top of page
Lac Cai Beach

Alles wat je wilt weten over Lac Cai Beach

Lac Cai Beach

Een prachtig afgelegen en rustig strand die zich tegenover Sorobon Beach bevindt. Je zult hier een stuk voor moeten rijden, maar geloof ons, dat is het echt meer dan waard.

In de weekenden zal je op dit strand voornamelijk de locals vinden, die kunnen ook optimaal genieten van dit stukje rust op Bonaire.

De wateren bij het strand van Lac Cai zijn ondiep, dus mocht je je kinderen mee hebben op vakantie is dit een strand die voor kinderen ook ideaal zijn!

Lac Cai Beach

Ontdek Lac Cai Beach

Alleen de autorit naar Lac Cai Beach is al een prachtig avontuur. Je rijdt langs de mangrovebossen, je ziet flamingo's om je heen en je komt regelmatig een wilde ezel tegen die hoopt dat je nog een broodje over hebt voor hem. Wanneer je vlakbij het strand bent zie je in de verte de schelpenbergen al liggen. Een overblijfsel uit de tijd dat er een grote handel was in deze dieren. Nu is het volledig verboden om deze op te vissen, maar de schelpenbergen zijn nooit verdwenen. Zorg er wel voor dat je deze schelpen laat liggen, ze meenemen is strafbaar.

Zodra je je auto hebt geparkeerd loop je langs een lokaal restaurantje om vervolgens op het strand van Lac Cai te kunnen gaan zitten en te gaan genieten van het prachtige zicht over de volledige Lac Bay.

Achter het strand bevinden zich het meest belangrijke stuk natuur dat Bonaire rijk is, de mangrove bossen, de kweekvijver voor de onderwaterwereld en een verblijfplaats van vele vogels en andere dieren. Zonder deze mangrove zou Bonaire Bonaire niet zijn en de natuur niet zo prachtig zijn als dat het is.

360º

Waar ligt Lac Cai Beach

Rijd vanuit Kralendijk richting de wijk Tera Kora, dezelfde richting als wanneer je naar Sorobon Beach zou rijden. Wanneer je langs de wijk bent gereden moet je net voor de accommodatie Red Palm Village linksaf slaan. Je gaat nu ver de verharde weg af. Vervolgens blijf je deze weg alsmaar volgen totdat je zo ongeveer het strand op rijdt. Vergis je niet in de reistijd, omdat de wegen niet verhard zijn neemt het meer tijd in beslag.

 

Heeft het geregend? Ga dan niet met een te kleine auto die kant op. De kans dat je vast komt te zitten is aanzienlijk.  

Klik hier voor de locatie van
Lac Cai Beach

Lac Cai Beach

Nature Fee

Net als op alle andere stranden, waar je het water in wilt gaan, geldt ook voor Lac Bay dat je verplicht bent om de Nature Fee aan te schaffen. Dus of je nu wilt gaan snorkelen of even wilt afkoelen in het water, zorg ervoor dat je deze penning hebt betaald en dat je het bewijs hiervoor bij je hebt. Wanneer de rangers komen controleren en je kunt niet laten zien dat je deze fee hebt betaald staat hier een hele zware boete tegenover.

Het geld wat je betaald voor deze Nature Fee komt volledig ten goede aan de natuur van Bonaire. Hiermee word het onderhouden en kan de stichting Stinapa blijven bestaan.

Lac Cai Beach

Lees meer:
Alles over de Stinapa Nature Fee

Snorkelen bij Lac Cai Beach

Wanneer je je kansen op het zien van zeeschildpadden zo groot mogelijk wilt maken, ga dan bij de karkoschelpenbergen het water in om hier te gaan snorkelen. Vaak zijn de zeeschildpadden hier aanwezig dankzij de zeegrassen die hier onder het wateroppervlak leven. De grassen zijn voor de zeeschildpadden een lekkere maaltijd, dus verblijven ze graag hier!

Aan de andere kant van Lac Cai bevinden zich de mangrove bossen. Deze mag je alleen betreden met een gids, hiervoor zal je een dag moeten plannen bij het mangrovecenter, dat zich vlakbij Lac Cai Beach bevind. Ga daar dus niet alleen snorkelen, het is beschermd natuurgebied.

Faciliteiten bij Lac Cai Beach

Bij Lac Cai Beach vind je een local restaurant 'Lac Cai Bar' hier kan je heerlijk vis eten en genieten van een drankje. Ze zijn alleen geopend op zondag van 12:00 uur tot 17:00 uur.

Naast dit restaurant zijn er op het strand geen faciliteiten, maar er is wel voldoende schaduw te vinden om het wat langer uit te houden op het strand en zo nu en dan de zon even te mijden.

Bereikbaarheid van Lac Cai Beach

De enige fatsoenlijke manier om bij het strand van Lac Cai te komen is met een 4 wiel aangedreven auto. De kans bestaat dat de wegen richting het strand in slechte staat zijn door het weer, of door de golven die over de weg kunnen slaan.

Heb je een kleinere auto gehuurd, sla dit strand dan bij slecht weer over, je wilt niet in the middle of no where vast komen te staan in de hitte van Bonaire.

Je kunt je auto gratis parkeren aan het eind van de weg en het laatste stukje lopen om bij het strand te komen.

Lac Cai Beach
bottom of page