top of page
Over Bonaire-19.webp

Alles wat je wilt weten over Boca Slagbaai

Boca Slagbaai

Wanneer je een prachtige autorit door het nationale park van Bonaire maakt, ruim dan zeker even tijd in om te stoppen bij Boca Slagbaai. Een hele mooie plek die bol staat van de geschiedenis.

Naast dat je hier goed kunt zwemmen is het ook een uitstekende plek om je snorkelset uit de auto te pakken en op zoek te gaan naar de mooiste tropische vissen.

Houd de tijd wel in de gaten, Het strand bevind zich in het Washington Slagbaai National Park en het park sluit om 17:00 uur en dan zal je toch echt het park af moeten zijn.

Boca Slagbaai

Ontdek Boca Slagbaai

Tussen de rotsen van de westkust van Bonaire vind je een klein strand, Boca Slagbaai. Je kunt hier alleen komen door met een 4x4 auto het Washington Slagbaai National Park in te rijden. Zowel de lange als de korte route in het park komt langs Boca Slagbaai.

Op het strand vind je gebouwen die nog stammen uit de tijd dat hier de geiten werden geslacht, gepekeld en verscheept. Vandaar draagt dit strand ook zijn naam, Slagbaai is een verbastering van Slachtbaai. Een strand en een stuk geschiedenis op één locatie.

 

Het strand zelf verdeeld zich tussen een prachtig stuk zandstrand en een gedeelte waar het verstandig is om je waterschoenen aan te trekken, het versteende koraal en stenen kunnen verradelijk scherp zijn. Wanneer je de zee in wilt, loopt het heel geleidelijk af, je kunt dus best een stuk de zee in zonder dat je direct kopje onder gaat!

360º

Waar ligt Boca Slagbaai

Boca Slagbaai is onderdeel van het Washington Slagbaai National Park. Je zult dus door het park moeten rijden om hier te kunnen komen.

Rijd vanuit Kralendijk richting Rincon, de tweede stad van Bonaire, in Rincon vind je de entree van het Nationale Park. Hier kun je kiezen tussen een lange, of korte route, het verschil tussen de twee routes is ongeveer een uur rijden. Beide routes komen langs Boca Slagbaai, dus de keuze is aan jou.

Klik hier voor de locatie van
Boca Slagbaai

Boca Slagbaai

Klik hier voor de locatie van
de entree van het WSNP

Boca Slagbaai

Nature Fee

Zoals bij al het gebruik van de wateren rondom Bonaire geldt, de aanschaf van de Nature Fee is verplicht. Dit om de natuur te beschermen en te onderhouden. Het voordeel is wel dat je voor de entree van het Washington Slagbaai National Park niets hoeft te betalen. Dit zit in de Fee inbegrepen.

Boca Slagbaai

Lees meer:
Alles over de Stinapa Nature Fee

Faciliteiten bij Boca Slagbaai

Bij en rondom het strand van Boca Slagbaai zijn geen faciliteiten, zorg dus dat je goed voorbereid op pad gaat, neem voldoende water mee en genoeg spullen om je te beschermen tegen de zon. Voordat je bij het strand bent, en voordat je het park weer uit bent, ben je wel even onderweg. Ga niet op de bonnefooi richting Boca Slagbaai.  Houd daarnaast er rekening mee dat eventueel mobiel bereik ook niet of slecht aanwezig is. 

Bereikbaarheid van Boca Slagbaai

De enige manier om bij Boca Slagbaai te komen is per 4x4 aangedreven auto. Dit omdat de wegen in het National Park een kleiner vervoersmiddel niet toelaten.

Daarnaast is het verboden om met een scooter het park te ontdekken.

Je kunt je auto vlakbij het strand parkeren, dus snel die auto aan de kant en genieten van deze prachtige plek!

Boca Slagbaai
bottom of page