top of page
1000 Steps Bonaire

Alles wat je wilt weten over 1000 Steps Beach

1000 Steps Beach

We durven wel te zeggen, het meest bekende strand van Bonaire. Niet omdat je hier het bekende hagelwitte zand vind, of lekker met je blote voeten het water in kunt lopen. Nee, niets van dit alles. 1000 Steps is geen strand waar je je een dag lang zult gaan vermaken.

 

Daarin tegen is dit dé ultieme plek om te gaan snorkelen en duiken. Zodra je met je grote teen het water raakt begeef je je al ongeveer in het koraalrif, zwemmen de zeeschildpadden om je heen en zijn alle tropische vissen die je hier gaat tegenkomen echt fantastisch! Het is dus geen strand om maar even aan voorbij te rijden! 

1000 Steps Bonaire

Ontdek 1000 Steps Beach

1000 Steps Beach is een strand van versteend koraal en kiezelstenen en bevind zicht onderaan een hoge klif. Om bij het strand te kunne komen moet je eerst een trap aflopen met 67 treden, ja, we hebben ze voor je nageteld, door deze trap heeft het strand zijn naam ook te danken. Wanneer je als duiker net het water uit komt lopen met jouw volledige duikuitrusting, voelen deze 67 treden als 1000 stuks. Dus bereid je voor op een workout zodra je besluit om terug naar je auto te lopen. Bovenaan de trap leent het uitzicht er perfect voor om prachtige panorama foto's of video's te maken voor het thuisfront.

Het strand van 1000 steps is breed en aan allebei de kanten van het strand bevinden zicht hoge kliffen, prachtige natuur en je vind hier ook regelmatig grote leguanen in alle kleuren van de regenboog.

Zorg er wel voor dat je waterschoenen meeneemt wanneer je naar dit strand toe wilt gaan. Het versteende koraal en kiezelstenen kunnen onverwacht scherp zijn, we willen natuurlijk niet dat je je voeten bezeerd!

360º

Waar ligt 1000 Steps Beach

Wanneer je vanuit Kralendijk richting het noorden rijdt, kom je op een prachtige weg, Queens Highway, de weg slingert langs de kliffen aan de westkust en is een één richtingsweg die helemaal doorloopt tot aan Rincon.

Houd er dus rekening mee dat wanneer je deze kant op wilt gaan je het volledige 'rondje noord' zult moeten rijden om weer terug te kunnen komen in Kralendijk. Wij vinden dat in ieder geval geen probleem, want je komt langs het prachtige Gotomeer en je rijdt dwars door het historische Rincon!

Klik hier voor de locatie van
1000 Steps Bonaire

1000 Steps Bonaire

Nature Fee

Om te kunnen blijven genieten van de zeeschildpadden, het prachtige koraal en al de natuur op het eiland heeft Bonaire de verplichting ingesteld om te betalen voor het gebruik van de wateren rondom Bonaire. Wanneer jij wilt gaan snorkelen, duiken of zwemmen, ben je verplicht om deze fee te betalen. Hiermee ondersteun je het natuurbehoud op het eiland en kan de Stinapa Foundation hun werk blijven doen om de prachtige natuur van Bonaire te beschermen.

1000 Steps Bonaire

Lees meer:
Alles over de Stinapa Nature Fee

Faciliteiten bij 1000 Steps Beach

Op het strand van 1000 Steps ga je geen faciliteiten vinden. Bereid je bezoek aan het strand dus voor en neem voldoende water en zonnebrand mee. Zorg er daarnaast voor dat je voldoende benzine in de tank hebt zitten, je moet het volledige rondje Noord afrijden om terug te komen in Kralendijk.

Bereikbaarheid van 1000 Steps Beach

Er is relatief weinig parkeergelegenheid bovenaan de trap, zoek dus even rustig voor een plekje waar je je auto of scooter kwijt kunt. Houdt er wel rekening mee dat, zoals al eerder aangegeven, dit een eenrichtingsweg is. Dus rijdt je hier voorbij kan je niet meer terug.

1000 Steps Bonaire
bottom of page