top of page
Bonaire in 10 fotos

Gastblog - Bonaire in 10 foto's

Gastblog - Bonaire in 10 Foto's

Flamingo’s, loslopende ezels, een azuurblauwe westkust, de ruige oostkust, het groene en heuvelachtige noorden en de zoutwinning aan de zuidkant die het heden en verleden met elkaar verbindt. Voor zo’n klein eilandje heeft Bonaire heel wat te bieden en een fotogeniek eiland is het zeker!

 

Ben jij al eens op Bonaire geweest? Veel mensen bezoeken Bonaire vooral vanwege het prachtige onderwaterleven. Ook wij zijn daar erg van gecharmeerd. Maar toen we voor het eerst voet aan de grond zetten op Dushi Boneiru, vielen we vooral voor de charme en veelzijdigheid van het landschap, de natuur en haar bewoners. Met deze fotoblog willen we jullie laten meegenieten van wat de natuur van Bonaire te bieden heeft.

Ben je na het bekijken van de foto’s enthousiast geworden? Neem dan eens een kijkje op hopibonaire.com. Wie weet zien we elkaar dan snel op één van onze tours.

Bonaire in 10 fotos

Caribische flamingo’s op Bonaire

We beginnen ons fotorondje met de Caribische flamingo, wat ons betreft de mascotte van het eiland. Bonaire is één van de nog weinige broedgebieden van deze prachtige vogel en je kunt ze dan ook jaarrond vinden. Vooral aan de zuidkant van het eiland, bij het Gotomeer en in het Slagbaai-park maak je een goede kans om onze roze gevederde vrienden te spotten.

Bonaire in 10 fotos

De vuurtoren bij Spelonk

De oostkust is de kant van Bonaire die veel bezoekers links laten liggen. Jammer, vinden wij, want juist in dit ruige en desolate landschap valt veel meer te zien en beleven dan de meeste mensen denken. Breng een bezoek aan Plantage Bolivia en ontdek er de vuurtoren en het verlaten wachtershuis. Hier zijn ook de rotstekeningen te vinden van de Caiquetios, de oorspronkelijke bewoners van Bonaire.

Bonaire in 10 fotos

Het uitzicht vanaf de Wasao

Bij de meeste mensen die Bonaire bezoeken staat het rijden van het zogenaamde “Rondje Noord” en “Rondje Zuid” op de agenda. Maar ook als je van deze gebaande paden afwijkt, kom je de mooiste dingen tegen. Dit uitzicht op het Gotomeer en een deel van het Nationale Park is misschien wel onze meest favoriete plek op het eiland.

Bonaire in 10 fotos

De ruige oostkant van Bonaire

Ook deze foto is aan de prachtige oostkust van Bonaire gemaakt. De vlaktes hier zijn 200.000 jaar geleden tevoorschijn gekomen uit de oceaan. Hier kun je de kracht van de golven ervaren, die met grote kracht op de kliffen slaan.

Bonaire in 10 fotos

De ezels van Bonaire

Op Bonaire leeft een grote populatie wilde ezels. Ze zijn ooit door de Spanjaarden op het eiland gebracht en zijn nu niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Je komt ze overal op het eiland tegen, ook in de bewoonde gebieden.

Bonaire in 10 fotos

Washington Slagbaai National Park

Tijdens je vakantie op Bonaire mag een bezoek aan het National Park Washington-Slagbaai niet ontbreken. De oppervlakte van dit beschermde natuurgebied beslaat bijna een kwart van het hele eiland. Je kunt je er met gemak een hele dag vermaken op alle mooie plekken die het park te bieden heeft. Eén van de mooiste plekken van het park is de Slagbaai zelf. Hier liggen de beroemde oranje gebouwen aan de azuurblauwe zee. Een heerlijke plek om te vertoeven!

 

Achter de Slagbaai ligt een grote saliña waar je als vogelliefhebber je hart kan ophalen. Flamingo’s, pelikanen, diverse reigers, er valt veel moois te zien. Je kunt op eigen gelegenheid door het park rijden. Zorg dan wel voor een stevige auto die hoog op zijn wielen staat én vergeet niet bij de verhuurmaatschappij te checken of je met je huurauto het park in mag.

Bonaire in 10 fotos

Dive site Wayaka II

Het bekendste strandje en snorkelplek van het nationale park is Wayaka II. Zodra je de trap afloopt, word je betoverd door het parelwitte zand en de azuurblauwe zee. Ook onder water word je verwend. Wayaka II staat bekend om de vele papegaaivissen die vaak in grote getalen hier zijn te vinden!

Bonaire in 10 fotos

De zoutbergen

Bonaire kent een grote verscheidenheid aan landschappen en dat is best bijzonder voor zo’n klein eilandje. Het zuiden van het eiland kenmerkt zich door de vlaktes waar zout wordt gewonnen. De vele zoutmeren kleuren het landschap roze. Je kunt hier ook vaak flamingo’s vinden, omdat hun broedgebied middenin dit gebied ligt. De zoutbergen aan de horizon bij de Zoutpier leveren altijd een bijzonder plaatje op.

Bonaire in 10 fotos

De Slavenhuisjes

Rijd je een Rondje Zuid, dan kom je ook veel plekken tegen die te maken hebben met het slavernijverleden van Bonaire, zoals de slavenhuisjes uit 1850. De tot slaaf gemaakten werden in mensonterende omstandigheden aan het werk gezet. De zoutpannen werden ook wel De Witte Hel genoemd.

Bonaire in 10 fotos

Zeeschildpadden op Bonaire

Op Bonaire is het zowel aan land als onder water genieten. Het eiland is een belangrijk voortplantingsgebied voor diverse soorten zeeschildpadden. Je komt ze tijdens het snorkelen of duiken dan ook met enige regelmaat tegen. Deze jonge schildpad bij dive site 1000 Steps was niet bang om voor de camera te verschijnen. Altijd weer een geluksmomentje!

Bedankt voor je deelname aan deze visuele reis door Bonaire. We hopen dat deze foto's je hebben geïnspireerd om dit prachtige en veelzijdige eiland zelf te komen verkennen. Of je nu een natuurliefhebber bent, een geschiedenisfanaat, of gewoon op zoek bent naar een unieke vakantiebestemming, Bonaire heeft voor iedereen iets te bieden. Ayo en tot snel!

Bonaire in 10 fotos
bottom of page