenheid De ondiepe wateren en de altijd aanlandige wind maken dit de bestemming voor windsurfers.  

 

Het uitzicht over Lac Bay, de prachtige kleur van de baai en de geweldige sfeer op het strand is uniek, neem echt even de tijd om dit op je in te laten werken wanneer je voet zet op het strand van Sorobon. Naast dat je kunt genieten van het strand en de baai hoef je ook niet ver te zoeken naar een versnapering. Er zijn twee heerlijke restaurants waar je je innerlijke mens kunt voorzien van een hapje en een drankje!

Sorobon Beach

Ontdek Sorobon Beach

Sorobon Beach is het walhalla van de windsurfers die op vakantie gaan op Bonaire, doordat de windsurfers er in grote getale aanwezig zijn is dit ook tekenend voor de heerlijk ontspannen sfeer die er is op het strand. Naast de layback sfeer is het ook voor het oog een prachtige plek, misschien wel één van de mooiste plekken in het Caribisch gebied. De baai, uniek van zichzelf door de diversiteit die het biedt aan de natuur en de dieren. Daarnaast is er geen plek in de baai waar het water diep wordt, hierdoor is het een plek waar je ook met eventueel kinderen perfect naartoe kunt zonder dat ze kopje onder gaan!

360º

Waar ligt Sorobon Beach

Wanneer je vanuit Kralendijk richting het zuidoosten rijdt hoeft je maar in principe maar twee keer links af te slaan en is het ongeveer 15 minuutjes rijden voordat je je auto kunt parkeren en je kunt laten onderdompelen in alles wat Sorobon je te bieden heeft!

Je kunt het ook combineren met een rondje zuid. Rij dan vanuit Kralendijk richting het zuiden en ontdek de zoutpannen, slavenhuisjes, Kite Beach en de vuurtoren, vervolgens vind je Sorobon Beach aan jouw rechterkant.

Klik hier voor de locatie van
Sorobon Beach

Sorobon Beach

Stinapa Foundation

Dit geldt voor het gebruik van al het water bij alle stranden die je op Bonaire gaat bezoeken, je moet een natuur penning kopen om te mogen zwemmen, windsurfen of op een andere manier gebruikt te willen maken van de wateren rondom het eiland. Dit bedrag komt volledig ten goede aan de natuur van Bonaire en zorgt dat Stinapa zijn werkzaamheden kan voortzetten. Dankzij al dit werk is de natuur op Bonaire nog in zo'n goede staat!

Sorobon Beach

Lees meer:
Alles over de Stinapa Nature Fee

Is Sorobon Beach een openbaar strand

Sorobon Beach is grotendeels een strand die je als toerist gratis kunt betreden. Je kunt er voor een dag een strandbedje huren of je neemt je eigen strandhanddoek mee naar het strand! Ook kan je hier overal zelf je eigen eten nuttigen, zowel op de strandbedjes als op het strand zelf. Wel is er een gedeelte dat bij het Sorobon Beach en Wellness Resort hoort. Dit deel van het strand is dus een privé en kan je alleen gebruik van maken wanneer je verblijft in het Resort.

Sorobon Beach

Wat zijn de mogelijkheden op Sorobon Beach

Naast het zonnebaden en een wandeling over het strand is er bij Sorobon Beach ook voor de actieve strandgangers is er op het strand genoeg te beleven! Of je nu een beginnende windsurfer bent en lessen wilt gaan nemen, of een ervaren windsurfer bent, je bent op de werelds mooiste windsurfplek! Of wat dacht je van het huren van een kayak en Sorobon vanaf het water gaat bewonderen?

Windsurfen bij Sorobon Beach

We hebben het al benoemd, maar Sorobon Beach is dé locatie voor windsurfers. Of je nu een gevorderde windsurfer bent of je wilt je eerste meters maken op het wat, Sorobon is de plek waar je moet zijn. Je vind op het strand meerdere windsurf scholen die jou met veel expertise kunnen helpen om te zorgen dat jij het trucje onder de knie krijgt!

 

Nergens in de lagune van Lac Bay is het water dieper dan één meter, ideaal dus wanneer jij van je board valt, je kunt overal staan en het opstappen op je board wordt hierdoor een stukje makkelijker! Daarnaast komt de wind altijd vanuit oostelijke richting, waardoor het de ideale omstandigheden zijn om uren lang op het water te verblijven! Ook hoef je bij Lac Bay niet bang te zijn voor koralen of scherpe stenen, de gehele bodem van de baai is zand, je voeten open halen tijdens het windsurfen is dus een grotere uitdaging dan het windsurfen zelf. 

Lees meer:
Alles over de Windsurfen op Bonaire

Kajakken op Lac Bay

Om de afwisseling te houden tijdens jouw vakantie is het ook toegestaan om op Lac Bay te gaan kajakken! De gehele 'open' baai is toegankelijk, de enige plek waar je niet zelf mag komen is het mangrovebos. Dit is alleen toegestaan onder begeleiding van een gids. Dit is een bewuste keuze zodat de fragiele natuur daar beschermd blijft en de dieren, hun broedplaatsen en de rust behouden blijft. Zonder dit mangrovebos zou de natuur niet zo zijn zoals je het nu aantreft op het eiland.

Restaurants bij Sorobon Beach

Op het strand van Sorobon Beach vind je 2 totaal verschillende restaurants. Allebei heeft het hun eigen unieke eigenschappen.

The Hangout Beach Bar is een echt surfers restaurant, geen muur in het restaurant heeft dezelfde kleur en je vind er een echte layback vibe. Het menu is gevarieerd en voor ieder wat wils en je kunt er elke week op reservering s'avonds komen tafel barbecuen, wij ervaarde dit echt als een enorm gezellige avond met heerlijk eten!

Sorobon Beach-3.webp

Dan heb je nog Sebastian's Beach, dit restaurant is voornamelijk op dagen dat er geen cruiseboot is een goede plek om te gaan lunchen. Het menu is gevarieerd, je hebt heerlijke zitzakken en heerlijke cocktails.

Vaak organiseren de cruiseboten een trip naar Sorobon Beach en voorzien ze hun gasten dan van een versnapering bij Sebastian's Beach, hierdoor is het dan overladen met Amerikaanse toeristen, wat voor ons toch een mindere ervaring was.

Accommodatie in de buurt van Sorobon Beach

Aan de oostkust van Bonaire vind je eigenlijk maar één accommodatie, de meeste accommodaties vind je aan de westkust van het eiland Dit komt omdat de westkust van Bonaire de 'rustige' kant is. De zee aan de oostkant is ruw en de golven kunnen er hoog zijn. Aan de westkust is dit niet het geval en is de zee altijd rustig en kan je er makkelijk in.

Gelukkig is er een uitzondering! Lac Bay is 365 dagen per jaar rustig en zijn de golven, als die er al zijn, te verwaarlozen. Wil jij elke dag kunnen genieten van het uitzicht over Lac Bay en zo op je windsurfplank kunnen springen? Lees dan zeker verder!

Sorobon Beach

Sorobon Luxury Beach

Sorobon Beach

Favoriet
van

per nacht
v.a. € 432,-

Bereikbaarheid van Sorobon Beach

Het maakt niet uit of je met een auto, fiets of scooter naar Sorobon Beach wilt gaan, je vind er een grote parkeerplaats waar wij nog nooit onze auto niet hebben kwijt gekund. Je kunt hier gratis parkeren, je steekt de straat over en je staat op het strand!

bottom of page