top of page
Klimaat op Bonaire

Het klimaat op Bonaire

Het klimaat op Bonaire

Zoals waarschijnlijk wel bij jullie bekend is Bonaire een tropisch eiland. De temperaturen zijn het hele jaar door aangenaam, met een gemiddelde van 28 graden Celsius. Mede omdat het zo heerlijk warm is door het tropische klimaat, is de temperatuur van het zeewater ook zeer aangenaam met een gemiddelde temperatuur van wel 27 graden. Ter vergelijking, in Nederland is het zeewater gemiddeld ongeveer een graad of 15.

 

Deze combinatie maakt Bonaire een perfecte bestemming voor een vakantie. Je kunt er zwemmen, zonnebaden, duiken, snorkelen, of gewoon relaxen op het strand. Er is altijd wel iets te doen op Bonaire.

Ben je nog op zoek naar een heerlijke vakantie met een tropisch klimaat? Dan is Bonaire de perfecte bestemming voor jou!

Klimaat op Bonaire.webp

Gemiddelde temperatuur op Bonaire

Op het eiland zal je een tropisch droog klimaat aantreffen met een gemiddelde temperatuur van maar liefst 28 graden Celsius over het gehele jaar gezien. De warmste maanden zijn, zoals vaak ook in Nederland, juli en augustus, met een gemiddelde temperatuur van 30 graden Celsius. De koudste maanden en tevens het hoogseizoen op Bonaire zijn januari en februari met een gemiddelde temperatuur van 26 graden Celsius. Eigenlijk maakt het dus weinig uit wanneer je richting Bonaire zult gaan, je hebt altijd een heerlijke temperatuur om van te genieten!

Hoeveel regen valt er op Bonaire

Gemiddeld valt er per jaar 500 millimeter aan regen, vaak in kortstondige pittige buien. De meeste regen valt tijdens het regenseizoen, die duurt van van mei tot het einde van november. Het droge seizoen, die van december tot het einde van april duurt, zijn zeer droog, met slechts een paar millimeters regen per maand. Laat je niet tegenhouden om tijdens het regenseizoen richting Bonaire te gaan, de regen is over het algemeen echt verwaarloosbaar en kan ook ervaren worden als een heerlijk moment van verfrissing!

Klimaat op Bonaire-2.webp

Regenseizoen op Bonaire

Het natte seizoen op Bonaire duurt van mei tot en met november. De meeste regen kan je verwachten in september, hier valt gemiddeld 250 millimeter aan regen. De andere maanden van het natte seizoen zijn mei (200 mm.), juni (180 mm.), juli (150 mm.), augustus (120 mm.) en oktober (100 mm.).

Tip: Heb je een scooter gehuurd tijdens jouw verblijf, houdt er wel rekening mee dat tijdens en na een regenbui de wegen glad kunnen zijn! Een gewaarschuwd mens telt voor twee.

Ben jij van plan om een scooter huren op Bonaire?
Hier lees je hoe je 10% korting krijgt op jouw huurscooter >> 

Droogseizoen op Bonaire

Het droge seizoen op Bonaire duurt van december tot en met april. April is hierin wel de kleine uitzondering en merk je al dat je richting het regenseizoen gaat, hierin valt dan ook al weer meer regen dan in de maanden voorafgaand aan deze maand. Houdt er dus in april rekening mee dat je eventueel een verfrissende tropische bui kunt treffen wanneer je heerlijk ligt te genieten van de uren zon die het eiland te bieden heeft!

Klimaat op Bonaire

Maximum
temperatuur

Januari

Februari

Maart

April

Mei

Juni

Juli

Augustus

September

Oktober

November

December

30°C

30°C

30°C

30°C

31°C

31°C

31°C

32°C

32°C

32°C

31°C

30°C

Minimum
temperatuur

24°C

24°C

25°C

25°C

26°C

26°C

26°C

27°C

27°C

26°C

26°C

25°C

Uren zonneschijn per dag

8

9

9

8

8

8

9

9

8

8

8

8

Dagen neerslag per maand

9

4

3

2

2

3

6

4

5

8

12

11

Hoeveelheid neerslag per maand

Klimaat op Bonaire

Zeewater temperatuur

26°C

25°C

26°C

26°C

27°C

27°C

27°C

28°C

28°C

28°C

28°C

27°C

Klimaat op Bonaire
Klimaat op Bonaire
Klimaat op Bonaire
Klimaat op Bonaire
Klimaat op Bonaire
Klimaat op Bonaire

Zonuren op Bonaire

De zon schijnt het hele jaar door op Bonaire. Het aantal uren dat de zon jaarlijk schijnt is 2.900 uur, als je dit aantal uur door zou rekenen betekend dit dat de zon 73% van de beschikbare tijd schijnt, heerlijk toch? De zon is het sterkst van april tot september, met een UV-index van 10.

Het is belangrijk om je tijdens deze maanden te beschermen tegen de zon door zonnebrandcrème, een hoed en zonnebril te dragen. Wees echt niet koppig en eigenwijs, denk dat je het wel met een factortje minder af kunt aan het begin van de vakantie, dit zal je bekopen met een huidje als een kreeft.

Temperatuur van de Caribische zee

De temperatuur van de zee op Bonaire is het hele jaar door aangenaam. De gemiddelde zeetemperatuur is 27 graden Celsius. Juist dankzij de zeetemperatuur staat Bonaire dan ook bekend als Divers Paradise, dé plek om te kunnen duiken, naast natuurlijk de prachtige onderwaterwereld, lig je in het water ook niet te rillen van de kou. Daarnaast is het grote voordeel van deze temperaturen dat zo ongeveer elke watersport kan worden beoefend hier op het eiland!

Klimaat op Bonaire

Het Orkaanseizoen en veiligheid op Bonaire

Het orkaanseizoen in het Caribisch gebied loopt officieel van juni tot en met november, maar Bonaire ligt eigenlijk altijd buiten het belangrijkste pad van tropische stormen en orkanen. Dankzij de beschutte ligging van het eiland komen zware weersomstandigheden vrijwel nooit voor. Toch is het altijd aan te raden om de weersvoorspellingen in de gaten te houden en op de hoogte te blijven van eventuele waarschuwingen, vooral als je reist tijdens het orkaanseizoen. Mocht er dus wel een waarschuwing komen voor een naderende storm, neem deze serieus en sla het advies niet in de wind.

Beste reistijd om naar Bonaire te gaan

Wanneer is dan het beste moment om de oversteek over de oceaan te maken naar het prachtige eiland? Eerlijk, het maakt eigenlijk niet zo veel uit en kan je elke willekeurige maand die kant op gaan, de zon schijnt er elke dag en de temperatuur is er fantastisch. Mocht je dan alle onzekerheid willen uitsluiten, ga dan richting Bonaire tussen december en april, tijdens deze maanden heb je de minste kans op een bui en is de kans op volle dagen zon het grootst!

Alles te weten komen over de beste reistijd naar Bonaire?
Hier lees je alles om de voor jou beste keuze te maken >>

bottom of page