top of page
De top 5 mooiste stranden van Bonaire

De top 5 mooiste stranden op Bonaire

De top 5 mooiste stranden op Bonaire

Wat een heerlijke blog om te schrijven, niets liever dan inspiratie geven over de mooiste stranden op het prachtige Bonaire! We hebben de, in onze ogen, de top 5 van de mooiste stranden van Bonaire voor jullie bezocht (een vreselijke opoffering) en beschreven. Zet ze vast op jullie must-do list voor tijdens jullie verblijf op Bonaire!

No Name Beach – Klein Bonaire

Klein Bonaire, het kleine onbewoonde eiland voor de kust van Bonaire met een grootte van 6km². Het wordt ook wel het mooiste zandstrand van Bonaire genoemd en met recht! Wanneer je met de watertaxi aankomt op het kleine eiland kijk je jouw ogen uit wanneer je No Name Beach in zicht krijgt. Een klein paradijs.

 

Rondom het gehele eiland is het één groot walhalla voor de snorkelaars, het eiland is namelijk omringt (de oostkant uitgezonderd) door een prachtig koraalrif van ongeveer 70 meter breed. Je kunt zo vanaf het strand gaan snorkelen, je hebt er geen boot voor nodig!

De top 5 mooiste stranden van Bonaire
Top 5 mooiste stranden van Bonaire.webp

Op het strand kan je heerlijk ontspannen, genieten van de zon en een wandeling maken. Er is een wandelroute van ongeveer 10 kilometer op Klein Bonaire waar je ongeveer vier uurtjes mee onderweg bent. Je loopt dan letterlijk het eiland rond, langs de kust op. Voor de beginnende duiker is het eiland ook geweldig om de onderwater wereld te verkennen.
 

Houd er wel rekening mee dat je jezelf moet voorzien in drankjes & eten. Om het eiland zo onaangetast mogelijk te houden is er geen horeca aanwezig. Neem dit dus vooral mee vanaf het ‘grote’ Bonaire maar houdt er wel goed rekening mee om alles netjes op te ruimen en geen vuil achter te laten. Zonde van dit prachtige plekje!

Hier lees je alles over No Name Beach >>

Lac Cai Beach

Het strand waar je doordeweeks even helemaal alleen op de wereld voelt, Lac Cai, dat voornamelijk wordt bezocht door de locals, is een van de mooiste stranden waar je perfect kunt zwemmen in het ondiepe water van de lagune Lac Bay.

 

Het hagelwitte strand wordt omringt door de Mangrove en typeert zich door de enorme schelpenberg op dit strand ligt. Heel mooi om te zien en voor de kinderen om mee te spelen. Let wel op de je de schelpen niet meeneemt, ze zijn beschermt.

Omdat het strand aan Lac Bay is gelegen, is het water heerlijk kalm en ondiep. De ideale plek om te zwemmen, ook met kinderen!

 

Je vindt het strand tegenover Sorobon Beach. Rij langs het Mangrove Center, over de hobbelige weg en onder de boog van takken door om bij dit idyllische strand te komen.

De top 5 mooiste stranden van Bonaire
Top 5 mooiste stranden van Bonaire
De top 5 mooiste stranden van Bonaire

Al met al, een perfect strand om tot rust te komen en even weg te zijn van het toerisme. Geniet hier op de zondagen van voortreffelijke barbecue maaltijden, locale snacks & echt sfeervolle Antilliaanse muziek bij de bar & het lokale restaurant. Ook niet verkeerd om te weten, er zijn sanitaire voorzieningen aanwezig.

Tip: Verwacht bij Lac Cai geen luxe restaurant of voorzieningen. Het is echt een local strand met local voorzieningen!

Hier lees je alles over Lac Cai Beach >>

Boca Slagbaai

In het Washington Slagbaai Nationaal Park zijn meerdere stranden te vinden, wat ons betreft is Boca Slagbaai naast de bekendste ook het mooiste strand! De naam van het strand stamt uit de tijd dat de Nederlanders (na 1868) hier op het strand geiten slachten & pekelden voor het transport naar Curaçao. Zo kreeg het strand de naam, Slachtbaai, nu in de volksmond, Slagbaai.

De top 5 mooiste stranden van Bonaire
De top 5 mooiste stranden van Bonaire

Wanneer je met je snorkel-set het prachtige heldere water in springt, is het net buiten de kustlijn echt genieten van alle koralen die absoluut de moeite zijn om te bewonderen! Ben je een echte daredevil? Vlakbij dit strand is een klif aanwezig van ongeveer 7,5 meter hoog!

