top of page

Windsurfen op Bonaire

Zodra je met één teen het hagelwitte strand van Sorobon Beach aanraakt en je gezicht richting de horizon richt weet je het zeker, je bent bij een van de meest geroemde windsurfplekken ter wereld! Laat die laatste zin even op je inwerken. Een van de meest geroemde windsurfplekken ter wereld. Hier moet je zijn geweest!

Bonaire Windsurf, Windsurfen op Bonaire, Kosten windsurfen Bonaire,

Stranden rondom Lac Bay

Aan Lac Bay bevinden zich 2 stranden, Lac Cai & Sorobon Beach.

Sorobon Beach is een van de vele unieke stranden op Bonaire, hier vind je in tegenstelling tot de andere stranden op het eiland geen koraal, maar heerlijk zacht hagelwit zand. Eigenlijk is het prachtige Sorobon Beach, in combinatie met Lac Bay een prachtig paradijs op Bonaire.


Het strand waar je er doordeweeks even helemaal alleen op de wereld voelt, Lac Cai, dat voornamelijk wordt bezocht door de locals, is in het weekend een heerlijk strand waar je perfect kunt zwemmen in het ondiepe water van de lagune Lac Bay.

Het hagelwitte strand wordt omringt door de Mangrove en typeert zich door de enorme schelpenberg op dit strand ligt.


De perfecte windsurf voorwaarden.

In de gehele baai is het water niet dieper dan 1 meter, dit maakt Lac Bay de perfecte en wereldberoemde plek waar de gehele wereld wil komen windsurfen. Daarnaast heb je het water als sporter voor jezelf. Kitesurfen is hier om veiligheidsredenen niet toegestaan, het is anders simpelweg te druk op Lac Bay. Voor het kitesurfen kan je terecht bij Kite Beach (Atlantis Beach). Ben je een beginner of een professional, hier ben je absoluut op je plek. Naast het ondiepe water maakt de constante passaatwind (ongeveer 15 knopen, +/- 30 kilometer per uur) en de heerlijke watertemperaturen de ideale combinatie voor alle windsurfers.

Ook hoef je je niet druk te maken dat je richting de oceaan word getrokken. Door de altijd aanlandige wind is er geen gevaar dat je je ineens op de open oceaan bevindt.

Bonaire Windsurf, Windsurfen op Bonaire, Kosten windsurfen Bonaire,

Kosten om te windsurfen op Bonaire

Gemiddeld kost een beginnersles windsurfen tussen de 50 en 60 euro per les.

Er zijn bij Sorobon Beach meerdere surfscholen waar je jouw eerste stappen als surfer kunt gaan leren. De docenten zijn van een zeer hoog niveau & voor je het weet maak je je eerste meters als windsurfer.

Jibe City

De leraren van Jibe City leren je alles over het lezen van de wind, hoe je met het materiaal moet omgaan, hoe je op je windsurfbord moet gaan staan, maar ook het heen en weer zeilen, draaien, sturen, de veiligheid op het water voor jezelf en voor anderen en de voorrangsregels die gelden op het water.

Een ideale start voor een beginnend windsurfer! Bij Jibe City kost een beginnersles 50 euro per les. Je krijgt dan windsurfles in groepjes van maximaal 5 personen. Hierdoor blijft de begeleiding persoonlijk en kan je de beste tips ontvangen om het windsurfen snel onder de knie te krijgen! Naast dat je kunt leren windsurfen bij Jibe City is het ook een absolute aanrader om heerlijk bij het restaurant te gaan genieten van de surfsfeer, de lekkere verkoelende drankjes en alle windsurfers op het water.

Sorobon Beach, Bonaire Windsurf, Windsurfen op Bonaire, Kosten windsurfen Bonaire

Bonaire Windsurf Place

Bonaire Windsurf Place heeft een net wat andere benadering van het leren van windsurfen dan Jibe City. De leraren van Bonaire Windsurf Place hebben hun expertise in het windsurfen omgezet naar effectieve en boeiende lessen. Hier volg je dus meer programma's die er voor zorgen dat je het windsurfen zo snel mogelijk onder controle kunt hebben. Hier leer je dus snel en veilig windsurfen op één van de allermooiste windsurfplekken ter wereld.


Vergeet je ook niet jouw verplichte Nature Fee te kopen? Zonder deze Tag is het niet toegestaan om watersporten te beoefenen in de wateren rondom Bonaire. Met de aanschaf van deze Tag help je ook mee de natuur rondom Bonaire te beschermen. Je kunt deze Tag kopen bij alle duikshops of online via bovenstaande link.


Onwijs veel surfplezier op de prachtige wateren van Lac Bay! Vergeet je ons niet te taggen bij jouw meest acrobatische sprongen? #intobonaire

bottom of page