top of page
Bachelors Beach

Alles wat je wilt weten over Bachelor's Beach

Bachelor's Beach

Een uniek strand op Bonaire, het is het enige strand dat alleen bereikbaar is wanneer het eb is. Zodra de vloed zijn intrede maakt verdwijnt het volledig strand en wordt het één met de Caribische Zee.

Het is een ultieme plek om te gaan snorkelen en duiken, maar ook om even te ontsnappen aan het toerisme en een rustige plek te vinden om te genieten van de zon op jouw strandhanddoek. 

Je kunt het bezoek aan dit strand ook goed combineren met een tour door het Donkey Sanctuary. Een opvang voor ezels die zeker een bezoek waard is wanneer je op Bonaire bent!

Bachelors Beach

Ontdek Bachelor's Beach

Een tijdelijk prachtig strand, Bachelor's Beach, dit omdat er sprake is van eb en vloed, het is het enige strand waar dit van invloed is of je er überhaupt kunt genieten van een strandhanddoek, een zonnebril en een hagelwit zandstrand.

Het grote voordeel van dit strand is dat je heel ver het water in kunt lopen zonder dat je ineens de diepte in gaat, het loopt heel geleidelijk af wat het ideaal maakt voor zowel zwemmers als snorkelaars of duikers. Mocht je dus langs Bachelors's Beach rijden, stop zeker even en parkeer je auto, bekijk of het eb is en geniet van het moment dat je gegeven is!

360º

Waar ligt Bachelor's Beach

Wanneer je vanuit Kralendijk richting het zuiden rijdt, kom je eerst langs Te Amo Beach, het vliegveld en Donkey Beach. Zodra je hier voorbij bent gereden is er de mogelijkheid om linksaf te slaan naar de Donkey Sanctuary. Vlak nadat je deze weg bent gepasseerd, je blijft dus rechtdoor rijden, aan de rechterkant een parkeerplaats. Parkeer hier je auto en loop via een trap naar beneden naar Bachelor's Beach.

Klik hier voor de locatie van
Bachelor's Beach

Bachelors Beach

Stinapa Foundation

Wil jij gaan zwemmen, snorkelen of duiken bij Bachelor's Beach ben je wettelijk verplicht om een Nature Fee aan te schaffen. Dit geldt niet alleen voor dit strand, maar voor elke wateractiviteit die je wilt gaan doen in de wateren van Bonaire. Van het geld dat hiermee wordt opgehaald wordt de natuur op en rondom Bonaire beschermd en is het in de staat waardoor jij verliefd gaat worden op het eiland!

Bachelors Beach

Lees meer:
Alles over de Stinapa Nature Fee

Wat zijn de mogelijkheden op Bachelor's Beach?

Naast het kunnen genieten van dit dagelijks terugkerende tijdelijke strand is Bachelor's Beach ook een uitstekende plek voor de (beginnende) snorkelaar of de plek voor een prachtige duik om de koraalriffen die in de Caribische Zee liggen te gaan ontdekken. 

Snorkelen bij Bachelor's Beach

Een ideale snorkelspot voor de beginnende snorkelaars onder ons, het strand loopt heel geleidelijk af het water in waardoor je gemakkelijk het water in kunt zonder direct te hoeven watertrappelen. Neem dus alle tijd om te wennen aan het ademen via jouw snorkel en geniet van alle tropische prachtig gekleurde vissen die je tegen gaat komen onder het wateroppervlak!

Lees meer:
Alles over de Snorkelen op Bonaire

Duiken bij Bachelor's Beach

In het water bij Bachelor's Beach kan je tot een meter of 30 diep duiken zonder dat de stromingen te hard worden, dit zorgt ervoor dat je hier heel veilig kunt gaan ontdekken wat de onderwaterwereld je op deze spot te bieden heeft. 

De kans dat je hier zeeschildpadden, anemonen of andere tropische vissen treft is zeer groot. Neem dus rustig de tijd om te zien wat je onderwater allemaal kunt gaan vinden.

Lees meer:
Alles over de Duiken op Bonaire

Horeca bij Bachelor's Beach

Op de parkeerplaats en aan de overkant van de straat vind je een foodtruck en een mooi restaurant die ideaal zijn voor een makkelijke en snelle hap. Ben je op doorreis voor een rondje zuid, of lekker aan het genieten van het strand van Bachelor's Beach, dan zijn deze twee plekken een goede plek om even te stoppen en te zorgen voor de innerlijke mens.

Bachelors Beach

King Kong Burger

Een absolute aanrader, je verwacht het misschien niet wanneer je de foodtruck van King Kong Burger ziet staan, maar hier kan je een voortreffelijke vette hap scoren! Of je nu zin hebt in een goede burger, of een lekker frietje. Hier zit je op de goede plek!

Ze zijn open van woensdag tot en met zondag tussen 11:30 uur en 16:00 uur, dus wil je hier kunnen genieten van de beste foodtruck van 2023 (TripAdvisor) zorg er dan voor dat je er op deze dagen langsrijdt!

Bloozz Restaurant

Als onderdeel van het Bloozz Resort kan je hier ook genieten van een lunch of diner of bij de bar voor een heerlijk drankje na jouw snorkel avontuur of dagje strand, je hoeft alleen maar de straat over te steken! 

Je vind hier een lekker tosti voor tussendoor, een burgertje of een lekker stuk verse vis!

Ze zijn geopend van 11:30 tot 21:30 uitgezonderd de woensdag, dan hebben ze een dagje vrij!

Bachelors Beach

Accommodaties in de buurt van Bachelor's Beach

Wil jij de gelegenheid hebben om elke dag lopend naar Bachelor's Beach te kunnen gaan, dan moet je natuurlijk een accommodatie hebben die in de buurt zit! Heerlijk na jouw ochtend kopje koffie even genieten van het strand of de Caribische Zee, klinkt verleidelijk toch?

Accommodatie op Bonaire

Oasis Guesthouse

per nacht
v.a. €81,-

Bachelors Beach

Windhoek Bonaire

per nacht
v.a. € 259,-

Accommodatie op Bonaire.webp

Grand Windsock

7 dagen
v.a. € 1.175,-

Bachelors Beach

Favoriet
van

Bereikbaarheid van Bachelor's Beach

Je kunt je auto of scooter makkelijk parkeren op de parkeerplaats strak tegen het strand aan voordat je de trap afloopt om op het strand te komen. Je hoeft niet te betalen om je auto of vervoersmiddel neer te zetten, je kunt parkeren, spullen pakken en zo het strand op wandelen!

bottom of page