top of page
5 tips over Kralendijk

De 5 leukste tips over Kralendijk

De 5 leukste tips over Kralendijk

Waar moeten we beginnen om de 5 leukste tips over Kralendijk in deze blog te kunnen beschrijven, gevels in alle kleuren van de regenboog, jachthavens en een levendige waterkant tegen een achtergrond van de glinsterende Caribische Zee... Het wacht allemaal op je in Kralendijk, de kleurrijke hoofdstad van Bonaire.

Verwacht in Kralendijk geen grote kledingwinkels, shoppingcentra of XL supermarkten. Wel vind je in de hoofdstad kleinschalige boetiekjes, uitstekende restaurants en verschillende souvenirshops.

5 tips over Kralendijk

Winkelen op Kaya grandi

Koloniale gebouwen, geschilderd in elke kleur die je je kunt bedenken, vormen het centrum van Kralendijk, en grote muurschilderingen - de meeste van flamingo's - hebben bijna elke hoek omgetoverd tot een Instagram momentje. Maar als je dan toch op zoek bent naar een gebied om te wandelen in Kralendijk, dan raden we Kaya Grandi aan. Dit is de hoofdstraat en het winkelgebied met souvenirwinkels, woon- en kledingboetieks, cafés en restaurants.

Wanneer er een cruiseschip aanmeert in de cruise haven van Kralendijk, zal je er ook diverse markten vinden met souvenirs, deze markten vind je op het grote plein, voor het restaurant Cuba Compagnie.

Bezoek het Historische gedeelte van Kralendijk

Wanneer je geïnteresseerd bent in de geschiedenis van Bonaire, ben je in Kralendijk zeker op de juiste plek, met prachtig bewaard gebleven bezienswaardigheden. In het VVV kantoor in Kralendijk vind je genoeg tips voor een wandeling die de hoogtepunten van Kralendijk en Bonaire laat zien. Ga zeker even langs Fort Oranje met zijn gele toren en de Welcome Seat, dit is een bankje waar de locals hun familie en vrienden opwachtten die aankwamen per boot vanuit Curaçao.

5 tips over Kralendijk

Maak een boottocht vanuit de haven van Kralendijk

Een boottocht vanaf de kust van Kralendijk, je kunt kiezen tussen een boot met glazen bodem of een watertaxi, brengt jou naar Klein Bonaire, een ongerept, onbewoond en beschermd eiland met broedplaatsen voor schildpadden.

 

Er zijn hier geen voorzieningen en dat maakt Klein Bonaire juist zo mooi, verwacht hier geen restaurantjes of duikscholen, maar wel vind je hier het zonovergoten strand No Name Beach met sprankelend wit zand, of snorkel in het kristalheldere water en kijk uit naar adelaarsroggen, schildpadden en maanvissen.

Het is echt even een dagje weg van de huidige tijd, de snelheid van het leven. Meer ontspannen en genieten van het hier en nu, wie wilt dit nu niet?


Houdt jij van duiken of snorkelen? Dan vind je ook dichtbij Kralendijk voldoende locaties! Op minder dan een kilometer van de kustlijn liggen tal van ongerepte riffen zoals Andrea I, Cliff Dive Site en Bari Reef met een overvloed aan tropische vissen en schildpadden.

Ga naar het Terramar Museum

Terramar Museum is een nieuw historisch museum op Bonaire. Tijdens een bezoek wordt je meegenomen op een reis door de tijd en beleef je de geschiedenis zoals nooit tevoren! Binnen vind je een spectaculaire tentoonstelling die je door 7.000 jaar Caribische en Bonairiaanse geschiedenis leidt. Betreed een wereld van fascinerende artefacten, luister naar lang vergeten verhalen en ontdek het verleden vanuit een ander perspectief.

5 tips over Kralendijk

Geniet van een spectaculair uitzicht over Kralendijk

Wil je een indrukwekkend panorama op de kleurrijke hoofdstad van Bonaire? Dan moet je met jouw huurauto een stukje rijden. Rijd naar Seru Largu, een heuvel dat geldt als een van de vier uitzichtpunten op het eiland. Van hieruit heb je het beste zicht op Kralendijk én het zuidelijke gedeelte van het eiland.

En wist je dat je, bij helder weer, de bergen van Curaçao kunt zien?

bottom of page