top of page
PADI halen op Bonaire

Haal je PADI op Bonaire

Haal je PADI op Bonaire

De grote onbekende onderwaterwereld. De plaatjes die je normaal alleen op jouw computerscherm ziet zelf willen ontdekken? Dan is het tijd om op Bonaire jouw Padi te halen. Met het behalen jouw duikbrevet gaat de onderwaterwereld voor jou open. Jij mag en kan overal ter wereld gaan duiken!

 

We kunnen wel vaststellen dat wanneer je dit artikel leest je geïnteresseerd bent om letterlijk de sprong in het diepe te maken. Lees snel verder, want hoe mooi is het om tijdens jouw vakantie op Bonaire jouw duikbrevet te halen!

PADI halen op Bonaire

Jij wilt dus leren duiken. Wat stoer! Dan is er geen betere plek op deze wereld dan Bonaire, ook wel bekend als Diver's Paradise. Tijdens jouw vakantie, in het heerlijke water van de Caribische Zee is het mogelijk om het Open Water 1 Duikbrevet te halen met de internationale Padi Certificering. Nadat jij jouw duikbrevet hebt behaald kan je overal ter wereld gaan duiken!

Waarom jij wilt leren duiken op Bonaire?

Als jij mag kiezen, in Nederland in een zwembad jouw duikbrevet halen of het zwembad inruilen voor het heldere, tropische water van de Caribische Zee? Deze keuze lijkt ons niet heel lastig!

Groot bijkomend voordeel is dat je tijdens de 'studie' direct kan genieten van een van de mooiste duikplekken ter wereld. Niet voor niets staat Bonaire bekend als Diver's Paradise. De tropische vissen, schildpadden zullen vanaf les 1 om je heen zwemmen.
Naast dat het er natuurlijk vanaf het allereerste moment fantastisch uit ziet, is het ook ideaal dat jouw Duikmeester Nederlands spreekt en bij eventuele uitleg of informatie jij dus niets zult missen.

 

Denk je heel even in, jouw cursus tussen de dolfijnen, zeepaardjes, kreeften en roggen van soms meer dan 2 meter breed!

Padi halen op Bonaire

Padi Open Water Bonaire

Vergis je tijdens jouw vakantie niet in de dagen die het je kost om de Open Water 1 te kunnen behalen, gemiddeld duurt de cursus met bijhorende certificering 3 tot 4 dagen. Na deze cursusdagen mag je wereldwijd tot 18 meter diepte duiken!


Maak je vooral niet druk dat je iets zult missen van al het koraal rondom Bonaire, de meeste riffen liggen niet diep in de Caribische Zee, de kleuren van het rif zijn, zolang je niet diep hoeft te duiken, mooier dan wanneer je heel diep onder water bent.

 

Tijdens de cursus raak jij vertrouwd aan het gevoel van onder water zijn, leer je alle basisbeginselen van het duiken en hoe je moet handelen in gevaarlijke situaties.
Ons advies voor iedereen die op Bonaire zijn brevet wilt behalen, het is mogelijk om in Nederland alvast de theorie te behalen. Dit kan via een online E-learning Cursus.
Door het vooraf behalen van de theorie kan je de cursus inkorten tot 2 dagen!

 

Vergeet niet jouw uitslag mee te nemen van de E-learning Module, deze kan je laten zien bij de duikschool waar je jouw praktijk wilt behalen.

Wat kost het, een duikbrevet halen

Het behalen van de officiële certificering is niet goedkoop. Maar, het is wel een eenmalige investering om vervolgens wereldwijd te kunnen en mogen duiken tot de eerder genoemde 18 meter.

Online kan je jouw cursusplek alvast veiligstellen, het kan verstandig zijn om dit vanuit Nederland vast te regelen. Het zou zonde zijn dat je met alle goede bedoelingen richting Bonaire gaat en er geen plek blijkt te zijn om jou 3 a 4 dagen te kunnen begeleiden.

Vaak is het bijkomende voordeel is ook dat je een cursus hebt samen met maximaal 4 andere cursisten. Hierdoor is er veel tijd beschikbaar voor jou en is eventuele extra hulp altijd dichtbij.
Bij bijvoorbeeld Vip Diving Bonaire zullen ze in alles voorzien wat er nodig is om jouw Padi te halen, van duikmaterialen tot handdoeken en drinken tijdens de cursus. In totaal kan je uitgaan van een bedrag van ongeveer 350 euro.

Tips voor het behalen van een PADI -Certificaat

  1. Kies een gecertificeerd duikcentrum: Kies voor een duikschool dat is erkend door PADI en ervaren instructeurs heeft. Dit garandeert dat je kwalitatieve educatie en training ontvangt.

  2. Plan je duikcursus: Afhankelijk van het certificaat dat je wilt behalen, kan de duikcursus enkele dagen tot een paar weken duren. Plan je cursus goed van tevoren, zodat je voldoende tijd hebt om te leren en te oefenen.

  3. Vergeet niet te genieten: Hoewel duikopleidingen serieus zijn, is het ook belangrijk om te genieten van de schoonheid van het duiken op Bonaire. De onderwaterwereld is adembenemend, en het leren van nieuwe vaardigheden in zo'n omgeving is een voorrecht.

  4. Wees geduldig en zelfverzekerd: Duiken vereist geduld en vertrouwen in jezelf. Wees niet ontmoedigd door uitdagingen en wees bereid om te leren en te groeien.

  5. Respecteer de oceaan: Terwijl je duikt en oefent, is het van het grootste belang om de mariene omgeving te respecteren. Raak het koraal niet aan, laat geen afval slingeren dit natuurlijk om de onderwaterwereld te beschermen en te behouden voor een prachtige toekomst.

bottom of page