 

Er is bij het strand een sanitaire voorziening aanwezig en zoals ook voor de rest van het National Park geldt, neem je eigen eten & drinken mee. In het park zijn er verder geen horeca gelegenheden aanwezig.

Wil jij alles weten over het
Washington Slagbaai National Park?
Lees hier dan verder>>

Hier lees je alles over Boca Slagbaai >>

1000 Steps Beach

Misschien wel het bekendste strand van Bonaire, 1000 steps. Via een trap loop je vanaf de hoofdweg naar beneden. Dit is bij uitstek de plek om te gaan duiken of snorkelen. Ook wel dé spot om de schildpadden onder water te mogen bewonderen!

De top 5 mooiste stranden van Bonaire
De top 5 mooiste stranden van Bonaire
De top 5 mooiste stranden van Bonaire

Het zijn gelukkig niet echt 1000 treden om af (en vooral weer op) te lopen. De naam komt van het gevoel vandaan welke je krijgt wanneer je de trappen oploopt met je duikspullen; alsof je 1000 treden moet beklimmen. Maar geloof ons, het is zeker de moeite waard!

 

Dit is het enige strand in onze top 5 wat geen zandstrand betreft maar waarbij het strand volledig wit is door de koraalstenen. Neem dan ook vooral je waterschoenen mee als je voeten je lief zijn!

Ook aan het einde van de dag is dit een prachtige plek om te genieten van een geweldige zonsondergang. Er is geen strandtentje (of sanitaire voorziening) aanwezig, dus neem vooral een eigen picknickmandje mee en geniet van het moment! Deze plek mag je absoluut niet missen tijdens jouw verblijf op Bonaire.

Hier lees je alles over 1000 Steps Beach >>

Sorobon Beach

Net als Lac Cai ligt Sorobon Beach aan Lac Bay. De algehele sfeer op Sorobon is onwijs fijn en relaxed. De strandtenten hebben een hele goeie vibe en er valt genoeg te zien! Zeker de perfect plek op je dag door te brengen!

De top 5 mooiste stranden van Bonaire
Top 5 mooiste stranden van Bonaire

Sorobon Beach is het meest a-typische strand van Bonaire, hier vind je geen koraal of kiezels. Hier vind je bijna poederachtig hagel wit zand, zo wit dat je je zonnebril mee moet nemen tegen de weerkaatsing van het zonlicht. Maar dat is toch precies wat je wilt op een Caribisch eiland.

 

Sorobon Beach is dé plek waar je kunt windsurfen, dus neem je plank mee vanuit Nederland of huur een plank bij één van de twee windsurfscholen en ga het water op! Nergens in Lac Bay is het dieper dan 1 meter en er is altijd een constante wind die aanlandig is. Ofwel, hele fijne omstandigheden om te leren windsurfen!

Top 5 mooiste stranden van Bonaire

Helaas mag je hier niet kitesurfen, dit is wegens veiligheidsomstandigheden verboden. Gelukkig kan je met je kite terecht bij de thuisbasis van alle kiters, Atlantis Beach, ook wel Kite Beach genoemd.

 

Omdat de volledig baai niet dieper dan 1 meter is, is dit ook een hele prettige plek voor de kids om te zwemmen & te spelen. Geniet van een heerlijke lunch bij één van de strandtenten en je dag is compleet.

 

Wil je een mooi uitzicht hebben over Sorobon Beach, ga vooral ook nog even langs het uitkijkpunt ( fel blauw gekleurd ). Het uitkijkpunt geeft je een prachtig uitzicht over de lagune van Lac Bay heen.

Wist je dat je ook jouw verblijf kunt boeken op Sorobon Beach? Wil jij alles weten over het Sorobon Beach Resort, lees dan hier verder >>

Hier lees je alles over Sorobon Beach >>

Stinapa Nature Fee

Zorg er wel voor dat je, voordat je gaat snorkelen en/of duiken, een Tag (nature fee) hebt gekocht. De Tag is verplicht voor iedereen die gebruik wilt maken van de wateren rondom Bonaire. Wel is er een financieel verschil tussen watersporten & duiken. De Tags zijn verkrijgbaar bij alle duikwinkels & tegenwoordig ook online.

 

Met de aanschaf van deze Tag bescherm je ook direct de natuur rondom Bonaire, want het volledige bedrag word besteed aan de prachtige koralen & natuurgebieden. Daar doen wij het graag voor! Nog een bijkomend voordeel van de Tag is dat je hiermee korting krijgt voor een entreeticket bij Washington Slagbaai Nationaal Park. Heb je de Scuba Diving Tag, dan is je entree bij het park zelfs volledig gratis.

Wil je weten welke stranden er nog meer op Bonaire zijn?
Lees dan hier verder >>

bottom of page