top of page
De beste tijd om naar Bonaire te gaan

De beste tijd om naar Bonaire te gaan

Wat is de beste tijd om naar Bonaire te gaan?

Wanneer je hebt besloten om naar de zonnigste gemeente van Nederland op vakantie te gaan ben je natuurlijk benieuwd wat de best mogelijke tijd is om naar het Bonaire te vliegen! Snappen wij volkomen, het is per slot van rekening geen autorit naar de Nederlandse Kust!

De beste tijd om naar Bonaire te gaan

Het Tropische klimaat op Bonaire

Bonaire heeft een tropisch klimaat, met warme temperaturen en een hoge luchtvochtigheid. Het regenseizoen loopt van november tot en met april, maar ook in het droge seizoen kan je absoluut wel eens tegen een tropische bui aanlopen. Vaak is een regenbui op Bonaire juist even verfrissend en ervaar je het zeker niet als storend. Het droge seizoen is van mei tot en met oktober.

De beste tijd om naar Bonaire te gaan is tijdens het droge seizoen, van december tot en met april. Gedurende deze periode is het warm en zonnig, met weinig regen. De gemiddelde temperatuur is 27 graden Celsius. De zeetemperatuur is ook aangenaam, met een gemiddelde van 25 graden Celsius.

De beste tijd om te gaan duiken of snorkelen op Bonaire?

De onderwaterwereld op zijn best, dat vind je absoluut op Bonaire. Is duiken of snorkelen jouw passie? Probeer dan tussen september en november naar Bonaire te gaan, dit is het hoogseizoen voor duiken en snorkelen, dit komt omdat de wateren rondom Bonaire dan over het algemeen helder en kalm zijn. De diversiteit onder het zeeoppervlakte is groot, zoals haaien, roggen, koraalriffen en ontelbaar verschillende tropische vissen.

Ken jij de mooiste snorkelspots op Bonaire al?
Je leest er hier alles over >>

De goedkoopste periode om naar Bonaire te vliegen

Als je op zoek bent naar een goedkope vakantie, is het beste moment om naar Bonaire te gaan tijdens het natte seizoen, dat loopt van mei tot november. Gedurende deze periode is er meer kans op regen, maar de prijzen voor hotels en vluchten zijn lager. Verwacht geen gigantische verschillen in ticketprijzen, maar elk tientje is meegenomen toch?


We hebben de gemiddelde temperaturen per maand op Bonaire voor jou op een rijtje gezet, zoals je ziet, gedurende het hele jaar kan jij in je korte broek genieten van een aangenaam klimaat, je zult het geen enkel moment koud hebben. Het enige wat je hoeft te doen is een goede zonnebril opzetten en zorgen dat jouw voorraad zonnebrand niet opraakt!

Maand
Temperatuur
Zeewater
Januari
24 graden
23 graden
Februari
25 graden
24 graden
Maart
26 graden
25 graden
April
27 graden
26 graden
Mei
28 graden
27 graden
Juni
29 graden
28 graden
Juli
30 graden
29 graden
Augustus
32 graden
30 graden
September
31 graden
29 graden
Oktober
29 graden
28 graden
November
28 graden
27 graden
December
27 graden
25 graden

Tips voor het plannen van je reis naar Bonaire

  • Boek je vlucht en accommodatie ruim van tevoren, vooral als je van plan bent om tijdens het hoogseizoen richting Bonaire te gaan.

  • Stop luchtige kleding in je koffer, gemaakt van natuurlijke materialen zoals katoen en linnen, dit scheelt een hoop zweten.

  • Vergeet niet een zonnebril, zonnebrandcrème en een hoed of pet mee te nemen.

  • Neem een duikbril, snorkel en flippers mee als je van plan bent om te gaan snorkelen.

  • Zorg voor voldoende water en snacks, wanneer je 'on the road' bent, want het kan erg warm zijn op Bonaire.

  • Let op je gezondheid als je last hebt van astma of andere luchtwegaandoeningen. De luchtvochtigheid op Bonaire kan hoog zijn, wat deze aandoeningen kan verergeren.

  • Geniet van je vakantie! Waarschijnlijk zal het niet bij een enkel bezoek aan Bonaire blijven, wij verwachten natuurlijk dat je net zo verliefd op het eiland wordt als wij dat zijn!

Wil jij de beste tips krijgen over hoe je zo goedkoop mogelijk jouw vakantie naar Bonaire kunt boeken?

Lees dan snel hier verder >>

De beste tijd om naar Bonaire te gaan

De beste tip van deze blog: Het maakt eigenlijk niet uitmaakt wanneer je naar Bonaire gaat, de zon schijnt 365 dagen per jaar met de uitzondering dat je soms net een tropische bui meer kunt treffen dan wanneer je echt in het droogseizoen naar Bonaire gaat voor jouw vakantie. Een ding is zeker: je zult er zeker een geweldige tijd hebben!

bottom of page