top of page

Wat is de beste tijd om naar Bonaire te gaan?

Wanneer je hebt besloten om naar Bonaire op vakantie te gaan ben je natuurlijk benieuwd wat de best mogelijke periode is om naar het eiland te vliegen! Snappen wij volkomen, het is per slot van rekening geen autorit naar de Nederlandse Kust!


Tropisch klimaat in dé zonnigste gemeente van Nederland


Bonaire heeft een tropisch klimaat, met warme temperaturen en een hoge luchtvochtigheid. Het regenseizoen loopt van november tot en met april, maar ook in het droge seizoen kan je absoluut wel eens tegen een tropische bui aanlopen. Vaak is een regenbui op Bonaire juist even verfrissend en ervaar je het zeker niet als storend. Het droge seizoen is van mei tot en met oktober.

De beste tijd om naar Bonaire te gaan is tijdens het droge seizoen, van december tot en met april. Gedurende deze periode is het warm en zonnig, met weinig regen. De gemiddelde temperatuur is 27 graden Celsius. De zeetemperatuur is ook aangenaam, met een gemiddelde van 25 graden Celsius.

Zonsondergang op Bonaire

De beste tijd om te gaan duiken of snorkelen op Bonaire?


De onderwaterwereld op zijn best, dat vind je absoluut op Bonaire. Is duiken of snorkelen jouw passie? Probeer dan tussen september en november naar Bonaire te gaan, dit is het hoogseizoen voor duiken en snorkelen, dit komt omdat de wateren rondom Bonaire dan over het algemeen helder en kalm zijn. De diversiteit onder het zeeoppervlakte is groot, zoals haaien, roggen, koraalriffen en ontelbaar verschillende tropische vissen.

De goedkoopste periode om naar Bonaire te vliegen

Als je op zoek bent naar een goedkope vakantie, is het beste moment om naar Bonaire te gaan tijdens het natte seizoen, dat loopt van mei tot november. Gedurende deze periode is er meer kans op regen, maar de prijzen voor hotels en vluchten zijn lager. Verwacht geen gigantische verschillen in ticketprijzen, maar elk tientje is meegenomen toch?

We hebben de gemiddelde temperaturen per maand op Bonaire voor jou op een rijtje gezet, zoals je ziet, gedurende het hele jaar kan jij in je korte broek genieten van een aangenaam klimaat, je zult het geen enkel moment koud hebben. Het enige wat je hoeft te doen is een goede zonnebril opzetten en zorgen dat jouw voorraad zonnebrand niet opraakt!

Gemiddelde temperatuur op Bonaire

Hier zijn enkele tips voor het plannen van je reis naar Bonaire.

  • Boek je vlucht en accommodatie ruim van tevoren, vooral als je van plan bent om tijdens het hoogseizoen richting Bonaire te gaan.

  • Stop luchtige kleding in je koffer, gemaakt van natuurlijke materialen zoals katoen en linnen, dit scheelt een hoop zweten.

  • Vergeet niet een zonnebril, zonnebrandcrème en een hoed of pet mee te nemen.

  • Neem een duikbril, snorkel en flippers mee als je van plan bent om te gaan snorkelen.

  • Zorg voor voldoende water en snacks, wanneer je 'on the road' bent, want het kan erg warm zijn op Bonaire.

  • Let op je gezondheid als je last hebt van astma of andere luchtwegaandoeningen. De luchtvochtigheid op Bonaire kan hoog zijn, wat deze aandoeningen kan verergeren.

  • Geniet van je vakantie! Waarschijnlijk zal het niet bij een enkel bezoek aan Bonaire blijven, waarschijnlijk wordt je net zo verliefd op het eiland als wij dat zijn!

Om concreet te zijn, zijn hier enkele specifieke activiteiten die je kunt doen op Bonaire, afhankelijk van de tijd van het jaar.

  • Droog seizoen (december-april): Dit is de beste tijd om te duiken, snorkelen, zwemmen, zonnebaden, wandelen, fietsen en paardrijden. Het weer is warm en zonnig, met weinig regen.

  • Natte seizoen (mei-november): Dit is de beste tijd om te surfen, windsurfen en kitesurfen. Het weer is warmer en vochtiger, met meer kans op een tropische bui.


Kiten op Bonaire met zonsondergang

Dit betekent natuurlijk niet dat je buiten de aangegeven seizoenen de activiteiten niet kunt doen, maar als we er dan een onderscheidt in 'moeten' maken zal dat deze verdeling zijn!


Maar de beste tip is dat het eigenlijk niet uitmaakt in welk jaargetijde je naar Bonaire gaat, je zult er zeker een geweldige tijd hebben!


Vergeet ons niet te taggen op jouw mooiste foto's! #intobonaire
bottom of page